zondag 25 augustus 2013

Het Moderne Vakantiehuis

FTD is groot fan van oude landhuizen, sfeervolle cottages, droom riads en authentieke Franse manoirs met toile de Jouy behang en krakende antieke bedden. Maar overnachten in een design villa is ook geen straf. Steeds meer families met kinderen zijn op zoek naar het perfect stijlvolle adres voor een vakantie of weekend weg. Boutique hotels zijn er inmiddels in overvloed en nu is het de beurt aan het onder architectuur gebouwde moderne vakantiehuis zoal wij het kennen uit een Design Woon Magazine. Tot voor kort alleen voorbehouden aan prive eigenaren maar nu ook beschikbaar voor urban parents op zoek naar een stijlvolle escape.

Of het nu gaat om een bijzonder verblijf in London of in alle stilte genieten van een moderne villa in de duinen. Als je al een liefhebber bent van moderne architectuur heb ik een aantal WOW adressen voor je en zo niet dan ben je verkocht na het zien van onderstaande mogelijkheden in Engeland, Portugal, Zwitserland.............


Living Architecture

Mooi initiatief om mensen te laten kennismaken met moderne architectuur. Architecten uit o.a. Nederland en Noorwegen hebben huizen ontworpen die versmelten met hun omgeving zowel in London, aan zee en de Engelse countryside.






Design House in de buurt van Comporta, Portugal

Comporta is natuurlijk al very very special en een verblijf in dit huis is uniek.




Casa na areia, Comporta Portugal

Overal zand maar wel luxe verblijf je in Casa na areia.





Spaces 42

WOW vakantiehuizen op droomplekken zoals op Bali, Ibiza en in Verbier.


maandag 19 augustus 2013

Little treasures in de Algarve



De Algarve wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen. I hate being a tourist en wil niet op een overvol strand zitten, geen Nederlandse menukaart en lelijke souvenirs. Maar er zijn little treasures in de Algarve die ik graag met je wil delen. Ga iets buiten het hoogseizoen en bewaar onderstaande plaatsen en adressen in je Smythson travel wallet:

Golfparadijs Quinta do Lago en Vale do Lobo

Vale do Lobo is "een reservaat" met mooie villa´s en een prachtig strand.

Restaurant Gigi's, voor een super vers visje aan de zee. Authentiek en chic.
Quinta do Lago, voor reserveringen: + 351 964 045178


Tavira

Blauwe lucht en witten huizen. Authentiek en sfeervol. Mooi en chill overnachten doe je in de Pousada Convento.


Pousada in Tavira





Santa Luzia

Klein vissersdorp naast Tavira.
Het visrestaurant Casa do Polvo is een must voor een lunch. Specialiteit: Octopus.







Silves


Op een zwoele zomeravond eet je op een prachtige plek naast de kerk bij Cafe Ingles. Food is delicious en de desserts (taarten!) zijn subliem.




Salema Beach

Een parel van een strand nog niet zo overspoeld door toeristen. CN Traveller heeft onlangs Salema Beach op een lijst gezet van ´one of the beautiful hidden beaches`.






Kindvriendelijk en mooi resort bij Sagres, Memmo Baleeira.





Om weer helemaal op te laden in de bergen, het Spa Wellness Resort Longevity in Monchique





woensdag 14 augustus 2013

Ocean lifestyle in Amsterdam



Ik zit op een terras aan de Amsterdamse grachten. De gracht waar ik op uitkijk vult zich langzaam met onhandige toeristen op een waterfiets, salonboten, de -mag ik ook mee -waanzinnig mooie houten Riva en monsterlijke rondvaartboten. Amsterdam in de zomer. Hoe fijn is dat eigenlijk? Er is meer ruimte en minder verkeer in de stad als je tenminste de tourist traps weet te omzeilen. FTD gaat op zoek naar ocean lifestyle in Amsterdam: de zilte smaak van oesters, verkoeling aan het water en het schip Ahoy gevoel. 
De leukste adressen om Ocean lifestyle te beleven in Amsterdam:

 
 
 
Yummie take away kreeften en meer seafood.  
Met de boot aanmeren en oesters eten, Blijft een favoriet adres.
Nautische mode voor jouw mini me.
 
Armor Lux via de Tenue de Nimes
De Bretonse trui is chic en toujours en vogue.

Het Scheepvaartmuseum
Must see 500 jaar maritieme geschiedenis en speciale tentoonstellingen voor kinderen
Hip en trendy een visje eten en toch wel echt het fashionable club nautique gevoel.

Marina Haven
Binnenkort Loetje aan het Ij en een hele fijne Pllek aan het water op het NDSM terrein
 
En deze dan van Jacques Brel, mooi!


Le Port d´Amsterdam, Jacques Brel


dinsdag 6 augustus 2013

Comporta Style






Ik heb een droomplek gevonden...... imagine eindeloze witte stranden en azuurblauwe zee, ruimte en rust, rijstvelden die je doen denken aan Bali, fantastische wijn uit de streek, strandhuisjes onder architectuur ontworpen en ingericht  met gevoel voor stijl, verse visjes van de BBQ, mode- en interieur boutiques waar ik bijna alles zou willen kopen, dorpjes met witte huizen en rieten daken met ooievaarsnesten. Dit alles ver weg van het massa toerisme, lelijke souvenirs, te luidruchtige toeristen op een overvol strand. Nog even, de dresscode: kaftan, strohoed en rieten mand. En bij voorkeur gewoon je handdoek op het zand tussen de Portugeze chic en een paar andere boho chic travellers die deze secret hide away al hebben gevonden.






Tadaa het ligt in Portugal, een uurtje onder Lissabon. Huur een strandhuisje, spring op de fiets en ga lunchen bij SAL op FTD´s favoriete strand Praia do Pego, bezoek de boutique RICE, eet een ijsje in Comporta of ga voor een drankje bij ondergaande zon naar het strand van Comporta. Bij Troia maak je een boottocht om dolfijnen te spotten of pak de pont naar Setubal en zoek een mooi strand op zoals Portinho de Arrabida en sluit de dag af met gegrilde sardientjes en een goed glas Portugese wijn, heaven!







Alle mooie adressen op een rij: