zaterdag 28 juni 2014

Amsterdam City Treasure Map 2nd edition


Vanaf vandaag is de nieuwe editie van de FTD City Treasure Map verkrijgbaar. Laat je inspireren door deze beeldschone geïllustreerde kaart. Je vindt er de nieuwste hotspots, fijne boutiques, Coffee to go en de beste patisseries. 

Amsterdam City Treasure Map is een initiatief van Family Travel Delights en SML Design. Alle adressen zijn onafhankelijk samengesteld en niet gesponsord. Alleen Local's favourites: waar drinken artistieke buurtbewoners hun koffie, halen vaders op zondagochtend croissants, brunchen families met vrienden en trakteren ze hun kinderen op een ijsje? Waar koop je de mooiste bloemen, vind je de beste designer vintage, drink je een healthy juice in de city en doe je een ontbijtje in een luxe hotel? Amsterdam City Treasure Map heeft alle treasures voor je op de kaart gezet. Enjoy! 



maandag 9 juni 2014

FTD loves Kid & Coe

OK, stel .... je wilt met je gezin een paar dagen naar Cambridge of een paar weken naar Spanje, Verenigde Staten of Zuid Amerika. Waar vind je dan een mooi familiehuis of appartement als je een hotel met kinderen minder geschikt vindt en gruwelt van vakantieparken. Via Kid & Coe huur je een appartement of huis van locals met smaak. Daarnaast biedt Kid & Coe o.a. reizen aan naar de Galapagos eilanden. Misschien wel een van de mooiste plekken op aarde om je kinderen eens mee naar toe te nemen.....

Kid & Coe is een reisorganisatie die precies aanvoelt welke huizen en appartementen wij mooi vinden en de perfecte locaties weet. Het heeft natuurlijk iets weg van het Airbnb concept alleen met Kid & Coe weet je zeker dat het een perfecte match is en kindvriendelijk. Dus eentje om te onthouden en op je wishlist te zetten.

Original
Barcelona - Kid & Coe
Original
Los Angeles- Kid & Coe

Original
Cotswolds, UK - Kid & Coe





 

woensdag 4 juni 2014

Amsterdam: lunch en diner met de kids!

Het is tijd voor een deel 2 kindvriendelijke lunch en diner! Van Noord naar Zuid en Oost naar West de 10 meest originele en fijne plekken in de stad om te eten. En omdat het bijna zomer is ook in het park en op het terras.

1. Spaghetteria

Met een pasta restaurant doe je heel veel kinderen een groot plezier. En ook jezelf want de Spaghetteria heeft ook hele lekkere tiramisu en scroppino´s!
De chef baseert zijn gerechten uit de keuken uit zijn eigen jeugd, wat wil je nog meer?
Er zijn nu maar liefst 2 Spaggetteria´s, in West en in de Pijp.


Spaghetteria


2. Petit Gateau

Alleen al voor de macarons, madeleines en leuke kinderworkshops hoort deze in de lijst. En dan kan je ook nog heerlijk lunchen. Vlakbij de meest sfeervolle speeltuin van Amsterdam, de Herenmarkt.

3. De Ysbreeker

De Weesperzijde is een mooi stuk aan de Amstel. Loop met je kinderen even langs de free little library. En dan lekker lunchen bij de Ysbreeker. In de zomer groot terras aan het water. Dus met bootje aanmeren kan ook :). Binnen is een tafel aan de voorkant het leukst.
De Ysbreeker

 

4. Rosa & Rita  

Biefstuk of pizza. Beetje aparte plek zo aan een parkeerterrein en uitzicht op trein en kantoren. Maar wel erg gezellig aan lange tafels en buiten eten kan ook. Eten is goed en wijn komt uit een caraf. Heel kindvriendelijk!

5. Vondelpark 3

De nieuwe hotspot in het Vondelpark met prachtig terras. Er is een kindermenu.
 
Vondelpark3
 

6. Flinders Cafe

Kinderfeest voor alle leeftijden!! Kids mogen hun eigen pizza versieren. Ook een aanrader als afsluiting van een verjaardagspartijtje.

7. Crepes op de Noordermarkt

De Noordermarkt op zaterdagochtend is de plek om dozen aarbeien, frambozen en heerlijke avocado's te kopen. Trakteer jezelf en kids daarna op een crêpe! 

8. Picknick Tuin Rijksmuseum

Alleen al de fontein in de tuin van het Rijksmuseum! Daar kan geen speeltuin tegenop;). De tuin is een oase en doet heel even denken aan les Tuileries in Parijs met charmante Fermob stoeltjes. Dus sandwich mee en picknicken in de tuin. Of zonder kids gewoon met een goed boek in de zon.


 

9. Il Pecorino

Met het pontje over naar Noord. Heerlijke houtoven pizza's en Italiaanse desserts.



10. Restaurant Noord West

Reserveer op een mooie zomeravond een grote tafel buiten. Kids vermaken zich op de Noordermarkt. Toplocatie in Amsterdam!