woensdag 29 mei 2013

Italiaanse Flair in Amsterdam

Smeg-Fiat 500 Fridge

FTD loves Italia! Gaan we deze zomer wijn kopen in Montepulciano, suppen op het Comomeer en genieten van een lunch met zonnige tomaten, de lekkerste buffelmozarella met olijfolie in Umbrie? Mmmmm I am dreaming ...... en ben mijn koffers al aan het inpakken met een beetje hulp van Anna della Russo´s 10 TOP rules to pack for VACATION.

Maar de realiteit van nu in het Venetie van het Noorden, het is eind mei, 16.00 in de middag, kaarsjes branden en de lampen aan. Het regent pijpenstelen. Maar er is een escape molto bene. Om alvast in Italiaanse sferen te komen zijn er heel veel fijne Italiaanse adressen in Amsterdam. FTD neemt je mee naar la dolce vita adressen die echt de moeite waard zijn.

Voor een espresso

Caffe Momento aan ´t Singel, Espressofabriek in het Westerpark, Screaming Beans in de Hartenstraat en Two for Joy in de Haarlemmerstraat.

Take away

Feduzzi
Al jaren kun je hier yummie ravioli kopen en alle ingrediënten voor een makkelijk diner a la casa.
Ook een heerlijke break voor koffie en lunch.





Fashionista

Spektre zonnebrillen uit Milaan nu ook in Amsterdam bij Sunculture Amsterdam

Outras Coisas voor Missoni plaids en kussens.

Love D&G Spring-Summer Collection dit jaar!




Mama Mia Pizzeria

Il Pecorino
Vlak achter Eye en tegenover Cafe Modern. De omgeving is niet heel inspirerend maar wat een treasure! De Pizzabakker komt uit Florence, kids meer dan welkom en de dolce zijn hemels.



Mangiare!

De Curtis
Al een paar jaar FTD´s favourite in de Jordaan. Klein maar fijn! Authentieke Italiaanse gerechten en de Vitello Tonato en pasta Vongole zijn delicioso!

Restaurant Toscanini
Een van de beste adressen in the city. Om je vrienden mee naartoe te nemen. Wel even reserveren.





Ciro Passami l´olio
Een Italiaans restaurant waar je niet meer wegkomt. Fijne sfeer, yummie food en de must drink Scroppino aan tafel bereid.





Restaurant Incanto
Yummie food en picture perfect view. 


Bambini

De kinderklassieker Pinokkio in het Nederlands Marionettentheater 29 en 30 mei a.s.



Gelato

In de Jordaan bij de Ijsfabriek Montepelmo.

vrijdag 24 mei 2013

Crepes in Amsterdam



Echte flinterdunne Crêpes eet je in Bretagne, aan de piste in Courchevel in Frankrijk, in de wijk le Marais in Parijs bij Breizh Cafe en in London sluit je aan in de rij bij la crêperie de Hampstead.




Een Parisienne eet niet op straat maar une crêpe to-go is onweerstaanbaar en uitzondering op de Franse etiquette regel. Bij thuiskomst neem ik mij voor de allerlekkerste crêpes te bakken voor mijn kinderen. Maar helaas te plakkerig, te dik en aangebrand. De family moet op pad voor een crêpe in Amsterdam.

Bonne appetit!

Crêpes Mobiel
Voor op je eigen feest maar ook elke eerste zondag van de maand op de Sunday Market in het Westerpark.

Crepes au grand marnier
Wat een uitvinding en na Courchevel en de Cote d´Azur nu ook in Amsterdam.

Noordermarkt
Op zaterdag crêpes eten op de Noordermarkt.

Haarlemmerplein
Een crêpe to go op de Farmersmarket op woensdagmiddag.

vrijdag 17 mei 2013

Must visit Lyon




 
BCBG a Lyon

Lyon, de stad die je zo voorbij rijdt op weg naar jouw vakantiehuis in de Provence of hotel aan de Cote d´Azur. Next time, stop over want deze stad is zooo leuk. Food, wijn, stad van de zijde, fijne festivals en het autovrije historische centrum staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Met vrienden lekker eten bij Bocuse of met je kinderen een ijsje eten op het plein in de oude binnenstad. 1000 trappen lopen naar een indrukwekkende Basiliek en een wandeling langs de Rhône of Saone. Une grande surprise, Lyon is een must see!

Allez on y va...

Must visit






Le vieux Lyon. Het oude stadscentrum staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Slenter en ontdek de autovrije steegjes en pleinen.

Musee des Beaux Arts de Lyon met een grote kunst collectie en binnentuin.

De kleine boekenmarkt aan de Saone. Je waant je even in Parijs aan de Seine. FTD zocht en vond het kinderboek `De wereldreis van Babar`.

Parc de la Tete d´Or is het grootste stadspark van Frankrijk met rozentuinen en een kleine dierentuin.

De Basiliek boven het oude stadscentrum. Brand een kaarsje en bewonder deze wow spot!


