dinsdag 27 april 2010

Ski Chic

De zomer komt eraan!! Maar toch heb ik deze week een aantal vrienden en collega's gesproken die nu alweer bezig zijn met de wintersport vakantie 2010/2011.

Nou vooruit, voor diegene die niet kan wachten op de volgende sneeuwpret hierbij een paar SUPER adressen in Les Gets om een sportieve, luxe kindvriendelijke ski vakantie te beleven:

Ski Famille - Chalet Les Chats Bleus, Les Gets - High quality catered chalet with inclusive childcare

Ferme de Montagne, waar het de hele familie aan niets zal ontbreken! Door toonaangevende kranten en bladen uitgeroepen tot één van de beste en hipste ski hotels!

To be continued....

woensdag 21 april 2010

Kindvriendelijk Parijs



Als ik aan mijn dochter van 7 jaar en haar vriendinnetjes vraag wat ze weten over de stad Parijs roepen ze in koor: Disneyland Parijs, maar ook … de Eiffeltoren!
De Eiffeltoren is niet voor niets in december 2009 door een enquete onder 10.000 reizigers wereldwijd uitgeroepen tot “landmark of the year” . De Eiffeltoren laat daarmee o.a. de Taj Mahal, de Empire State Building en de St.Peters Basiliek in het Vaticaan achter zich.

Parijs uit mijn kindertijd is de geur van gepofte kastanjes op de hoek van de straten, de typische inrichting van metro stations, de Eiffeltoren (!), de kinderafdeling bij Galerie Lafayette en de pain aux chocolats en orangina op een terras tegenover Centre Pompidou. Neem je kids mee naar Parijs en laat ze ontdekken hoe leuk en fascinerend deze stad is! Lees snel onder ZIEN, DOEN, EET en SLAAP wat je met de kids allemaal kan beleven in Parijs!

ZIEN
Cité des enfants en Parc de la Vilette
Voor kinderen vanaf 2 jaar! Kids experimenteren zelf met water, licht, wind en geluid. Alles is gericht op de ontwikkeling van kinderen zoals motoriek en ontwikkeling van zintuigen. Voor de oudere kids is een apart programma opgesteld. Kijk op de website www.cite-sciences.fr voor reserveringen en meer informatie.

Eiffeltoren
Must see voor de kids. Reserveer de tickets via internet www.tour-eiffel.fr om lange wachttijden te voorkomen.

Louvre
Kies een afdeling van dit gigantische museum, bv. Egypte! Kinderen zullen het geweldig vinden om mummies en sacrophagen te bekijken. Kijk op www.louvre.fr voor de juiste ingang.

Palais de Tokyo
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen kennismaken met moderne kunst. Er zijn speciale programma’s voor kinderen. Kijk op de site www.palaisdetokyo.com

DOEN
Rondvaart over de seine. Zie www.vedettesdupontneuf.com

Skaten en rolschaatsen: Skates, wave boards en rolschaatsen mee naar Place Vendome(met prachtige juweliers onder de arcaden!) en de Pyramide van het Louvre.



Place des Vosges
Een van mijn favoriete plekken in Parijs! Fantastisch mooi plein met een zandbak voor de kleintjes. Een heerlijke plek om met de kids even bij te komen en vervolgens de wijk le Marais te gaan verkennen. Ga in de buurt een heerlijke baguette halen en voor de kids pain aux chocolats en geniet!

Tuileries
Na een bezoek aan het Louvre is dit een fantastisch park om weer even bij te komen. Loop naar de grote vijver met fontein in het midden van het park. Voor de kids zijn model zeilbootjes te huur.

Jardin de Luxembourg
In de zuid west hoek van het park is een speeltuin, een prachtige caroussel en poppentheater. Bestel een espresso en laat de kids heerlijk rondrennen.

Shopping
Le Marais in het 4de arrondissment is een geweldige buurt met galleries, leuke boutiques en veel leuke restaurants. Het is ook een buurt waar ik veel rondfietsende ouders met kinderen heb gezien. Rue des Rosiers is een leuke straat met mooie winkels. Voor meer shopping info in le Marais zie de website www.parismarais.com



EET
Place de la Madeleine voor foodshopping om mee naar huis te nemen. Fauchon (chic snacking, delicatessen) Hediart (delicatessen) en Boutique Maille (mosterd,azijn, olie) zijn er gevestigd. Voor de echte Parijse macarons moet je bij Ladurée zijn, maar ook in le Marais bij Pain de Sucre heb je vele soorten en smaken.

Le Pain Quotidien kennen wij nu ook in Amsterdam. In Parijs diverse vestigingen!

De grote warenhuizen in Parijs zijn prima om heerlijk te gaan lunchen met de kids. Galerie Lafayette heeft op de 1ste etage een nieuw mediteraan restaurant geopend “Le Laurier” en op de 5de etage kan je heerlijk sushi eten. Le Bon Marche (onder architectuur van Gustave Eiffel!) is ook een goed adres voor een lunch met de kids en foodshopping.

L’As du falafel: In bovengenoemde winkelstraat straat Rue des Rosiers vindt je ook de lekkerste “fast food” van Parijs.

Brasserie Bofinger, de oudste brasserie van Parijs, www.bofingerparis.com

Le Grand Café (nabij L'Opéra): heerlijk in het rode pluche genieten van plateau fruits de mer. Voor de kids is er altijd wel steak met frites. Zie voor meer informatie www.legrandcafe.com

SLAAP
Met kinderen is het prettiger een appartement te huren in Parijs, bij voorkeur in le Marais. Op één van mijn favoriete blogs, www.secetsofparis.com staan een aantal goede adressen. www.contexttravel.com verhuurt een leuk appartement in le Marais: La Cerisaie.

Super de luxe en kindvriendelijk is Hotel Plaza Athenee. Kinderen kunnen een special treatment verwachten. Welkomstgeschenken, eigen badjasje en badslipper, eigen kok, eigen activiteiten. Aan alles is gedacht om de kids het naar de zin te maken. Kijk even op de site http://www.plaza-athenee-paris.com/children-special-treatment en http://veryimportantchildren.com/vic/kids/

vrijdag 16 april 2010

Amsterdam: 10 x kinderen mee voor lunch en diner

Eerlijk is eerlijk, het valt niet altijd mee om met jonge kinderen in een goed restaurant te gaan eten. Hoe vaak ik niet de helft van de tijd in een restaurant van alles heb verzonnen om de stadse draakjes een beetje stil te laten zitten aan tafel: bankpasjes, autosleutels, I Phone, leeg pakje kauwgom. Mijn hele tas haalde ik overhoop om ze bezig te houden… In Italië, Frankrijk en Spanje gaat het vaak een stuk makkelijker omdat restaurants zijn ingesteld op kinderen en de Italiaanse, Franse en Spaanse kindertjes er ook zitten! In Amsterdam heb je een aantal adressen waar het voor ons goed eten is en de kids meer dan welkom zijn. Vergeet de kleurpotloden en kleurplaten niet….. Bon Appetit!

1. Restaurant Fifteen
Gelukkig in 2010 weer terug. Elke 3de zondag van de maand voor de ouders een tasty Jamie Oliver lunch en voor de kids de Fifteen Kidsclub met culinaire activiteiten. Geniet samen met vrienden van een heerlijke lazy sunday afternoon.

Jollemanhof 9
020-5095015
www.fifteen.nl


2. De Drie Graefjes lunchroom en American Bakery
In de VS schieten de cupcake shops als paddestoelen uit de grond. De verwachting in Amerika is dat komende 5 jaar steeds meer kleine ondernemers zullen starten met een cupcake shop. In Amsterdam zijn wij nog niet toe aan een cupcake tour door de stad. Maar er is er wel een lunchroom die ook heerlijke cupcakes verkoopt (zie ook naastgelegen American Bakery). Trakteer jezelf en de kids op een echte Amerikaanse cupcake bij de Drie Graefjes! Voor inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan met cupcakes is er een heerlijk boek “Happiness is a cupcake”. Hierin staan niet de met roze glazuur en gekleurde hageslag versierde cupcakes die ik met mijn kinderen maak. Je moet meer denken aan chocoladecupcake met stukjes pure chocolade en muntcream cheese of roze peper en limoencupcake met meringue, yummie!



