maandag 24 mei 2010

Cornwall, St. Moritz Hotel

Times online zaterdag 29 mei 2010:
St Moritz Hotel, near Padstow, Cornwall
At first glance this gleaming white-and-blue Modernist building looks as though a 1930s ocean liner has docked in a palm grove overlooking the Atlantic. Recently revamped, the hotel offers ultra-stylish rooms along with a clubby bar, buzzing restaurant and the sort of spa that people travel hundreds of miles to be pounded and pummelled in. And there’s even a selection of buckets. spades and surfboards piled up in the lobby.











Cornwall, in het zuid westen van Engeland is dé beach escape voor gezinnen met kids die willen uitwaaien maar ook kunnen genieten van kunst, goed eten en mooie hotels. Cornwall heeft waanzinnig mooie surfstranden, goede restaurants en steeds meer boutique hotels die zijn ingesteld op kinderen. Vanwege het micro klimaat wordt Cornwall ook wel de Engelse rivièra genoemd. Ik heb Cornwall in het voorjaar bezocht, waarschijnlijk de beste tijd van het jaar om Cornwall te bezoeken.




In de buurt van de leuke havenplaats Padstow ligt het schitterend aan zee gelegen St. Moritz Hotel. Het moderne hotel beschikt over 45 hotelkamers, een aantal gardenvilla’s en zeer ruime familie appartementen met uitzicht op een grote tuin en de zee. Appartement 05 is gesitueerd op de begane grond en beschikt over 3 ruime slaapkamers, 3 badkamers, een grote zitkamer met open keuken (van alle apparatuur voorzien!). In het appartement is op elke kamer een flatscreen televisie en DVD speler. Er zijn dvd’s, boeken, een i-Pod Dock en free WiFi. Op alle badkamers zijn de quirky Cowshed producten te vinden van de gelijknamige SPA in het hotel.

Cowshed SPA is in 2009 door het tijdschrift Tatler aangewezen als “international SPA of the year“. De Cowshed SPA producten zijn 100% natuurlijk en bestaan uit essentiële olieën zoals citroengras, rozemarijn en wilde rozen. Cowshed SPA heeft ook nog vestigingen in London, NY, Miami en Berlijn. St. Moritz Hotel heeft een goed restaurant en zowel een binnen- als buitenzwembad, fitnessruimte en een kleine speelkamer voor de kids met een Wii. Wetsuits, regenlaarzen, visnetjes en surfboards zijn te leen in het hotel.

Wat is er zoal te doen in de omgeving?
Geniet van de waanzinnig mooie baaien waar je het gevoel krijgt je eigen strandje te hebben ontdekt. De kinderen vinden het heerlijk om tussen de rotspartijen in de “rockpools” krabbetjes en kokkels te vangen.



Cornwall is het mekka voor surfers en er zijn veel surfscholen waar je met de kinderen surflessen kan nemen.










Er zijn goede farmshops met lokale producten. Een aantal beroemde Engelse koks zijn er gevestigd waaronder Rick Stein in Padstow (Fish & Chips en Seafood Restaurant) en Falmouth (Fish & Chips) en Jamie Oliver met Cornwall Fifteen aan het geweldige uitgestrekte surfstrand Watergate Bay.




Bezoek de Tate Gallery met moderne kunst in St. Ives (momenteel expositie van Nederlandse kunstenares Lilly van der Stokke) en de beeldentuin van Barbara Hepworth. Kinderen kunnen zelf aan de slag met tekenpapier en potloden in het atelier.

Je kan prachtige fietstochten maken langs de Camel Trail. Fietsen zijn te huur in de haven Padstow

Zie voor meer info over hotel St. Moritz: http://www.stmoritzhotel.co.uk
Voor de Cowshed SPA en producten: www.cowshedonline.com

Voor foodies:
http://www.rickstein.com
http://www.fifteencornwall.co.uk
http://www.padstowfarmshop.co.uk

Tate Gallery St. Ives: www.tate.org.uk/stives

dinsdag 18 mei 2010

Opening soon: Les Manoirs de Tourgéville, Deauville





Normandië behoort al jaren tot één van mijn favoriete streken van Frankrijk. Normandië is fruits de mer eten, calvados drinken en genieten van prachtige stranden met de karakteristieke krijtsteenrotsen. Naast het mooie Honfleur is daar ook het “XXIde arrondissement” van Parijs: Deauville. De stad ligt 2 uur van Parijs en veel welgestelde Familles Parisiennes hebben een huis in de omgeving van Deauville.
Deauville is een mondaine badplaats waar elk jaar in september het Amerikaans filmfestival plaatsvindt, paardenraces worden gehouden en alle grote merken zoals Hermès en Dior zijn er gevestigd. Coco Chanel opende één van haar eerste winkels in Deauville.

Het strand is bekend om zijn houten plankiers en kleurige parasols. Flaneren over de plankiers met gezin is dan ook een must om daarna te genieten van een lunch bij le Bar de la Mer of le Bar du Soleil. In Deauville zijn mooie hotels waar je ook met “les enfants” meer dan welkom bent.

Juni 2010 opent Les Manoirs de Tourgéville haar deuren. Het belooft één van de meest charmante en luxe hotels te worden in Normandië. Het hotel is eigendom van de Floirat Groep die ook eigenaar is van het Byblos in St. Tropez. In het park van het hotel worden in de manor houses ook appartementen gerealiseerd, perfect voor families! Prijzen vanaf 130 Euro per kamer per nacht. Zie voor meer info http://www.groupe-floirat.com

In het centrum van Deauville is het zeer sfeervolle Hotel Normandy Barrière ook een optie. Kinderen zijn zeer welkom. Er zijn speciale activiteiten en in de Franse schoolvakanties is er een club enfant. Zie voor meer informatie http://www.lucienbarriere.com