maandag 28 oktober 2013

Mooi Speelgoed uit Marbella

Laatst ontdekte ik maar liefst 3 speelgoedwinkels in Marbella met retro chic speelgoed dat tot de verbeelding spreekt en ook super vriendelijk is voor je interieur. Zo mooi zelfs dat ik het wil hebben om de kinderkamers te decoreren en dit speelgoed mag van mij wel door het huis slingeren. Robots als kunstwerk, een caroussel met lichtjes en luchtballonnen in pastelkleuren voor de babykamer. Maar denk ook limited editions van model vliegtuigjes, schommelpaarden en handgemaakte teddyberen. In het digitale tijdperk waarin mijn kids willen spelen met speelgoed dat ik niet altijd kan volgen is dit echt een verademing. Terug naar de romantiek en fantasiewereld!






Je vindt de 3 Toy Shops Marbella in Calle Nueva nr. 5, 6 en 8 vlakbij het Plaza de Los Naranjos.

woensdag 16 oktober 2013

Amsterdam Insider: het geheim van de Concierge

Vergeet even de reisboekjes, blogs en apps. Als je echt wilt weten waar je in een ´vreemde stad´ de hotspots, secret hide aways en goede restaurants kunt vinden vraag je het aan de concierge van een top hotel in de stad. Van New York tot Rio, London en Madrid, de Concierge heeft de Gouden Sleutel om je te wijzen naar die plekken in de stad die je anders misschien niet had kunnen vinden. Family Travel Delights sprak met Eef Sparla, hoofdconcierge van De L´Europe.
 

 

Na de hotelschool Amsterdam en jobs in diverse horecagelegenheden kreeg Eef de kans om het vak van concierge te leren. Vanaf 2010 geeft hij in de De L´Europe leiding aan een team van portiers, huisbediendes en 4 concierges, Daarnaast is hij Secretaris van beroepsgilde de Gouden Sleutels, onderdeel van Les Clefs d'Or. Dit is het kwaliteits kenmerk voor Hotel Concierges in de 4 en 5 sterren hotels in Amsterdam. Eef geeft gastcollege samen met verschillende collega's op de Hotelschool Amsterdam en in Leeuwarden. Het beroep van Hotel Concierge is een beroep waar je in rolt. Het is vaak geen bewuste keuze die je maakt tijdens een opleiding, maar wat voortvloeit uit gastgerichtheid binnen het bedrijf en affiniteit met de stad waar je werkt.
 
Het geheim van een goede concierge? `Breed georiĆ«nteerd te zijn en luisteren naar de wensen van de gast om echt persoonlijke service te kunnen geven. Bij De L’ Europe maken wij bijvoorbeeld gebruik van meer dan 140 restaurants, omdat iedere gast anders is en een ander verwachtingspatroon heeft´.
 
Wat Family Travel Delights graag wil weten over top adressen, secret hide aways met of zonder kids door de ogen van de concierge van een 5* hotel.....


Het is mijn eerste bezoek met mijn gezin aan Amsterdam en ik heb 1 dag de tijd. Waar moet ik in absoluut tijd voor maken om te zien?
Begijnhof, een mooie combinatie van historie, cultuur en kunst (schuttersgallerij)

Is er komende maanden een bijzondere expositie die ik niet mag missen?
Iedere expositie is persoonlijk. Zelf ben ik altijd erg gecharmeerd van Foam. Foam heeft meestal meerdere exposities tegelijk, waardoor er altijd wel iets is wat mij aanspreekt. Ik vind foto exposities vaak erg toegankelijk, je kunt er even snel doorheen, maar ook makkelijk bij iedere foto even afdwalen. Foto’s brengen bij mij vaak snel een bepaalde emotie naar boven en Foam is hiervoor “the place to be”.
Waar maak ik de mooiste foto´s van de stad?
De mooiste stek vind ik de Skylounge. Hier kunnen prachtige cityview shots gemaakt worden. Dichtbij De L’ Europe is de staalstraat een mooie stek om foto’s te maken. Het mooiste is toch dat het doelloos wandelen door de stad vaak de mooiste foto’s oplevert. Ik heb de eer samen te werken met de beste amateurfotograaf van Nederland, Nol Ploegmakers die voor ons de stad ingaat om het echte Amsterdam vast te leggen. Prachtige foto’s met een rauw randje zoals Amsterdam ook over kan komen op het moment dat je “slentert”.
Ik wil eens iets nieuws zien in Amsterdam, waar moet ik heen?
Er zijn af en toe leuke alternatieven op de klassiekers. Op dit moment is er in de Beurs van Berlage Van Gogh My Dream Exhibition en in Magna Plaza  Rembrandt all his paintings. Dit is weer eens een andere kijk op de grote kunstenaars waar Amsterdam zoveel toeristen mee weet te trekken. Het is absoluut geen vervanging van de musea, maar wel een leuke aanvulling, zeker met kinderen.
Wat is op dit moment het beste restaurant van de stad?
Buiten Bord´Eau wat in mijn opzicht het totaal plaatje heeft van vernieuwend, kwaliteit en locatie heb ik het meest verrassend gegeten bij @ Samhoud Places. Voor de kleinere beurs is er zoveel te vinden. Mijn persoonlijke favorieten zijn Incanto en van Vlaanderen beiden reeds klassiekers, maar altijd goed.
En het adres voor een goed glas wijn, niet toeristisch?
Bij mooi weer het terras van NEVY.
Bij slecht weer Bar Oldenhof op de Elandsgracht.
Welk advies geef je aan gasten die Amsterdam bezoeken rond de kerst?
Uiteraard zijn wij weer ambassadeur van het Wereld Kerstcircus in Carre.
Het is wel heel verstandig om een goede planning te maken voor deze periode aangezien het erg druk kan zijn in de stad. Tickets voor musea online kopen met een tijdslot zodat er geen lange wachttijden zijn in de kou.
Ik wil een dagtripje maken met kinderen buiten de stad, wat raad je aan?
Kroller Muller Museum: Kunst, Architectuur en Natuur.
Bij mooi weer een mooie vaartocht door Waterland of west Friesland (Lutjebroek-Enkhuizen en een bezoek aan het Zuiderzeemuseum)