Eggertstraat 1 (achter de Nieuwe kerk)
020 6266787
www.dedriegraefjes.nl


3. Restaurant Amsterdam
Blijft goede hotspot voor het weekend en doordeweekse avond. Altijd druk, genoeg kinderstoelen, goed kindermenu. Zowel plateau fruits de mer, bouillabaise als hamburger met frites. In de zomer kan je heerlijk buiten eten.

Watertorenplein 6
020-68 22 666 / 67
www.cradam.nl


4. Hotel de Goudfazant
Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er zelf nog niet ben geweest maar heb veel vrienden die zooo enthousiast zijn dat ik zonder twijfel deze hotspot in mijn lijst durf op te nemen.

Aanbeeldstraat 10 H
020 6365170
www.hoteldegoudfazant.nl


5.Il Tramezzino
Een van mijn favoriete adresjes. Italiaanse sandwiches, hele goede koffie en voor mijn kids standaard jus de pommes en een rijst cakeje. Je kunt er heel prima even zitten voor de lunch. Met mooi weer nemen wij alles mee naar buiten. Om de hoek is de fijne speeltuin op de Herenmarkt.



Haarlemmerstraat 79a
020-7707131
www.iltramezzino.nl


6.De Bakkerswinkel
Ideale plek om in het weekend met de familie te genieten van een heerlijke brunch. Er zijn 3 locaties in Amsterdam. De Bakkerswinkel in het Westerpark is mijn favoriet.

Westergasfabriek
Regulateurshuis 1,
bij entree ophaalbrug
020- 688 0632
www.bakkerswinkel.nl


7.Le Pain Quotidien
Eindelijk ook in Amsterdam! Neem de tijd voor een heerlijke brunch met de kids in het weekend. Geniet van koffie met croissant, brioche en eigen confiture. Ook de biologische yoghurt en Granola is het proberen waard.



Cornelis Troostplein 4hs (de Pijp)
020-6750506
www.lepainquotidien.nl

8. Burgermeester
Goed alternatief voor de bekende fastfoodketens. Naast de biefburger ook eendburger, zalmburger en falafelburger met zelfgemaakte sauzen!




Burgermeester in de Pijp
Albert Cuypstraat 48
020 - 670 9339
Elke dag open van 12:00 tot 23:00

Burgermeester in de Jordaan
Elandsgracht 130
020 - 423 6225
Elke dag open van 12:00 tot 23:00

Burgermeester bij Artis
Plantage Kerklaan 37
020 - 428 0211
Elke dag open van 12:00 tot 23:00

www.burgermeester.eu


9 .Wilhelmina Dok
Een uitgebreide kaart waaronder spaghetti met een schaar voor de kids. Ook de reis ernaar toe met het pontje is al een feest.

Noordwal 1
020 6323701
www.wilhelmina-dok.nl

10. Kagetsu
Wat een fijn Japans eethuis! Mijn dochter is dol op sushi en sashimi! Ik kan niet wachten tot de vestiging op de Hartenstraat weer open gaat na langdurige verbouwing! Nu kan je ook terecht op de twee andere vestigingen in de stad.

van Woustraat 29
tel 020 662 73 40

Kastelenstraat 268
Amsterdam Buitenveldert
Tel: 020 337 9383

Hartenstraat 17
tel 020 427 38 28

www@kagetsu.nl

maandag 12 april 2010

Villa Cicolina: picture perfect



In de Toscaanse heuvels net buiten Montepulciano is een idyllisch landhuis omgetoverd tot een prachtig hotel met enkele kamers, een suite en twee familie appartementen. Het familie appartement “Il Noce” is mooi, authentiek ingericht en zeer geschikt om te verblijven met kinderen. Alles is gelijkvloers en er zijn twee grote slaapkamers met een eigen badkamer. Il Noce is gelegen in een tuin met prachtige fruitbomen en uitzicht op een olijfboomgaard. Eten in de tuin kan aan een lange tafel onder een prachtige perenboom en er is genoeg ruimte in de tuin voor de kids om te spelen. Een heerlijke lunch bestellen vanaf de loungebank aan het zwembad kan ook. Het uitzicht over de Toscaanse heuvels is fenomenaal! Als je s’avonds geen zin hebt om zelf te koken kan je romantisch dineren in de tuin tussen de olijfbomen. De hoteleigenaar kan een goede babysitter regelen voor de avond. Villa Cicolina produceert haar eigen wijn en olijfolie en beschikt over een indrukwekkende wijnkelder. Vergeet niet wijn en olijfolie mee naar huis te nemen!



