maandag 14 februari 2011

Hotel de Witte Lelie, Antwerpen

Voor een romantic break ♥ hoef je het niet ver te zoeken.

Kids een nachtje logeren bij lieve suikertante, grootouders, broer of zus die met alle liefde vol uitpakken met bioscoop, pannenkoeken, friet, chips en muffins versieren.

Met een gerust ♥ stap je in de auto of de trein en even later sta je in Antwerpen. City of Fashion, maar ook de lekkerste bonbons, warme suikerwafels op bijna elke hoek van de straat, stijlvolle restaurants en boutique hotels.


Hotel De Witte Lelie aan de Keizerstraat is er zo één. Een klein boutique hotel waar de aanwezigheid van rondrennende kids geheel zou misstaan, heerlijk voor even! De entrée en inrichting van de ruimte is WOW en een glas wijn of een koffie alleen toegankelijk voor hotelgasten, lekker puh. De hotelkamers zijn niet ultra chic ingericht maar wel voorzien van flessen water, vers fruit, badjassen en badproducten van Hermès. De eigenaren zijn super vriendelijk en attent. Ga ook voor het fantastische ontbijt tot laat in de ochtend. Er is een parkeergarage onder het hotel. http://www.dewittelelie.be/




Shopping

Vanaf de Keizerstraat loop je binnen een paar minuten naar de beste winkelstraten in Zuid. Je vindt er de grote modemerken (multi brand store Renaissance), een van mijn favorieten Essentiel (even wennen aan primaire kleuren deze lente!) en de schattigste jurkjes en schoentjes voor kleine meisjes .... vooruit een paar adressen om te onthouden:

* Princess voor grote en kleine prinsessen (ook in Knokke) op de Meir 51-55

* De groene wolk, Korte Gasthuisstraat 22


* Van Hassels, Steenhouwersvest 51




* Little Sienna, Lombardenvest 32


* Lola's feet, Wiegstraat 24



Food

In Zuid zijn genoeg fijne adressen te vinden voor een lichte lunch of koffie met warme suikerwafel. Ik heb een paar goede adressen voor een heerlijke bourgondische avond:

Bistro De Koraal aan de Leeuwenstraat 1. Reserveer een tafel voor 2 of neem plaats aan de toog voor de meest lekkere kreeftsalade met frambozenvinaigrette ooit.





Le Bernardin aan de St. Jacobsstraat 17, goed restaurant en heerlijk dichtbij Hotel de Witte Lelie.
http://www.restaurantbernardin.be/

Op zondag is het rustig in Antwerpen. Als je er nog geen genoeg van krijgt sluit je af met een heerlijke lunch bij restaurant A la ville.
http://www.alaville.be/