zaterdag 29 september 2012

Once upon a time in Sicily...



Vogue Japan maakt een grote mode reportage en korte film in Taormina en Dolce & Gabbana brengen een ode aan dit eiland met hun voorjaar/zomercollectie 2013. Op culinair gebied is er onlangs een nieuw inspirerend kookboek uitgekomen van Giorgio Locatelli, Made in Sicily. 



Authenticiteit, eenvoud, het familieleven, al fresco dining op oude pleinen, de stralende zon en cultuur “e molto di più doen mij weer verlangen naar Sicilië.

Met een zeilboot binnenvaren in de haven van de eeuwenoude stad Siracusa, de lekkerste caponata ooit eten op een terras op het eilandje Lipari, een lange zwoele zomeravond op een plein in Taormina met prosecco en limoncello, het uitzicht op de actieve vulkaan Stromboli vanaf een bootje op zee, een lekker visje met couscous  aan de haven met sublieme witte Siciliaanse wijn, een feestje op de rooftopbar van hotel Raya op Panarea. Allemaal sweet travel memories van een eiland dat zoveel karakter heeft.

Sicilie heeft een groot aanbod aan cultuur met prachtige plaatsen. Family Travel Delights geeft je inspiratie en een paar mooie adressen voor een onvergetelijke tijd op Sicilië met toute la famiglia:

·       Bijzondere adressen van een Siciliaanse Insider en fijne logeeradressen vind je op Sicily Holidays

·         Een luxe vakantiehuis vind je via Think Sicily

·         Hotel Villa St. Andrea  in Taormina is een romantisch droomhotel aan zee. Neem een kamer met zeezicht en geniet van een Siciliaanse lunch op het mooie terras. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen maar kids echt geen bezwaar. Er zijn zelfs kinderactiviteiten.

 
 

 

·         Family chic @ Verdura Resort

 
 
 
·         Maak een tripje met een catamaran naar de Eolische eilanden. Huur een scooter en verken de diversiteit van de eilandjes, heel bijzonder!

·       Helemaal gypset is een verblijf in Hotel Raya op het eilandje Panarea. Kinderen vanaf 12 jaar welkom.

 

·        Geniet van de Siciliaanse keuken en oefen daarna thuis met het kookboek van Giorgio Locatelli. Zorg wel voor de beste ingrediënten want tsja de Nederlandse tomaten zijn niet de Siciliaanse….

Caponata by Giorgio Locatelli  Photo: LISA LINDER


·       Ga op een terras zitten en laat het Siciliaanse leven aan je voorbij trekken. De markt, de bezoekjes aan de kerk van jong tot oud en de geur van citrusbloesem.

·        Blijf in Siciliaanse sferen  met Siciliaanse (home) fragrance Ortiglia Sicilia, verkrijgbaar in het Verdura resort of de eigen winkel in Siracusa en kijk de films "Stromboli" van Roberto Rossellini en "The Postman" (Il Postino), opgenomen op het eilandje Salina.
 
 
 
 
 

 

zondag 23 september 2012

Serendipity kids

Je wandelt over één van de mooiste grachten van Amsterdam op zoek naar de 9 Straatjes of bent op weg naar een lunchafspraak in de Amsterdamse binnenstad. Of je bent op weg naar school met een bakfiets vol kinderen. Grote kans dat je dan bij toeval een bijzonder fijn adresje ontdekt. Serendipity Kids is er zo één, een nieuwe designer vintage kinderkleding boetiek  aan de Leliegracht in Amsterdam.

 
De “Young Urban Mums” kennen de weg al naar de mooie -al dan niet pop up- designer vintage boetieks waar je dat bijzondere Lanvin tasje en de gouden “Pamela Ewing” dress kan vinden. Maar een “snoepwinkel” met vintage topmerken voor kinderen is nieuw. Serendipity Kids is stoer en adorable, de eigenaresse heeft jarenlange ervaring in de fashion industry en trakteert je tijdens de zoektocht onverwachts op een glas eau de menthe en cupcakes. De prijzen zijn vriendelijk en kwaliteit is als nieuw.
 

Heb je zelf mooie designer vintage kinderkleding dan kan je het ook inbrengen bij Serendipity Kids. Bij verkoop ontvang je 40 % van de verkoopprijs. Niet verkochte kleding gaat naar het goede doel Wings of support Voor alle informatie hierover kijk je even op de website van Serendipity Kids.

Dus hurry up voor het unieke one piece vintage jurkje van Bonpoint, een stoer skipak van Kidscase en het aller mooiste groene kerstpak voor je baby van Ralph Lauren.

