maandag 22 april 2013

Amsterdam Insider hotspots

FTD gaat op zoek naar de favoriete hang outs van jonge ouders in Amsterdam. Waar halen zij hun coffee to go of nemen ze even tijd voor een koffie break. Hoe besteden ze hun vrije dag met de kinderen en waar genieten ze met vrienden en familie van een sunday family brunch. Wat is een fijn kindvriendelijk lunch adres en last but not least wat is the place to be voor een avondje high heels met de girlzz.


Priscilla Kranenborg (30 jaar) is moeder van Storm (2 jaar) en heeft een relatie met Thomas (28  jaar). Priscilla werkt als Personal Assistant van top chef Robert Kranenborg en post ze elke dag berichten en foto´s op FoodPost via FB en twitter @pkranenborg. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf Little Guest House en werkt ze samen met Linda Wit aan Little Flow.

Family Travel Delights vroeg haar naar haar favorieten

voor een familiebrunch: Restaurant Bolenius



voor Italiaans eten: Restaurant Toscanini



voor een koffie en fresh juice: Sissy Boy Homeland
Op 11 mei a.s. organiseert Sissy Boy een Spring Garden Market bij Strand Zuid. Neem de kids mee!




voor een Girlzz date zonder kids: Wijnbar Vyne, Bar Feijoa en The Butcher




voor een ideale dag met kinderen in de stad: Stadspark en dierentuin Artis




voor de leukste kinderboutique: Zara Kids



Voor een stijlvol en kindvriendelijk hotel: Hotel L´Europe








donderdag 18 april 2013

Travel Colors part 6, Orange

Let´s talk about Orange!

Orange was not always my favourite color except for Hermes Orange :) but Orange travel colors are awesome! Thinking of Queensday in Amsterdam, a picture perfect sunset in Bali, orange powder during Holi Spring Festival in India and much more. Some of FTD´s favourites:

 
For Dutch people Orange is ..... Queens day on April 30! This year Queens day is a very special day because of the official abdiction of our Queen Beatrix. At the same day we will welcome a new King & Queen. Street Style is absolutely Orange and the best way to enjoy to the fullest is on a boat or strolling alongside the canals. The Vondelpark is a perfect place to go if you take your children. 

If you stay in Amsterdam for a couple of days  go see the Dutch Masterpieces in the just re-opend Rijksmuseum.

Orange streetsyle for your little Sweethearts @ Serendipity Kids

 

Re-opening Rijksmuseum, April 13 2013


 
FTD loves Orange travel colors from Sicily. Bring back home Ortigia orange blossom fragrances ....




And what a happy and healthy experience with your children to pick some Oranges from the Orange trees in Mallorca and have a full glass of fresh orange juice.






donderdag 11 april 2013

Kindvriendelijke reisboeken





Mijn kind gaat op reis ............en neemt mee: de nieuwste Disney film op de I Pad, mijn I Phone met  spelletjes, Mario Bros op de DS en natuurlijk ook de all time favourite knuffelbeer. Maar vergeten we niet wat? Boeken!! Er zijn zoveel leuke prentenboeken en leesboeken voor kinderen. Leg maar even opzij die digitale monstertjes en ik neem je mee op reis met de leukste kinder-reisboeken van dit moment.

  • Moek gaat op reis met de fiets zie je mooie kleuren en leer je spelenderwijs landen en culturen kennen. Vanaf 5 jaar.





  • Een prachtig prentenboek over de geschiedenis, verhalen en kinderliedjes in Nederland. Nu is er sinds 8 april jl. ook een opvolger `1000 dingen over Nederland`.

 

  • Mijn stad gaat over gekke gebeurtenissen in Amsterdam, London, Parijs en Estland. Met tekeningen en stickers maak je jouw eigen stad. Voor kinderen van 6/8 jaar. 



  • Vintage boekjes over het olifantje Babar gaat op reis en Colette in Parijs verkoopt lieve Babar knuffels en meer. Eshop@colette.fr
 
 
 
Heb je meer ideeën over leuke boeken die je kind laten reizen, deel ze op de Facebook pagina van Family Travel Delights!

zondag 7 april 2013

Secret designer vintage in Amsterdam



EINDELIJK! Lentebloesem, frisgroene blaadjes en warme zonnestralen. Au revoir lange winterjas, wollen sjaal en dikke Sorel laarzen. Heel ver achter in de kast graag om plaats te maken voor `nieuw`, uniek en lenteproof.

Voor mooie designer vintage voor jezelf en de kids ga je op 14, 15, 16 en 17 april naar Amsterdam-Oud Zuid. GallerySeventySix verkoopt in haar pop up shop de mooiste nauwelijks gedragen labels voor een vriendelijke prijs. Jasje Isabel Marant, vestje Miu Miu en gypset zomerjurk van Missoni zou zomaar de "catch of the day" kunnen zijn. Voor de kids is er ook veel nieuwe kleding van o.a. Bengh.

GallerySeventySix
Van Baerlestraat 3
Amsterdam

maandag 1 april 2013

Singapore, insider tips 2013



Wowspot Singapore staat dit jaar in the famous list ‘46 places to go van de NY Times”. Family Travel Delights vroeg expat Rinske Bloemendal alle bliss Insider tips voor een bezoek aan deze stad. Ze woont er als expat met man Paul en haar 2 kinderen, beide geboren in Singapore en dit is haar stylish little black book:

1. Wat is jouw favoriete buurt in Singapore en waarom? 
Tiong Bahru.  Een hippe wijk, gebouwd in de jaren 30. Er is een markt en verschillende kleine, hippe restaurantjes zoals Open Door Policy en  40 Hands. Er is weinig hoogbouw, maar traditionele 
black-and-white  walk-ups  van 4 verdiepingen.  Kijk uit naar Tiong Bahru Bakery, voor vers brood, broodjes en heerlijke croissants en koffie.