In Montepulciano en omgeving zijn genoeg goede osteria’s, trattoria’s en restaurants waar je heel goed kan eten met kinderen. Trakteer je kids en jezelf natuurlijk ook op heerlijk Italiaans ijs! Vanuit Montepulciano zijn de steden Sienna en Florence goed te bereiken. De plaatsen Pienza en Arezzo zijn bijzonder mooi en met de kids heel goed te doen. Ieder eerste weekend van de maand vindt in Arezzo een van de grootste Italiaanse antiekmarkten plaats op de Piazza Grande en omliggende straten. Je vindt er unieke antieke meubels, zilverwerk, kunst, veel kant en mooie vintage tassen en juwelen. Voor een kindvriendelijke lunch zijn veel goede osteria’s en trattoria’s te vinden aan en rondom het Piazza Grande. Vergeet niet een cappuccino te drinken bij Caffe dei Constanti, bekend van de film La Vita e bella (1997). Nadat je weer terugbent bij La Villa Cicolina kan je na een drukke dag shoppen op de antiekmarkt intekenen op een ayurveda massage.

Bekijk Villa Cicolina op www.villacicolina.it

Het adres voor lekker authentiek italiaans eten in de directe omgeving:
In Montepulciano is Osteria Dell Acquacheta echt een must , zie www.acquacheta.eu en laat Villa Cicolina een een reservering voor je maken. Specialiteit: Fiorentina alle braci di cerro (op houtskool gegrilde steak)

zondag 11 april 2010

La Vie en Rose


Voor wie het pure Franse plattelandsleven wil ervaren kan een heerlijke tijd doorbrengen in La Roseraie. La Roseraie is een B&B met 5 kamers, een familie suite en twee gites voor families in een groot park met omheind zwembad en boomgaard. La Roseraie biedt s’avonds op reservering voor alle gasten een table d´hote. Voor de kleintjes kan een aangepast menu worden verzorgd. Als je geen zin hebt om te koken of de barbecue zelf aan te steken kan je aanschuiven bij de andere gasten aan tafel. Zo trof ik met man en kinderen een heel internationaal gezelschap aan van een Engelse familie met 3 kinderen, een Zuid-Afrikaanse en een Frans echtpaar. De eigenaren komen respectievelijk uit Engeland en Nieuw-Zeeland.

La Roseraie ligt in Neuville de Poitou, een dorpje vlakbij vlakbij Poitiers. De wekelijkse markt op het dorpsplein op donderdag en zondag met regionale produkten is een must. Gegrilde kip, vers gerookte paling, salade frisée en meloenen uit de streek Poitou Charente. Tegenover la Roseraie is Huilerie Jacques Batard (sinds 1850) gevestigd waar de meest heerlijke notenolie wordt gefabriceerd en de lekkerste azijn op basis van o.a. frambozen en passievruchten. Kijk op de website voor meer info en quirky recepten op basis van diverse notenolie.

Als je toch besluit de poort van La Roseraie te verlaten ga dan naar Poitiers, een echte studentenstad met leuke terassen, een hele mooie Romaanse kerk en niet te vergeten de Futuroscope. De Atlantische kust (La Rochelle, Ile de Ré) is ongeveer een uur rijden. Bij terugkomst in la Roseraie dompel je jezelf weer onder in het pure Franse leven. Vergeet ook niet de pruimen, vijgen en passievruchten te proeven uit de boomgaard en enjoy la vie en rose……

Dé adressen:
www.laroseraiefrance.fr
www.huilerie-batard.com

vrijdag 9 april 2010


Friet en Kreeft aan de Belgische kust

De Belgische kustplaatsen de Haan en Knokke behoren al jaren tot één van mijn favoriete beach escapes. Zowel voor ouders als kids is dit the place to beach.
De Haan is een sfeervolle gemoedelijke kustplaats aan zee met schitterende belle époque huizen. Logeren kan je in de luxe B&B Het Zonnehuis. Het Zonnehuis is gelegen aan één van de mooiste lanen van de Haan op loopafstand van het strand. Het familie appartement van Het Zonnehuis is met veel smaak ingericht en beschikt over 2 slaapkamers en 2 badkamers. In de tuin van het Zonnehuis is een heerlijk verwarmd zwembad.
Op loopafstand van het familie appartement kan je skelters en fietsjes huren. Neem dan een heerlijke capuccino of lekker glas witte wijn op het terras van de brasserie in de speeltuin van het centrale park en laat de kids veilig rondfietsen, skaten en spelen. In de directe omgeving zijn goede restaurants maar foodshopping in Belgie is altijd een feest!

