vrijdag 28 december 2012

Travel Colors, part 1



Jardin Majorelle, Marrakesh


In a few days there will be a brand New Year! In 2013 Family Travel Delights will bring you new stylish travel inspiration and a series of worldwide Travel Colors souvenirs. 

Do you remember the Green of the ricefields in Bali, Ochre of the old city of Marrakesh and Yellow of the sunflower fields in France? FTD loves travel colors and it's one of the best souvenirs.

Let's start with Blue as Blue is the Trend Color of 2013. A Blue travel souvenir is a Meditarrenean cruise, a Delft Blue tulip vase from The Netherlands and Chagall blue in a church in Reims. For more Blue travel souvenirs buy the cutest Royal Blue Chinese dress for your mini me at the Night Market in Hong Kong, take a dip in the Blue Lagoon in Iceland and have dinner in the Blue Spoon restaurant in the brand new Andaz Hotel in Amsterdam. Finally don't leave Paris without l'Heure Bleu perfume and the blue matroesjka from Moscow will be the sweetest family travel souvenir for your children.

Happy New Year



 





















donderdag 20 december 2012

FTD Favourites 2012

Wat een mooi jaar was 2012 voor Family Travel Delights!

Om het jaar af te sluiten een klein FTD jaar overzicht met een top 10 van de meest favoriete berichten van 2012. Blijf FTD ook in 2013 volgen met  onder meer Insider tips uit Ijsland en smaakvolle adressen in Lyon. Maar ook feest aan de Amsterdamse Grachten, de leukste travel websites en de nieuwste kindermode uit Frankrijk.

FTD is ook te volgen via Bloglovin, Pinterest en op Facebook. Enjoy!
 
De 10 meest gelezen blogberichten van 2012:

1. Hong Kong Highlights




2. Kinderkledingwinkel Serendipity in Amsterdam



3. Travel Trends 2013




4. High Tea in Amsterdam




5. Surfing surfing


6. Sweet Travel Memories Part 1




7. Mama Shelter Marseille




8. Little Asia in Amsterdam




9. Travel Memories Part 2



10. Tussen Kunst en Kids








vrijdag 14 december 2012

Sarinbuana Eco Lodge Bali

Travel in the younger sort is a part of education, in the elder a part of experience. Dit is hier zoo van toepassing!

Op Bali kun je toute la famille laten vertroetelen in een bijzonder mooie villa met personeel of een hotel in het bruisende hippe Seminyak. Voor back to nature, Bali Groen, authenticiteit, onverharde wegen, bergen en tempels die nog door weinig toeristen worden bezocht moet je het binnenland in.



In Centraal Bali, “ver weg” van de hotspots aan zee kom je via bijna onbegaanbare wegen en als de taxi chauffeur niet verdwaald aan bij de Eco Lodge van Linda & Norm uit Nieuw Zeeland. Paradijs met een hele grote hoofdletter P deze Eco Lodge die mede wordt gerund door lieve mensen uit het dorp. Zo zorgen locals voor de huisdieren (apen en een paar konijnen, karpers en schildpadden), organiseren gidsen uit het dorp trektochten langs rijstvelden en tempels en koken twee dames de sterren van de hemel. Sarinbuana Ecolodge organiseert ook oerang oetang trekkings op Sumatra.

 
 

Norm & Linda zijn beide milieudeskundige en zijn dé pioniers geweest op het gebied van eco toerisme. Alles op het terrein van de eco lodge is duurzaam. Zelfgemaakte zeep, recycling van water en afval. Je denkt in de tuinen te worden omringd door de jungle maar in feite is het voedsel. Fruitbomen, kruiden en vele medicinale planten.



Er zijn 5 uit bamboe opgetrokken jungle-chic cottages, waarvan 2 cottages voor 2-5 personen. Het uitzicht vanuit de cottages op de natuur en de tuinen rondom  is spectaculair. Vlinders zoals onze kinderen ze alleen maar kennen uit de Vlindertuin van Artis, wilde orchideeën, bananenbomen, cacao- en vanille planten, grote kikkers en hier daar, tsja een SPIN…

Omdat er geen restaurants in de buurt zijn wordt er voor je gekookt, en hoe! Yummie Indonesische keuken (bijna alles uit eigen tuin) en voor de kids hebben ze ook een pannenkoek of de lekkerste chocoladetaart (met cacao uit eigen tuin) ooit.
 
 

Er is geen zwembad, wel een waterbron voor een beetje afkoeling. Geen TV wel wifi. Boekje lezen, een massage, een kookworkshop voor de kinderen, een rondleiding door de tuinen, een kleine familie-vriendelijke trektocht langs fotogenieke rijstvelden.  De batterij opladen, dichtbij de natuur en minder leuk maar wel leerzaam: zichtbaar de gevolgen zien van klimaatverandering.
Sinds kort hebben Norm & Linda in het nog onbedorven Zuid-Westen aan zee het Boutique Eco Village gebouwd, alles volledig op zonne energie. Ze werken daarbij nauw samen met de lokale bevolking en zijn weer nauw betrokken bij nieuwe Eco projecten. Kijk eens op de website en droom weg….