 

 

vrijdag 21 september 2012

Stedelijk Museum Amsterdam

Zondag 23 september a.s. is het zover, het Stedelijk Museum heropent haar deuren!
Met het Familielab, kinderworkshops en boeiende verjaardagspartijtjes heeft Kunst voor Kids er weer een parel bij in Amsterdam.

Foto: Stedelijk Museum

woensdag 12 september 2012

La Petite Robe Noire

Ik ga op reis en neem mee …. la Petite Robe Noire!

 
 
Isabel Marant A/W 2012
 
Het zwarte jurkje is goed voor werk en schoolplein chic, de must have voor een romantisch diner, een girlzz date of afternoon tea met mini me.  De LBD is ook travel worthy en altijd New Season. Vanaf deze maand is er ook een nieuwe geur van Guerlain " la Petite Robe Noire". FTD was al fan van L'heure Bleue maar deze .... oh lala!
 
Allez, la petite robe noire! FTD deelt haar beste LBD adressen:
 
u Als je naar Parijs gaat koop je de mooiste LBD vintage deluxe bij “La Petite Robe Noire” onder de arcaden van het Palais Royal.
24 Galerie Montpensier, 75001; métro stop Palais Royal, Didier Ludot



v In Parijs bezoek je de Flagship Store van  Guerlain op de Champs-Elysees.


 w Ines de la Fressange weet als geen ander de do’s en don’ts  to be La Parisienne en hoe het zwarte jurkje te dragen.


 
x Zwart kan heel goed voor mini me, maar wel chic a la Lanvin

Foto: Lanvin
 
y En waarom ook niet, voor de barbiepop een LBD, via Mattel

 
z Little Black Dress en Mr & Mrs Smith nemen je mee naar LBD waardige hotels  in de UK en ver daarbuiten die ook nog eens kindvriendelijk zijn.


 Kindvriendelijk Limewood Hotel, UK
 
Kindvriendelijk ACE Hotel, Palm Springs



 

maandag 10 september 2012

Eco Chic @ Desa Seni



Locatie
Idyllisch tussen de rijstvelden in Canggu, Bali.

 

DESA SENI Resort
Authentieke Balinese huizen in tropische tuinen en voorzien van alle comfort en luxe.



Sfeer
Bohemian chic en heel bijzonder: super sereen & kindvriendelijk tegelijk.
 


Food
Biologisch uit eigen tuin. Voor de lunch: een niet te missen yummie tuna sandwich
 

To Do & See
Fijne Yoga lessen, meditatie en elke zondag kinderyoga. Ook worden er Balinese danslessen gegeven aan kinderen uit omliggende dorpen.  



Relax
De Spa voor een manicure maar je kunt ook een heel detox programma doorlopen. Daarna chillen op een mooi ligbed aan het (zout water) zwembad.

 

 

dinsdag 4 september 2012

UITWAAIEN?!



Home sweet home. Weer terug van vakantie, de scholen zijn begonnen en "les enfants" beginnen de eerste schooldag in hun nieuwe kleren en bien sur met een nieuwe schooltas. "La Rentrée" zeggen de Fransen. De laatse zomerdagen en begin van de herfst genieten we van onze eigen Indian summer dichtbij huis. Voor "La Rentrée" heb ik Illonka Brands gevraagd een guestblog te schrijven over één van haar favoriete seaside escapes voor de nazomerdagen en de eerste herfstdagen.


Illonka Brands is Marketing Communicatie adviseur en reis schrijver. Voor haar high-end reispublicaties en voor BEING PLACES | Inspired Luxury Travel Blog - schrijft zij over de mooiste plekken op aarde.


 
'Illonka: Al mijn hele leven kom ik minstens een keer per jaar op een van de Waddeneilanden. Liefst vaker. In een oud boerderijtje met de familie. Een dagje op en neer met de eerste boot heen en de laatste boot terug. Hond mee en wandelen maar. Met een club vriendinnen in een enorme tent naar Terschelling. Een yoga weekend met mijn zus en de kinderen. Ook nu ik voor mijn werk veel op reis ben en in Amsterdam woon zijn onze eilanden nog steeds mijn favoriete seaside escape.’   

