vrijdag 24 juni 2011

Beach essentials 2011

Ik blader door de Vogue en heb helemaal zin in een nieuwe flaphoed voor op het strand, nieuwe flipflops en de must-have strandtas van deze zomer.

Als je zonder kids naar het strand gaat neem je een paar beach essentials mee in je strandtas: handdoek, boek, tijdschrift, I-pod, zonnebril en sunscreen, klaar. Je vouwt je handdoek uit en de prinses ligt in de zon. Maar …. zodra je een paar kleine draken meeneemt ziet zo’n stranddagje er heel anders uit en dat begint al bij het inpakken.

Hoe herkenbaar. Een dagje naar het strand met de kids is soms een hele onderneming. Of het nu aan de Noordzee is of aan de Cote d’Azur, je moet altijd zoveel meenemen! In die nieuwe strandtas past net je eigen handdoek en sunscreen, maar waar laat je dan de andere 4 dikke handdoeken, emmers, schepjes en visnetjes? Uiteindelijk doe je deur achter je dicht met 4 plastic tassen en een luiertas, how charming! Als de “nomaden-familie” op het strand is aangekomen liggen de kleren en schoenen her en der verspreid in het zand en schept mijn jongste een hele stapel zand op mijn handdoek. Het boek had ik beter thuis kunnen laten, de sunscreen (of wat er nog van over is nadat zoonlief de tube heeft leeggedrukt in het zand) vermengd met zand schuurt op de huid. Maar wat maakt het uit? Even later zit ik met mijn knieën in het zand en bouw samen met mijn zoon een zandkasteel. Ik geniet, happy family dat we zijn!

Vooruit, een paar van mijn favoriete beach essentials voor deze zomer:

•Sunscreen met de juiste factor!! Vichy is verkrijgbaar bij de apotheek of embryolisse soleil via http://embryolisse-shop.nl/

• Bikini voor jezelf én mini me van het Franse merk Pain de Sucre, via http://www.paindesucre.com/. In St-Tropez is een boutique van Pain de Sucre.

• Voor vader én zoon dezelfde zwembroek van Villebrequin. In St-Tropez is een boutique maar je kunt ook eens kijken bij de online winkel http://www.vilebrequinonlinestore.com/

• Bij http://www.destrandhanddoek.nl/ kan je hele mooie strandhanddoeken bestellen die ook nog eens makkelijk in je strandtas passen.

• De hoed is wel de must-have deze zomer. Van panama hoed tot grote flaphoed bestel je bij http://www.asos.com/. Bij de Bijenkorf is ook een uitgebreide collectie hoeden.



• Have a look at http://www.noirjewelry.com/ voor kleurige ShakaWrapAround armbanden.

• De Tropeziennes (zeker voor je dochter) zijn dé sandaaltjes die je kunt kopen in o.a. St-Tropez maar ook via de webshop http://www.sandaledupelerin.com/ of http://www.lestropeziennes.nl/

 • Kijk voor een mooie strandtas eens bij Antik Batik, via de webshop http://www.antikbatik.fr/


 Enjoy your summer holiday!


maandag 20 juni 2011

Fresh air en landelijke chic in de Ardennen

DOMAINE DE 'ARDOISIERE

Foto: website http://www.compagniedesbois.be/
 We blijven nog even in België. Niet op het strand maar in het bos!


In het bos zijn de wilde dieren.....
Er zijn soms van die adresjes die je helemaal niet prijs wilt geven.

Dit is er zo één: Domaine de l‘ Ardoisière in de Belgische Ardennen. Het is ongeveer 160 km rijden vanaf Brussel. Een paar kilometer van het middeleeuwse stadje Bouillon ligt het Domaine de l’Ardoisière. Het is een domein van 3 hectare met een cottage voor 9 personen en 5 verschillende suites voor maximaal 7 personen met thema’s zoals Hamptons, The Hut en Wonderland. De suites The Hut en Wonderland zijn samen te voegen voor maximaal 14 personen. De cottage en suites zijn mooi ingericht. Je hebt het comfort van een vakantiehuis maar inclusief hotelvoorzieningen.

Ga met vrienden en kids genieten van een lang weekend of midweek in dit heerlijke suite-hotel (prijzen vanaf 575 Euro). Maak heerlijke wandelingen met de kids door de bossen (wilde zwijnen spotten!). Je kan er paardrijden en vergeet niet een duik te nemen in het overdekte zwembad van Domaine de l’Ardoisiere. Alle-Sur-Semois is een leuk dorp om een borrel te gaan drinken in een van de café's.