 
 

 

vrijdag 7 december 2012

Christmas Culinair

Het Kerstdiner


Als een kind zo blij was ik om met mijn ouders kerstinkopen te doen vlak over de grens in België bij de GB.  In Frankrijk bij mijn grootouders kwamen de oesters rechtstreeks uit Ile d’Oleron, kocht mijn oma de Buche de Noel bij de Patisserie in het dorp en crosste ik als boodschappenhulpje met mijn mini winkelwagentje door de Intermarché op zoek naar kastanjes, langoustines en madelaines.


Buche de Noel, Fauchon

Nog steeds loop ik te watertanden in de Franse Supermarkt. Maar van kerst inkopen doen bij Waitrose in Engeland wordt je ook heel blij: kaas en chutney, Beef Wellington en christmas crackers. En dan heb ik het nog niet over uber delicious Dayles for Organic. In NY is Dean & Deluca voor winter wonderland cookies alleen al mooi en lekker. Wholefoodsmarket is een must voor pure food en fijne kwaliteit Christmas shopping.


Winter Wonderland Cookies, Dean & Deluca

En dan weer terug in Amsterdam. Met de nieuwste Jamie Oliver, stapels nieuwe & oude edities van Elle Eten, Delicious, Saveurs en Cuisine et Vins om me heen verzameld en fijne blogs van Chocolate & Zucchini en David Leibovitz bij de hand blader en scroll ik door alle yummie recepten voor het kerstdiner@ a la maison.
Tot een paar jaar geleden was het echt een zoektocht in Amsterdam naar de lekkerste paté, kastanjes, verse vijgen en brioche. Kerst Kant en Klaar was ook geen beste keuze. Zo zat ik 4 jaar geleden, 3 dagen na de geboorte van mijn zoon thuis aan een zout en plakkerig AH exclusief menu.
Enfin, we hebben nu een Marqt in de stad! Niet heel budget wise maar een hele grote aanrader, zo je wilt om je kerstdiner culinair op te pimpen met bijzonder fijne produkten. Je vindt de nieuwste Marqt in de Culinaire Haarlemmerstraat waar je eigenlijk je hele kerstdiner bij elkaar kan shoppen. En vergeet de Noordermarkt niet op zaterdag voor je culinaire reis op weg naar Christmas Culinair @ Home.










zaterdag 1 december 2012

Nice2Stay in Umbrië

Tussen Toscane en Rome ligt het groene  van Italie. Vergeet glitter & glamour, Umbrië is authentiek, ingetogen, terug naar de natuur en folklore tradities, mooie wijn, de beste olijfolie en zuivere lucht.

In Umbrië bezoek je wereldberoemde oude steden zoals Assisi en Perugia, heb je uitzicht op heuvels en bossen en geniet je met toute la famiglia, bambini included in een Osteria van delicious food uit de streek.


Andiamo!

Nice2Stay is een specialist in het verhuren van villa’s en appartementen in Umbrie. Kleinschalig, persoonlijk en smaakvol. De Nederlandse eigenaren Remco en Femke wonen zelf met hun 2 dochterjes in Umbrië. Alle villa’s en appartementen hebben een mooie tuin met zwembad en soms ook een tennisbaan. Kinderfaciliteiten zijn in alle huizen ruim aanwezig.


 


Food is part of the experience! Een aantal villa’s beschikt over een eigen op hout gestookte pizza oven. Remco en Femke kunnen een privé kok voor je regelen waarbij je het menu vooraf kan afspreken met de “thuiskok”. Verse producten worden ingekocht en het menu wordt bereid in de villa. Natuurlijk serveert de kokkin de gerechten en ruimt ze alles op.




 Een yummie voorbeeld menu:

Antipasti

Tagliatelle alla Boscaiola (paddestoelen)

Scaloppina al Limone + contorno

Tiramisu

 




Dan nog een paar fijne Insider tips van Femke en Remco:

Antiek markt
Een hele leuke antiek markt is er in Citta di Castello, elke derde weekend van de maand, zowel op zaterdag als zondag. Het heet FIERA DEL RIGATTIERE, op het PIAZZA MATTEOTTI in het oude centrum.

In Citta di Castello vind je de factory outlet van Bizziri, handgemaakt keramiek in candy colors. Bij de fabriek verkopen ze direct aan klanten, je kunt er mooi en authentiek for less schalen en borden kopen.  

Wat erg leuk is en niet veel mensen weten is de Cantine Aperte: op de laatste zondag van mei doen alle wijnhuizen hun deuren open en dan kun je wijnen proeven. Elk wijnhuis denkt ook aan de kinderen, ze richten dan een speciale speelhoek in met een oppasservice.
 
***
Nice2Stay in Umbrië met Family Travel Delights:  Vermeld bij de boeking “Family Travel Delights” en je ontvangt bij aankomst 2 bijzonder goede wijnen (wit en rood) en een fles olijfolie uit de streek,  Illy koffie en een doos Baci bonbons uit Perugia.