 


NEEM NOU AMELAND
‘Voor mij is dat: Lauwe koffie en gevulde koeken op de veerboot. Kinderen op het dek met een kwispelende labrador. Krijsende meeuwen zwevend op de frisse zilte zeelucht. Hollandse wolkenluchten boven de onstuimige branding. Retro tentjes en bolderkarren op het strand. Zandkastelen bouwen, vliegeren en krabbetjes uit de zee scheppen. In galop langs de vloedlijn en lange strandwandelingen met de honden.  Krakende schelpenpaadjes onder mijn fietsbanden. Konijntjes en fazanten in de duinen. De plotselinge vertrouwde geur van dennenbomen en wilde rozen. Romantische witte boerderijtjes die ‘Menno’ heten. Fietsen die eigenlijk niet op slot hoeven. Staren naar kite surfers tussen de schapen op de dijk. Opvliegende ganzen en de frisse geur van pas gemaaid gras. Het geruis van het lange gras in de wind. Ondergaande zon. Onbestendig weer. En wind. Veel wind...’



 
LUXE WEEKEND BREAK
‘Zoals in elke grote stad moet je er af-en-toe echt even tussen uit. Vooral in de zomer verlang ik naar ‘buiten’ maar ook tijdens onze Indian Summer is Ameland perfect. Met je geliefde, vrienden of met hele gezin en de cavia :-)’'




‘Alles is fietsable op Ameland en dat is pure luxe. In het dorpje Ballum is boetiek Hotel Nobel fantastisch. Ook als je daar niet slaapt is lunch op het grote terras of diner in Nobel Restaurant een aanrader.  Bij de naastgelegen slijterij kan je een koel glas Nobel amandel likeur proberen dat exclusief op dit eiland wordt verkocht'.


 
Iedere ochtend op de fiets verse broodjes kopen in het centrum van Nes is heerlijk. Probeer ook een stuk echte Friese Oranjekoek (die knalroze van kleur is…) bij Bakkerij de Jong.  Je eerste latte van de dag drink je op de comfortabele banken op het terras bij grand cafe Van Heeckeren. Restaurant Zee van Tijd in Nes is perfect voor een uitgebreide lunch of een stuk zelfgemaakte. En: een van de beste strandtenten in Nederland is The Sunset in Hollum: eten, design, service,  sfeer en ondergaande zon zijn… just glorious.

Oh ja… dit eilandje heeft ook nog eens een vliegveld en een 9-holes Golfcourse Ameland. Love it!’
www.beingplaces.com

zondag 2 september 2012

Little shopping guide Seminyak en Ubud

Travel light naar Bali!

Je hebt echt niet veel meer nodig dan een mooie kaftan en bikini. Spaar ruimte in je koffer voor bijzondere souvenirs, een mooie tas, sieraden en boeken. “Shop till you drop” en laat vooral je high heels thuis want de stoepjes zijn smal en vol gemene kuilen.

Met gemak kun je los gaan op namaak, lelijke parelmoer doosjes en Bintang t-shirts. Maar er zijn genoeg mooie boetieks. Een kleine selectie van FTD´s favourites:

Periplus

Als je weer thuis bent wil je niets liever dan je huis weer opnieuw inrichten in Balinese stijl. Copy paste werkt natuurlijk niet in Nederland maar er zijn boeken vol inspiratie over Living in Bali. Bij Periplus vind je mooie tafelboeken.Je vind Periplus aan Jl. Laksmana Pertokoan, Seminyak Square of bij de Carrefour aan de Seminyak "highway". 


 

Milk & Roses

Deze fijne boutique heeft een Zuid-Franse look & feel.

Clara Mia

Mooie kinderkleding in vintage Franse stijl.Jl. Laksmana (Oberoi Road) 43, Seminyak.
 
 

Kody & Co

Kunst, kleurige buddha's en meer voor je interieur. Jl. Kayu Cendana C003, Seminyak.
 
 

Feather & Find

Bali Chic tassen en sieraden.
 
 

Prefer Batik

Voor prachtig handwerk en hele mooie Batik jurkjes. Voor een kleine impressie van dit handwerk watch the video:

Tribali

Gypset folklore jurkjes en kettingen. Jl. Petitenget 12B, Kerobokan.
 

Bintang Supermarkt en mega Carrefour voor veel scrub creams en Balinese zeep om het vakantiegevoel nog maanden mee naar huis te nemen.


Uit Ubud

De markt voor sarongs en zijden kimono's.

Shivaloka

Energized soul jewelry. Een mooie combinatie van spiritualieit en design. De ontwerpen worden al omarmd door Roberto Cavalli en Kenzo.
 

Maan

Kinderslofjes en mooie authentieke accessoires voor de kinderkamer.
http://www.maanbali.com

 

Shopping escape

Voor een kleine shopping escape laat je een heerlijke manicure en pedicure doen bij Glo Dayspa. Neem je mini me mee of maak een afspraak voor een massage bij een van de beste award winning massagesalons Jari Menari.