Voor le petit dejeuner kan je natuurlijk zelf verse broodjes halen bij de bakker in het dorp maar je kan ook het ontbijt laten serveren en voor het diner gebruik maken van de traiteur service. Als je wat te vieren hebt maak je er een lekker bourgondisch feestweekend van. Er zijn veel mogelijkheden. Leg het voor aan de eigenaar.

Het is een juweel, onthouden en sssst.

http://www.compagniedesbois.be/


Foto's: website http://www.compagniedesbois.be/


dinsdag 14 juni 2011

Knokke: weekend à la mer 2011


Close your eyes en stel je voor: Jij en je geliefde op een ligbed of strandstoel met een glas Moët in de hand en je kids op enkele meters afstand met nieuwe vriendjes op de glijbaan en schommel in het zand. Of: jij met espresso op een heerlijk terras terwijl je kinderen zich prima vermaken op het autovrije plein op een skelter. Maar ook: met toute la famille flaneren over de boulevard en een ijsje eten of Belgische wafel. En niet te vergeten: man en kids op het strand achterlaten om zeesterren te vangen en jij (window) shoppen op de Kustlaan voor jezelf en de kids.

Voor als je een weekend wilt uitwaaien in een mondaine badplaats niet ver van huis is Knokke le Zoute the place to be.

Knokke is niet heel hip en trendy, maar wel heel chic en riche. Het is er zien en gezien worden. Veel strandtenten maken buitengewoon veel reclame voor champagne merken. Het is Moët & Chandon partout. Belgische kinderen zien er heel net uit in wit-blauwe merkkleding, ook na ijsjes en limonade! De vrouwen zijn over het algemeen niet hip en trendy gekleed. Je ziet geen bijzondere high heels of colour blocking in het straatbeeld. Het is allemaal vrij conservatief en veilig. Dus veel zwart, wit en naturel tinten. Ik heb heel veel donkerblauwe Moncler jasjes, beige broeken, Hermes riemen en Tods´schoenen gezien en de nieuwe must have aan de schouder, de wit-beige geblokte LV tas (model Evora MM). Ook de interieurzaken zijn een beetje in dezelfde `Riviera Maison` stijl (Flamant, Blanc d´Ivoire).

Nu je dit weet is het misschien ook heel fijn om te weten dat het er heel relaxed aan toe gaat. Geen overvol strand en de bediening is bijna overal erg attent en snel. Je hoeft niet maanden van tevoren te reserveren om ergens te gaan eten. Bovenal is Knokke heel kindvriendelijk.

Wat zijn de places to be, waar moet je logeren en waar ga je eten met de kids? Dit zijn mijn favoriete adressen voor 2011:

Hotel Brittannia

Heerlijk hotel aan de Elisabethlaan in prachtige wijk Knokke le Zoute. Als je de Elisabethlaan uitloopt sta je op het Albertstrand (ongeveer 10 minuten lopen). Beetje vergane glorie en niet heel luxe maar wel netjes en kindvriendelijk. In de lounge is een speelhoek voor de kinderen en het ontbijt is uitgebreid en lekker tot 11.00 uur. Boek met een gezin het familieappartement kamer 114, dat bestaat uit 2 slaapkamers en een kleine keuken. Het appartement is nog uit te breiden met een naastgelegen connecting room.
http://www.hotelbritannia.be/



Marie Siska
Al sinds begin vorige eeuw een begrip in Knokke. Lees maar even niet de recensies op Tripadvisor. Slechter kan niet en toch zit het weer in de vakantieperiodes stampvol. De bediening is een beetje zenuwachtig van alle drukte maar ik heb geen slechte ervaring. Reserveer een tafel buiten op het terras zodat je zicht hebt op de kids in de mega speeltuin. Er is een speeltuinbeheerder die het ook allemaal goed in de gaten houdt. Ga lekker wafels eten of zeetong met friet. Prima!
http://www.siska-marie.com/




Terasse du Zoute
Van dezelfde eigenaar als hotel Brittannia. Aan de kustlaan ligt deze hippe eetgelegenheid met heerlijk buitenterras. Als je met de kids komt eten zit je prima in de buurt van de speelkamer. Knokke chic verzamelt hier in de avond voor borrel en diner. Aanrader!
http://www.laterrasseduzoute.be/




Au petit Zoute
Even geen zin in champagne of kreeft op een terras, gewoon lekker een broodje halen in deze goede broodjeszaak op de Zeedijk 825.




Strandpaviljoens Zoutestrand en de Lichttoren
S´ochtends capuccino, verse jus en in de middag cocktails en champagne. Het is er allemaal. En wat zo fijn is met de kids: de speeltuintjes op het strand!


Rubens Brasserie
Ook een begrip in Knokke. Goede vlotte bediening en ook voor een tosti en fristi voor de kids wordt de tafel gedekt. Mooi terras en leuk voor de lunch.
http://www.brasserie-rubens.be/





De Oesterput
Even met de auto naar Blankenberghe rijden. Aan de haven eet je in dit geweldige restaurant een plateau fruits de mer, mosselen of kreeft. Voor kinderen zijn er garnalenkroketjes (geen friet) maar wel een heel groot bassin vol met kreeften waar kids uren naar kunnen kijken. Dat is ook fijn! Heerlijk adres!
http://www.oesterput.com/



Wil je nog meer info over Knokke en omgeving, lees dan nog eens `Friet en kreeft aan de Belgische kust` van april 2010.



vrijdag 3 juni 2011

Girl talk & de meest stijlvolle hotelbars in Amsterdam

Elke 2 maanden heb ik een date met een groepje “nieuwe” vriendinnen. In de wereld van creche, schoolplein, kinderfeestjes en langs het hockeyveld ontmoet je altijd wel een paar hippe, lieve en interessante mamma’s. Je deelt immers dezelfde ervaringen van de ups & downs van het moederschap en bent volledig op de hoogte van de eerste tand die wordt gewisseld tot de laatste driftbui van het vriendje van je zoon. De mamma’s van - slash- inmiddels nieuwe vriendinnen weten man, kids, eigen carrière en sociale leven vaak goed te combineren. Na de chitchats in de speeltuin en op het schoolplein zit je zomaar samen op een avond aan de witte wijn in één van de trendy hotelbars. Weer even girlzz talk: over de onvoorwaardelijke liefde voor onze kids maar ook: wel of niet verhuizen uit de stad (terugkerend onderwerp omdat iedereen daar altijd een mening over heeft), carrière switch (nu of nooit), voor jezelf beginnen (nu of nooit), fashion (voor mijzelf en niet altijd voor de kids), de beste Day-Spa van Amsterdam, reizen (mijn blog) en gossip (juf, ouders, collega’s, mannen….)

Niets leuker dan na een dag werken of middagje taxi bedrijf -mamma brengt je van zwemles naar hockey weer naar huis dienst- te chillen met een goed glas wijn in een stijlvolle en trendy hotel-bar. De hotel-bars en lounges zij lang niet meer de eenzame hang-outs van reizigers met een jet-lag maar aantrekkelijke hotspots geworden. In New York, Parijs en London bestaat dit fenomeen al veel langer. In Amsterdam zijn ook een paar niet te missen adressen voor een heerlijke avond cocktails drinken met je nieuwe Best Friends in the City, Tchin Tchin!

The beste Hotel-Bars “that Hit the Spot”:

Cocktail Bar & Lounge Bridges in hotel Sofitel The Grand

Drink een cocktail of glas champagne met oesters uit de raw bar van Bridges.
http://www.bridgesrestaurant.nl/

Canal House

Onlangs geopend. Verborgen juweel aan de Keizersgracht. Je zit heerlijk op de zwarte banken in de bar maar half juni gaan ook de tuindeuren open naar vernieuwd terras waar je ook kan dineren. Ssst niet verder vertellen..
http://www.canalhouse.nl/

The Dylan

Voor romantic dinner met je geliefde moet je naar het restaurant Vinkeles maar met Best Friends zit je in de lounge of bar van dit mooie boutique hotel.
http://www.dylanamsterdam.com/



Foto: Dylan Hotel
 College Hotel

De service is wat traag maar je zit wel lekker in de mooie lounge of op een mooie zomeravond op het terras.
http://www.collegehotel.com/


Foto: College Hotel

Conservatorium Hotel


Om in de gaten te houden. Het Lifestyle Hotel gaat dit najaar zijn deuren openen op een niet te missen A locatie tussen Stedelijk Museum en de PC Hoofstraat in.
http://www.conservatoriumhotel.com/