maandag 29 oktober 2012

Le Richemond, Genève

Dorchester Collection


Hotel Le Richemond in Geneve is één van de hotels van de de Dorchester Collection. Denk bij Dorchester Collection aan prinsesje nooitgenoeg, celebrities, hele fijne service, een heerlijke Spa en VIP treatments voor kinderen!  Zo verzamelen modemensen zich tijdens fashionweek in Milaan in Principi di Savoia (lees Tales of Endearment over Al Principeen is Plaza Athenée en Le Meurice Parisien chic en kindvriendelijk tegelijk.



Le Richemond

Hotel Le Richemond is gelegen aan het meer van Geneve. Niet bepaald chic for less maar wel tres comfortable! Vergeet trendy hotspot, scandinavisch design, hotel gimmicks en modemeisjes in de bediening. Le Richemond is timeless chic en "client is echt king". De SPA is klein maar fijn met Shiseido producten. In de kamers badproducten van L’Occitane en misschien zou je het niet verwachten maar kinderen zijn meer dan welkom met een hele reeks aan kinderfaciliteiten: van kinderbadjassen, de Richemond Teddy beer en kinderfims en dvd's. Misschien zou een nespresso apparaat op de kamer nog fijn zijn in plaats van een koffie te bestellen via de room service.
 
 




Genève

Op zondag zie je hardlopers en families wandelen langs het meer en in het park, kinderen leren fietsen op de lange brede boulevard. Met mooi weer is een vaartocht over het meer een must en lunchen doe je bij Cafe du centre op Place du Molard, I adore!




Genève ligt in een prachtig natuurgebied. Je hebt uitzicht op de bergtoppen en vanaf half december is de verleiding groot om op nog geen uur rijden de ski’s om te binden.  Als je in de zomer gaat heb je begin augustus groot feest met vuurwerk rondom het meer van Genève.
Voor grote en kleine prinsen en prinsesjes nooitgenoeg is Genève een fijne city trip met luxo verblijf in Le Richemond.
 
Lees meer over Genève en omgeving op Family Travel Delights:
Ski Chic

donderdag 25 oktober 2012

De travel bucket list...

 

Ik wil nog naar Japan, naar de Hermitage in St. Petersburg, een koalabeer zien, een cursus fotografie volgen en Oud en Nieuw vieren op Times Square. Zomaar een paar wensen die op een bucket list kunnen staan. Na de film "The Bucket List" uit 2007 is de to do list een hot item geworden. Vrienden liken en delen hun bucket list via social media en New York Times, The Guardian en le Figaro zijn voorbeelden van media die geregeld aandacht besteden aan de zin of onzin van het samenstellen van een bucket list. Live life to the fullest, 1000 things to do before you die, 50 things to do before you are 12 (!) en met een beetje hulp van de website Bucketlist kan je een hele lange to do lijst opstellen.

Nu heb ik als travel blogger natuurlijk ook een verlanglijst van droomplekken die ik graag wil bezoeken. Naarmate je meer reist wordt de lijst ook alleen maar langer. Dan sta ik op Hong Kong Airport en zie ik bestemmingen naar Vietnam, Tokyo en Seoul. Nee niet terug naar Amsterdam maar graag doorvliegen naar andere wereldwonderen. Ook mijn wishlist voor 2013 is al in de maak maar om het nou een bucket list te noemen...

Een aantal to do lijstjes zijn vaak ook heel leuk en inspirerend. Onderstaande lijst is er zo één. Als je naar Parijs gaat, wil je weten wat de Parisien, Parisienne et les petit enfants minimaal een keer in hun leven in hun stad Parijs moeten doen, zien en proeven.

Alors regarde...

Les-100-choses-qu-il-faut-avoir-faites-dans-sa-vie-a-paris



FTD komt geheel in stijl binnenkort met een "to do lijst" voor kinderen in Amsterdam. Stay tuned..














vrijdag 19 oktober 2012

Sir Albert Hotel, Amsterdam

 
 
 
Sir Albert is een nieuw luxe boetiek hotel in Amsterdam met internationale allure!
Het hotel is gevestigd in de Pijp en beschikt over 90 luxe kamers en suites. Voor een afternoon tea kies je voor de stijlvolle Study en voor lunch en diner zit je heel urban chic in Izakaya* Asian Kitchen & Bar. Asian yummie delights staan er op de kaart om samen te delen. Op het Izakaya terrace heb je uitzicht op de gracht en het bruisende leven van de Pijp. Urban chic parents, take your kids want het hotel heeft faciliteiten voor kinderen zoals extra kinderbed, kinderstoel en kindermenu.

*In New York en San Francisco is de "Izakaya trend" al een tijdje booming. Izakaya betekent "sitting in a sake shop". Dus eigenlijk een Japanse pub waar je ook nog kleine hapjes kunt krijgen.




