dinsdag 26 augustus 2014

(Travel) lifestyle boeken

Een paar jaar geleden kwam de rode stijlbijbel uit van la Parisienne Ines de la Fressange. En nu hebben we Caroline de Maigret en nog een paar van haar coole Parisienne vriendinnen die ons haarfijn uitleggen How to Be Parisien.




En dan nog een boek waar wij naar uitkijken. Gypset Living vanaf oktober 2014!! Julia Chaplin geeft inspiratie voor je interieur van Frankrijk tot Mexico. Hoe  leven de artistieke bohémiens in hun hide aways.. We like to know!!! 



zondag 24 augustus 2014

Hotel Les Charmes, Maastricht


Chateau St. Gerlach is by far mijn favoriete hotel in de omgeving van Maastricht. Maar als je op zoek bent naar een lief klein charmant hotelletje in het centrum van Maastricht is dit een heel schön adres! Het deed mij een beetje denken aan Hotel Julien in Antwerpen.


Hotel les Charmes

Hotel Les Charmes

 



woensdag 20 augustus 2014

Olalala 10 most beautiful places of summer 2014

Wat waren de meest fashionable zomer bestemmingen van 2014? Een waanzinnig hotel op een Grieks eiland, een surf hangout in de buurt van NY, een authentiek Italiaans eilandje, een jetset eiland met witte stranden, met le bateau van Ibiza naar Formentera en natuurlijk de mooiste sprookjesstad aller tijden....

De 10 meest fashionable en stijlvolle Wow spots van zomer 2014 op een rij:


1. Mykonos
Alle hippe blogs en fashion magazines schreven afgelopen maanden over het Giorgio Hotel. Geen kindvriendelijk hotel hoor maar uitermate geschikt voor een break met vriendinnen. Fijn bohemian chic interieur voor nieuwe wooninspiratie thuis.




2. Corsica
Bergen, azuurblauwe zee en zeer authentiek. In juli trekt het festival Calvi on the Rocks Parijse chic. Modeblogger Garance Dore komt er vandaan en kent alle fijne adressen.



3. Cap Ferret
Eerst de film kijken Les Petits Mouchoirs, https://www.youtube.com/watch?v=mxKMVFBPUQo en dan net als les Parisiens richting Pyla!



4. Deia op Mallorca is de perfecte hideaway aan zee.
Op het strand van Cala Deia ingetogen chic. Laat het zo blijven!!


5. Formentera
Formentera staat op ons wishlist. Hippie chic en lekker geen vliegveld. We gaan en bateau 


6. St. Barthélemy
Paradijs op Gouverneur´s beach, de Cote d´Azur van het Caribisch gebied.



7. Montauk
Hip surfers paradijs. Erg en vogue!



8. Egadische eilanden
Favignana is een van de 3 eilanden waar je met de boot kan komen vanaf Trapani. Tres Unique en fijne bestemming waar de massa lekker nooit komt.



9. Positano
Aan de Amalfi kust. De Franse sieradenontwerpster Aurelie Bidermann doet er inspiratie op voor haar prachtige sieraden.
Il San Pietro is een droomhotel, maar er zijn er meer!



10. Marrakech
La Mamounia is top of the bill en een echt celeb hotel.
Beldi Country Club iets buiten de drukte van de Medina is ook een fijn adres.



woensdag 6 augustus 2014

Bohemian chic in Deia

Deia in Noord West Mallorca is een paradijs. Bohemian chic en inspiratiebron voor kunstenaars van over de hele wereld.



Deia is een dorp in de bergen aan zee met nog geen 800 inwoners waarvan 1/3 voornamelijk hippe, artistieke Amerikanen, Engelsen en Fransen. Dat willen ze ook graag zo houden. Een paar boutiques, restaurants, cafe´s en een -alleen maar lekker produkten- kruidenier/bakker. Om te overnachten het beroemde Residencia Hotel en een aantal mooie vakantiehuizen met waanzinnig uitzicht op het Tramentura gebergte en de azuurblauwe zee. Touristen kunnen Deia niet heel makkelijk bereiken en het strand Cala Deia met een onvergetelijke vibe is moeilijk bereikbaar en niet super comfortabel met alleen maar keien. Als de avond valt en `dagjesmensen` weg zijn is het magisch in het dorp. 



Geen plastic witte champagneglazen en Dj´s op het strand maar de populaire hang outs zijn een strand met alleen maar keien en een eenvoudig maar erg goed visrestaurant op houten palen aan zee. Grote jachten in de baai gaan voor anker om vervolgens met kleine bootjes aan te meren voor een fijne lunch. In het dorp een eenvoudig cafe met uitzicht op de bergen waar zowel locals, verstrooide kunstenaars met hoed en schilderijen onder hun arm en beroemdheden samen de zon zien onder gaan. Als je het grote geluk hebt een eigen huis te bezitten in Deia nodig je vrienden uit en eet je aan een lange tafel de meest lekkere tapas en komt de rosado ´gewoon` uit de kraan.  


Een dag in Deia stijl:



- een ontbijt met verse jus, capuccino, toast en croissant op het terras van Sa Font Fresca
- naar het strand van Cala Deia en lunch bij Ca´s Patro March
- Siësta in de hangmat
- borrel Sa Fonda
- Diner in het dorp Chinees(!) bij Sa Cova of kindvriendelijk bij Village restaurant of Es Punt.
- A la Casa gegrilde kip en gekoelde champagne van de plaatselijke kruidenier op het terras van je eigen (vakantie) villa.


Overnachten in Deia:

- Hotel La Residencia
- een vakantievilla via Kensington
- een vakantievilla via Deia Homeservices

En dan het huis in Deia van Alexandre de Betak.... droom weg :)