Kan je een insider tip geven over een bijzonder adres in de stad?
Tales & Spirits, zeer plezierige bar met goede service en een leuk verhaal.
 
SYU, barbier new style in de Vijzelstraat.
Hotel de Goudfazant is een goed adres, kindvriendelijk en ook te vinden op de Family Travel Delights Amsterdam City Treasure Map.
 
 

zaterdag 12 oktober 2013

INSPIRATIE

Nieuwe inspiratie opdoen is fijn. Ook als het om reizen gaat. Wat brengt je op het idee om een roadtrip te maken in Texas, een surfhotel te boeken in Marokko of te overnachten in een quirky hotel in Berlijn. Er zijn inmiddels talloze blogs en websites die je de weg wijzen naar het vakantie paradijs. Family Travel Delights geeft je een paar travelicious tips om richting te geven aan je droomvakantie. Waar haal je mooie inspiratie vandaan voor een unieke vakantie?

1. Er is een Frans blad Ideat Magazine en bijna niet te krijgen in Nederland. Mooi architectuur- en designblad met waanzinnige travel specials over bijvoorbeeld Californie en Brazilie. Er is ook een online versie te downloaden.



2. Laat je inspireren op Art Fairs zoals Unseen, Kunst Rai en the Affordable Art Fair in Amsterdam. Krijg de smaak te pakken en  bezoek  ART Basel Miami Beach en de Venice Biennale. Kijk op diverse Art Fairs kalenders voor kunst exposities wereldwijd.




3. Mode en kunst raken steeds meer verweven. Top ontwerpers werken samen met kunstenaars - zoals Alexander MC Queen en Miucca Prada met Damien Hirst-. Niet voor niets blijven we aangetrokken tot de meest fashionable steden London, Parijs en Milaan en bezoeken we graag tentoonstellingen van fashion designers zoals in het Groninger Museum en in het Modemuseum in Antwerpen.

4. Ook voedsel is een inspiratiebron. Denk aan dat fijne Italiaanse restaurant en je krijgt zin in een Toscaanse villa tussen de olijfbomen. Ook Michelin sterren, de San Pellegrino top 50 restaurants, Koreaanse foodtrucks in Amerika en topkoks geven reisinspiratie.

5. Street Art. Denk Berlijn maar ook foto´s van bloggers zoals
Humans of NY inspireren.

6.  Onmisbaar zijn natuurlijk boeken zoals The Monocle Guide to Better Living,  Rock the Shack, Amsterdam en Maps around the World als inspiratie voor nieuwe reisbestemmingen.


By Mendo. Bij aankoop van dit prachtige fotoboek krijg je de FTD City Treasure Map cadeau.

7. Kijk naar je kids! Zij zijn de trendsetters en hebben op geheel eigen wijze belangstelling voor sport, natuur en andere culturen.
8. Architectuur is een bron van info over nieuwe hippe bestemmingen. Niet voor niets zie je veel architecten huizen ontwerpen in de meest waanzinnige en nog beetje onontdekte gebieden. Kijk naar Portugal, Ibiza, Uruguay.


9. Kunstenaars doen het al eeuwen. Freelance globetrotters werken vanuit hun huisje op Ameland, wonen een tijdje in Tanger of Parijs. Deze hippe vogels reizen erop los en werken vanuit een willekeurige maar wel vaak een gypset locatie. Een bron van inspiratie!
10. Laat je informeren door reislustige vrienden met gevoel voor schoonheid en kijk uit naar de nieuwe` top 50 destinations 2014` door New York Times.
Genoeg inspiratie voor de secret hide aways waar wij, travelicious people, naar uitkijken!