Tiong Bahru Bakery

2. Wat is the place to be met kids voor een Sunday Family Brunch? 
Elk groot hotel in Singapore doet een Sunday Brunch. Tafels met allerlei heerlijks en voor de ouders free flow champagne. De beste plek als je je kinderen meeneemt is de Beaufort Sentosa op Sentosa Isand, waar ze een aparte kinderruimte hebben en waar je na afloop lekker kan zwemmen en chillen bij het zwembad.


3. Waar vind ik een fijn sushi of dimsum restaurant waar je de kids mee naartoe kan nemen?  Op elke straathoek is er wel een sushi restaurant waar je aan de belt  kunt zitten en de kids zelf hun sushi van de band kunt laten pakken. Dé plek voor dimsum is Din Tai Fung, een keten uit Taiwan. De vestiging in Hong Kong heeft zelfs een Michelin ster! Heerlijke gestoomde dimsum met varkensvlees, garnaal, groenten en soep als inhoud.


4. En voor een romantisch diner? 
Midden in de stad, maar verstopt tussen het groen ligt restaurant Flutes at the Fort.  Een oude black-and-white uit 1908. Intieme tafeltjes voor 2 op de veranda, met fijne service en heerlijk eten.

Flutes at the Fort


5. Waar in Singapore moeten we zijn voor het beste streetfood? 
Lau Pa Sat, oftwel oude markt, was Singapore’s eerste wet market. Sinds 1973 een monument, nu een groot foodcourt met tientallen stalletjes met goedkoop en lekker eten. Na zonsondergang wordt de straat afgezet en zetten de saté stalletjes hun bbq’s op straat. Gezeten op een plastic stoeltje, tussen de hoge gebouwen van het Central Business District, is dit echt een topplek!


6. Een speeltuin voor de kids. Where to go? 
West Coast Park heeft een enorme speeltuin, met zand als ondergrond. Speeltoestellen voor klein en groot, en 1 grote zandbak.



7. Wat is een bijzonder souvenir uit Singapore dat jij mee naar huis zou nemen?
Ten eerste: de zon, het is zo fijn om altijd in de zomer te wonen. De dierenriem slingers of Chinese handgemaakte slofjes uit Chinatown zijn een leuke baby gift. 


8. Je hebt weinig tijd in Singapore. 3 hotspots die je niet mag missen bij een stop over van 2 dagen met je gezin? 
De Singapore ZOO met de Nightsafari is een must.  De Nightsafari opent pas om 19.00 uur, een dierentuin in het donker. Door het kunstmatige maanlicht echt een bijzondere ervaring.  Borrelen of eten bij het Crossroads Café van het Marriott Hotel. Midden op Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore. Zie alle flagship stores, rijen wachtende mensen voor de dure merken winkels en ongeneerd het winkelpubliek bekijken. Ga lekker een ochtend of middag bij één van de strand clubs op Sentosa zitten. Sentosa is een opgespoten eiland, helmaal nep, maar wel met Universal Studio’s, een golfbaan, een waterpark, restaurants en hotels. Coastes en Tanjong Beach Club zijn heerlijke plekken om te luieren en te zwemmen.


9. Singapore en Groen. Waar vind ik het mooiste park?
Aangelegd in 1859, de Singapore Botanic Garden is een oase van groen en rust, midden in de stad. Er zijn schildpadjes om te voeren, zwanen drijven er in het Swan Lake, en de Palm Valley is een uitstekende plek om te picknicken en met de kindjes een balletje te trappen.




10. Wat zijn de trending rooftop bars in Singapore van dit moment? 
De Ku de Ta, bovenop de Marina Bay Sands. Kinki, een Japanse rooftop bar met uitzicht over de Marina Bay. En One Altitude, de hoogste buiten bar ter wereld, op 282 meter!

Ku de Ta Singapore



11. Insider tip, secret place die jij kent “as a local” en niet in de reisboekjes staat?
Loop rond op Dempsey Hill, talloze restaurantjes, hippe lunch tentjes zoals het PS Cafe en Jones the Grocer, een galerie en antiekzaken, allemaal gevestigd in oude black-and-white legerbarakken.

PS Cafe


12. Waar ga je met de kids heen voor koffie en fresh juice?
Het Riders Cafe ligt naast de Saddle Club, de manege van Singapore. Terwijl je geniet van ontbijt of koffie draven de paarden voorbij en kun je een rondje langs de stallen maken.

Riders Cafe


13. Bijzonder hotel dat je kan aanraden?
De Marina Bay Sands, geopend in 2010, bestaat uit 3 torens met daarop een 340 meter lang skypark en een 150 meter lang infinity pool.  Echt een architectonisch hoogstandje. 


Marina Bay sands


14. Is er in 2013 een speciaal evenement of festival?
Ieder jaar in september  is er de F1 race. Wat het bijzonder maakt is het dat het circuit dwars door de stad loopt en dat het de enige avond race, dus in het donker, is! Bekende artiesten treden op, dus zelfs als je je niet voor F1 interesseert, nog steeds een mooi spektakel.