Food Capital of the world

Vegetariërs graag even doorscrollen naar de patisserie .....In Lyon eet je alles van het varken en le cochon c´est bon! Een salade de Lyon met spekjes is nog prima te doen maar je kunt ook kiezen voor bloedworst en worst gevuld met van alles van een varken. Mijn dochter van 9 durfde het aan. We hebben geproefd maar ook laten staan....helaas.

In Lyon eet je in hele sfeervolle bouchons. In Amsterdam runt Hanneke Schouten haar eigen Bouchon du Centre en haalt haar produkten uit Lyon, o.a bij de hallen van Bocuse. Wat zijn haar favoriete bouchons in Lyon?

- La Meuniere in Rue Neuve
- Le Merciere in Rue Merciere
- l´Amfitryon in Rue St. Paul in het oude stadcentrum

Ga op zoek naar de foodtruck The rolling cantine voor lekkere junk food! Kijk op de website waar de camion noir staat.

Voor een fruit cocktail maak je een tussenstop bij de Camion a jus de fruits, langs de Rhône vlakbij het grootste stadpark La Tete d´Or.

Voor een super brunch gaan de hippe locals in Lyon naar naar La Poule au Pot, vlakbij het stadhuisplein en het Musee des Beaux Arts.

Voor een ontbijtje met kinderen is Paul (Franse keten) fijn en delicieux.

Faire le shopping




De Pharmacie voor shampoo van Klorane en produkten van Nuxe. Monoprix voor kinderkleding. The Kooples, Maje, American Vintage en Zadig & Voltaire voor mama, Villebrequin voor vader en zoon. Alle winkels bevinden zich op loopafstand van het stadhuisplein. Het warenhuis Le Printemps is fijn voor alle merken onder 1 dak. Ook in de wijk Croix Rousse vind je leuke boutiques.

Elk jaar vindt ook de Marche de la Mode Vintage plaats. Kijk op de website voor data en plaats www.marchemodevintage.com

Les Halles de Bocuse voor macarons en alles wat je mee kan nemen naar huis om nog heel lang na te genieten.

Festivals in Lyon


European Lab 2013 - Les Nuits Sonores 2013


Heel bijzonder is La fete des Lumieres. Kijk op de website voor meer www.culture.lyon.fr


Dormir


Met kinderen is het quirky College Hotel erg fijn. Terug in de schoolbanken en drankjes haal je uit de gele retro fridge op de gang. Thee met een scholiertje van Lu en lekkere tapas op de hoek bij Baragones. Op loopafstand van het oude stadcentrum.






Na Parijs en Marseille nu ook Mama Shelter in Lyon.


Zonder kids sfeervol en chic bij Cour des Loges in het oude stadcentrum.

Like retro? Dan slaap je in het Loft Vintage Appartement















maandag 13 mei 2013

Les Halles de Bocuse



Oh lala wat een foodwalhalla! Oesters, de beste wijnen, macarons in alle kleuren en smaken, beeldschone en yummie patisserie, kaas en vele lokale specialiteiten onder een dak. Ik ben best blij met mijn Noordermarkt en Marqt in Amsterdam maar dit is AWESOME!

Paul Bocuse zou er zijn inkopen doen en ik wil hier boodschappen doen voor alle etentjes met vrienden en take away halen voor een doordeweekse dag, een taart voor mijn birthday, macarons voor de kinderen en met mijn geliefde oesters eten met champagne.

Proef lokale specialiteiten zoals andouillettes, quenelles en de lokale kaas St Marcellin (mere Richard) en koop een tarte aux pralines bij Jocteur.
 
 

Tussen de `foodstallen`vind je kleine proeflokalen. Oesters of specialiteiten uit Corsica en Spanje, allemaal onweerstaanbaar. Ik ga weer terug naar het hotel met flessen wijn, taartjes van Jocteur, quiches voor de kinderen en vinaigre de mangue voor thuis.



Als ik nou toch dat leuke Vintage Loft Appartement in Lyon had geboekt dan had ik een avond `thuis´ gegeten met petits legumes farcis, gerookte zalm, pate en croute en St Marcellin kaas.......

Als je het hebt over Travel & Food is dit wel een ultiem Travel Delight.

Stay tuned voor meer Lyon soon!

vrijdag 3 mei 2013

Travel Colors part 7, La vie en Rose



Thinking of Pink travel colors......

a Pink Cadillac in the Streets of Havana, Cuba
drinking Rosé on a lazy summer day in St. Tropez
roasting marshmallows in the fireplace `a la maison de campagne' in Normandie
chilling in a stylish Cotswolds cottage ( FTD loves Mr. & Mrs Smith childfriendly destinations), with a garden full of English roses.

And what about Pink travel delights on your wish list? We would love to see the cherry blossom in Japan and visit the Pink city Jaipur, India. Share your Pink travel destinations on the FTD facebook page.
 
Cherry blossom, Japan
 
 
Rose city Jaipur