dinsdag 28 augustus 2012

Foodie Travel Delights in Seminyak

Ontbijt op het strand, lunch tussen de rijstvelden en diner in een tradtioneel Javaans Joglo house. Wat zijn de meest yummie en stijlvolste adressen voor ontbijt, een koffie, sunday brunch, lunch en diner in Seminyak en omgeving, here we go:


Ontbijt

In het weekend ga je voor zeezicht en heerlijk ontbijt naar La Lucciola, Jl. Laksmana (Jl. Oberoi), Temple Petitenget, Kerobokan. Kies fruitsalad en de lekkerste Lyme-Lychee juice ever.




Grocer and Grind is een fijne hang out voor ontbijt of alleen een koffie.
Daarnaast hebben ze een heerlijke gegrilde kip en pizza's take away.


Sunday Brunch

Tsja Ku De TA is natuurlijk altijd leuk: voor lunch, cocktail, dinner, party en de hele dag loungen. Maar vooral de Sunday Brunch is fijn met de kids vanwege ijscoman, glijbaan en knutseltent. Vergeet ook niet even bij de boektiek binnen te lopen.




Lunch

Betelnutcafe in Canggu heeft het helemaal. Sfeer (uitzicht op de rijstvelden) relaxed en eten is really really delicious!! The Betelnut salad is een goede keus voor lunch. Kijk op de Facebook pagina voor meer details.




Cafe Bali, Jalan Laksmana T: (0361) 736 484 als rustpunt in het drukke shopping mekka Seminyak. Sfeer en interieur is mooi. De kaart erg uitgebreid maar alles is lekker!



Sunset cocktail

Als je een oppas kan regelen moet je naar Rock Bar in Jimbaran maar met kids is Potato-Head-beach-club een hele goede optie. Het design is een beetje jaren 50 L.A., het is hier zeker geen kinderfestijn maar wel cool met de family.




BBQ @ the beach

Echo beach. Vanaf Seminyak beach loop je in een uur naar deze geweldige plek.
Kies een visje voor op de bbq, enjoy.





Jimbaran Bay
Met de voetjes in het zand, mooie zonsondergang, kreeft en flesje Bintang.


Dinner

By far een grote favoriet is Biku. Een tradionele Javaanse Joglo house en dito inrichting. Heerlijk local food maar ook pasta en kleurplaten voor de kids. En de Carrot cake is tres tres delicieuse! Het restaurant heeft ook een kleine bookshop met tweedehands en nieuwe boeken, Balinese zeep en sarongs. Reserveren is een must.




zaterdag 25 augustus 2012

Bali is Magic



Een Frangipani bloem in je haar, kikkers vangen in de rijstvelden, een kokosnoot die voor jou uit de boom wordt gehaald en kinderen van nog geen 10 jaar rijden zelf op een scooter in een dorpje tussen de rijstvelden (mijn zoon van 7 wil daarom hier blijven wonen!). Mijn kinderen leren Balinees koken, ze zien hier hoe een ananas groeit, waar vanille vandaan komt en hoe kruidnagel en koffiebonen liggen te drogen in de zon.



Bali is zeer kindvriendelijk en zoveel meer dan een kindermenu, baby sitting service of kinderstoel in een restaurant. Het is onderdeel van het leven op Bali. Hoe mooi en kleurrijk zijn de grote ceremonies en kleine rituelen waar je elke dag weer getuige van bent. Mijn zoontje van 3 die zelf offertjes namaakt van klei, gras en bloemen.  Mijn dochter van 9 in een bloemenbad na een honingmassage. Een yogaklasje voor kinderen in een sereen Eco chic resort, een Sunday Family Brunch bij hotspot Ku De Ta en villa personeel die elke ochtend trouw een pannenkoek bakt voor mijn kinderen.
Need I say more? Dit alles en nog veel meer maakt de lange vliegreis meer dan goed.
Bali Bliss in een prachtig gelegen Eco Lodge aan de voet van de berg Batakaru in Centraal-Bali of in een zeer stijlvol en sereen Eco Lodge met yogalessen tussen de rijstvelden. Hoe vind je een mooie vakantievilla, leer een excentrieke schilder in Ubud kennen, shop till you drop met de gypset chic shopping adressen in Seminyak, enjoy niet te missen lunch hotspots en weet waar je de allerlekkerste carrot cake kan eten. Ontspan met een fijne award winning massage voor toute la famille en geniet van de beste dinner hotspots.

Family Travel Delights neemt je mee komende weken. Stay tuned, Bali is Magic!
 

 

donderdag 23 augustus 2012

Hong Kong Highlights

FTD loves Hong Kong!
Op een rij 10 niet te missen hotspots voor een bliksembezoek van 36 uur naar Hong Kong.

Let’s go:
壹 Neem een taxi naar Hollywood Road en laat je afzetten bij de Man Mo Temple, de oudste Chinese tempel van Hong Kong.

 
 
贰 Voor een fijne lunch of yummie taartje ga je naar Agnesb-lepaingrille 
 
 
 
 
Hollywood Road is een straat met mooie antiekwinkels en galleries met Chinese moderne kunst. Aan het eind van Hollywood Road kom je langs Hollywood Road Park met een kleine speeltuin en een vijver vol schildpadden.
 

 
 
肆 In de directe omgeving van Hollywood Road (Cat Street, Gage Street) zijn veel lokale markten en winkels met medicijnen en kruiden. 

伍 De lekkerste dimsum eet je bij Luk Yu Tea House en Maxim's palace City Hall dimsum.
 



陆 Neem de Star Ferry tussen HK Island en Kowloon voor een spectaculair uitzicht.

 
 
 
柒 Definitely in de rij voor een high tea bij Hotel The Peninsula. Misschien wat minder geschikt met rondrennende peuters maar met een baby of iets oudere kinderen een grote yummie tractatie!

 

 
捌 Niet ver van hotel The Peninsula shop je de mooiste Aziatische kinderkleding, home frangrances & fashion voor jezelf (Oriental style is trend A/W 2012!) bij Shanghai Tang


玖 Temple street night market voor de leukste Chinese jurkjes voor mini me en veel meer om af te dingen.

拾 Een avond uit zonder kids tres chic naar hotspot Dragon-i




 

 

woensdag 22 augustus 2012

Hotel Icon, Hong Kong

Hong Kong is een coole mix van authenticiteit en dynamiek. Een eeuwenoude tempel naast een kunstgalerie met moderne kunst, 5 sterren hotels naast eenvoudige noodlebars. Wereldstad met witte stranden en groen dichtbij. De fusion van dit alles is bijzonder mooi en fascinerend. 

Hotel Icon is een hip en fris design hotel op het eiland Kowloon. Zodra je het hotel binnenkomt valt de grote wenteltrap en verticale tuin aan één van de wanden meteen op. Green is de hotelbar waar je heerlijke wijn kan drinken en van een kleine kaart met je kinderen goed kan eten.

Hotel Icon heeft 2 restaurants. Market is heel goed voor ontbijt en diner. Voor romantiek en fenomenaal uitzicht over de stad eet je bij Beyond & Above.
Last but not least het Healthcenter en zwembad is schitterend aangelegd en voor de kids een heerlijke pitstop. Met kinderen kies je voor de hele ruime connecting rooms Icon 36 Harbour King/Twin(kamers 2113/2114) met fascinerend uitzicht over Hong Kong Island.