Knokke is mondaine, chic en erg leuk voor zowel ouders als kids. Wandel langs het kilomerslange strand, ga zandkastelen bouwen op het strand en fietsen door het Zwin. De speeltuin en de wafels van Marie Siska in Knokke le Zoute zijn al jarenlang een must voor zowel ouders als hun goedgekleedde prinsjes en prinsesjes. Vergeet niet te shoppen. Alle grote merken zijn gevestigd aan de Kustlaan. Bestel dan aan het eind van de middag een drankje op het terras van het Carlton hotel aan het Albertplein. Voor een heerlijke (zondags)lunch ga je naar Rubens op het Rubensplein aan zee. Voor de deur kunnen de kleintjes tussen het eten door naar hartelust skelteren terwijl jij met een beetje geluk in de zon op het heerlijke terras kan genieten van kreeft met frites of de lekkerste garnalenkroketten. Mocht je een babysit bij de hand hebben ga dan s'avonds eten in één van de restaurants, bijvoorbeeld Bistro de la mer op het Oosthoekplein in Knokke le Zoute.

Nog even mijn favoriete adressen op een rijtje:
De Haan:
www.zonnehuis.eu
Knokke:
www.siska-marie.com
www.brasserie-rubens.be
www.lebistrodelamer.be
Blankenberge:
Restaurant Oesterput P. devriendt: Voor wie van oesters, kreeft en mosselen houdt is dit de perfecte plek aan de jachthaven voor een lunch of diner.
zie voor meer informatie: www.oesterput.com

donderdag 8 april 2010

Engeland: Wake up call!


The Cotswolds: Mead Cottage

Ten westen van London kom je in sprookjesachtige sferen terecht. Ik had het geluk een witte kerst mee te maken in een schitterende streek, de Cotswolds. Het is een heuvelachtig gebied met prachtige honingkleurige huizen en al een aantal jaren de "weekend retreat" van vele celebrities zoals Liz Hurley en Kate Moss.

Het landschap is adembenemend mooi, oude huizen zijn omgetoverd in schitterende country house chic hotels, foodshopping bij organic farmshops is een must en voor onze stadskids is het een heerlijke country escape. Oké, het weer in Engeland is niet bepaald een aandachtstrekker maar een bezoek aan dit gebied is geweldig met de kerst maar ook prima te doen in voor- en najaar. Trek je mooiste regenlaarzen aan (Hunter Wellies off course!) en go!

In het kleine dorpje Castle Combe (niet ver van Bath) kun je een fantastisch mooie cottage huren voor maximaal 5 personen (zonder kids is het ook erg geschikt!!). De ligging van Mead cottage is idyllisch en het huis is heel smaakvol ingericht. Zelf koken kan maar je kan ook gebruik maken van de room service van het naast gelegen Manor House Hotel. Met een kast vol mooie boeken, cd's en dvd's breng je heerlijke dagen door bij een knapperend haardvuur. In de omgeving is genoeg te doen. Maak een wandeling en trakteer jezelf daarna op een heerlijke pub lunch bij de plaatselijke pub in Castle Combe. Naast het Manor House Hotel ligt een prachtige golfbaan. Winkelen in Bath (Gap kids!) en koffie met een muffin bij Starbucks. Bezoek een aantal prachtige plaatsen zoals Chipping Camden en Gloucestershire en ga met de kids naar het wildlife park bij Burford.

Bekijk Mead Cottage op www.meadcottage.com
Voor meer info over de directe omgeving zie:
www.manorhouse.co.uk
www.cotswoldwildlifepark.co.uk
www.daylesfordorganic.com
www.castle-in.info