dinsdag 25 augustus 2015

Piazza Santo Spirito in Florence

Florence is heel erg mijn favoriet. En ik ben niet de enige want ook deze stad wordt overspoeld door toeristen. Maar ik heb een treasure van een Piazza gevonden waar je in de vroege ochtend heerlijk rustig je capuccino drinkt tussen de Italianen, begin van de avond een aperitivo bestelt op een terras en heel close vind je fijne trattoria's. Laat op de avond dansen Italianen onder de lantaarns op het plein. Op bepaalde zondagen is er een kleine markt waar o.a. lokale biologische producten worden verkocht. Beetje Noordermarkt in Amsterdam maar dan veel kleiner en op zijn Italiaans, dus stijlvoller. Echt... de Duomo, Uffizi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti zijn allemaal meer dan de moeite waard maar dit plein heeft wat mij betreft in alle eenvoud de wow factor.

Reserveer een tafel bij Camillo (Borgo San Iacopo 57R) en/en trattoria la casalinga. Bambini altijd welkom.






dinsdag 18 augustus 2015

Merano flavours

Merano was lang geleden het zomerverblijf van keizerin Sissi en ligt in de buurt van Bolzano in Zuid Tirol. Ik zou het een super TREASURE willen noemen. Frisse berglucht, lekkere wijn, goed eten en in de omgeving werkelijk de allermooiste mountain views van Europa. Merano is een Italiaans stadje in de bergen met mediterraan klimaat inclusief palmbonen. Je kunt hier heel luxe detoxen in een prachtig wellness hotel naast de royals van Monaco of als fervent hiker met je bergschoenen nog aan en rugzak om in het sfeervolle Tiroolse hotel een apfelstrudel bestellen. Merano heeft bovendien heerlijke food shops en een botanische tuin.





Ik geef je de leukste adressen voor een romantische escape, health & wellness paradijs en een heel fijn family hotel voor een paar dagen in Merano.

Health & Wellness

Voor detox is Palace Merano Espace Henri Chenot the place to be. Het is een van de meest prestigieuze detox hotels van de wereld. Kijk voor meer informatie over de filsofie achter alle behandelingen op de site

Merano heeft ook thermen die voor iedereen toegankelijk zijn. Er is zelfs een kids area.

Romantisch escape

Ottmangutt Suite & Breakfast is heel stijlvol. Het hotel is een kleine oase met een prachtige tuin met citroenbomen

Family hotel






Het lichtblauwe Hotel Bavaria heeft een prachtige tuin, heerlijk zwembad en fijne service. Het hotel heeft als locatie gediend voor een mode shoot van Monocle Guide. Er hangt een bijzondere en authentieke / beetje vergane glorie sfeer. Het hotel is wel enigszins aan verjonging toe als het om de gasten gaat. In ieder geval een grote aanrader voor families met kinderen (het ontbijt buffet is superieur!). Er is een familiekamer met connecting rooms.

Foodmarket

Pur Sudtirol heeft al het biologische lekkers van de streek. Jammer voor de detox fans, de spek uit de streek en kazen zijn delicioso. Je kunt ook online producten bestellen.

Olala er is een wijnbar met binnentuin waar je ook zo lekker kan eten!! Hele grote aanrader is Signorvino.



Mountains


En dan heb je de bergen en de natuur waar je stil van wordt.... De telecabine Merano Sud 2000 brengt je in een paar minuten naar 2000 meter waar je bergwandelingen kan maken tussen de rinkelende koeien en heel zen geniet van de Dolomieten. Als je zin hebt in een hele bijzondere bergpas met 1001 haarspeldbochten, enge afgronden en het allermooiste uitzicht? Dan maak je de tocht over de Tjimmelsjoch. De pas is alleen overdag geopend en een deel van het jaar. Kijk op de site site voor meer informatie.