 


 


maandag 15 oktober 2012

Travel trends 2013

Als de zomer voorbij is en ik op mijn fiets weer overspoeld wordt door een reeks onophoudelijke regenbuien maak ik in mijn hoofd weer nieuwe reizen. Ik zit al onder de citroenbomen in Apulië of op een boot richting Corsica en flaneer met mijn gezin aan de haven van Portofino. En dan ben ik ook nog even een weekendje naar Stockholm voor een bezoek aan het nieuwe Abba Museum. Net als Amélie drink ik een koffie in Parijs en logeer ik in het nieuwe hippe Ace Hotel in L.A.

Wat zijn dé reisbestemmingen van 2013? Er zal komende maanden nog een hoop voorspeld worden door reisorganisaties (o.a. Scott Wiseman van Cox & Kings) en trendwatchers. Waar het vooral om gaat zijn de authentieke belevenissen. Denk smaakvol en persoonlijk.

Voor FTD inspiratie een overzicht van reistrends voor 2013:

Insta-travel

"Wish you were here" reismomenten delen met het thuisfront. 

Verzameling bijzondere souvenirs en kunst

Mooie “street art” en andere (goedkope) kunstobjecten als bijzonder souvenir mee naar huis.

 

 

Tapasreisjes

Beter meer kleine bijzondere trips dan 1 enkele grote reis. We willen immers van alle smaken proeven. Dus we reizen af naar een stad voor een culinaire belevenis, concert, sportevenement of om vrienden te ontmoeten.

Persoonlijk

We boeken veel online en kiezen bij voorkeur voor een kleine reisorganisatie die gespecialiseerd is in alleen Marokko, India of culinaire reizen.

 

Ontdekkingsreizigers

De eerste ruimtereis voor toeristen zal naar verwachting in 2013 worden gemaakt. We willen reizen zoals de held in film en boek (denk James Bond, Elizabeth van Eat Pray Love en Charlotte uit Lost in Translation) en terug in de geschiedenis (Michiel de Ruyter).
 


Home swapping

Love Homeswap, FTD schreef er al over in 2010. Steeds meer zullen wij aan huizenruil doen.

De bestemmingen voor 2013

Veelal exotisch zoals Myanmar voor authenticiteit in Azië, Brazilie (op weg naar de World Cup 2014), Bhutan, Colombia en dichterbij huis Duitsland (worstcafés en biertuinen winnen aan populariteit), Baltische Staten en natuurlijk Marseille als culturele hoofdstad 2013. Maak eens een stop over in Lyon voor de culinaire experience. En laten we vooral Amsterdam niet vergeten. Een paar fabulous nieuwe hotels rijker, de heropening van het Vincent van Gogh Museum, het Rijksmuseum en de grachtengordel bestaat 400 jaar.

FTD schreef eerder al over een aantal top bestemmingen voor 2013. Lees meer over Marseille, Amsterdam en Duitsland...



 

dinsdag 9 oktober 2012

De beste CHOCOLA adressen in Amsterdam



Wie is niet groot gebracht met de geheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka? En wie wil er niet bonbons kopen in de “chocolaterie” van Juliette Binoche in de film Chocolat?

Het is weer tijd voor mooie herfstwandelingen door het Vondelpark en niets fijner om daarna een chocolat chaud te drinken “en famille”. Voor de kinderen met veel slagroom en voor de benjamin van de familie een babycino.



Amsterdam heeft de grootste cacao haven van de wereld. Waar moet je zijn voor de Willie Wonka experience, de beste hot chocolat en de lekkerste choco in Amsterdam?
 
 
Allez on y va:

Espressofabriek in het Westerpark. Biologische choco snippers en daar warme melk overheen, yummie!




Patisserie Pompadour misschien minder geschikt met rondrennende peuters maar wel een beetje de Ladurée van Amsterdam



't Goede Soet is de favoriete choco "snoepwinkel" van mijn kinderen. Naast bonbons marshmallow gehuld in chocolade, choco lolly's, choco paddestoelen en choco Nijntje. Hoek Herenstraat/Keizersgracht 95


 
 
 
 
 
 
Unlimited Delicious in de culiaire Haarlemmerstraat. Er zijn workshops bonbons maken voor kinderen


Artichoc voor chocolade kunstwerkjes in Oud-Zuid


The Moods aan de Lindengracht in de Jordaan. Fair trade chocolade laten smelten in warme melk, yummie!



Hotel Chocolat  aan de Heiligeweg. In de Coffee vs Cocoa Bar kan je heerlijke chocolademelk drinken.

De Chocoladefabriek opent in 2013 haar deuren! Net als Sjakie waan je je in een sprookjeswereld van cacao en chocola. Het ultieme verjaardagspartijtje natuurlijk!

 


En dan heb je in Parijs zoiets leuks, kan dat svp ook in Amsterdam? Dat die meneer met de chocolade bakfiets even komt langsrijden bij de speeltuin of in het park.