maandag 24 november 2014

Brocante & chic in Brussel

Als je in Brussel bent heb je het ene moment het idee dat je op een Parijse Avenue loopt maar even later is het best grauw en lelijk. Een renovatie hier en daar zou de stad misschien wel goed doen. Maar vergane glorie is ook charmant en zijn er genoeg city treasures die heel erg de moeite waard zijn. 


Als je de Avenue Louise, koninklijke musea voor Schone Kunsten en le Grand Place gezien hebt ga dan zeker naar de Dansaertstraat. Alle Franse modemerken op een rij (love Rue Blanche, Ba&sh en Eleven Paris) en een fijne bookshop. Maak een pitstop bij Merd du Nord op Rue Sainte Catherine. Het is druk bij de staantafels. Hippe stedelingen drinken witte wijn en bestellen kleine bordjes met vis (mosselen, garnalenkroketten en inktvisringen). 


Op zondag is de Grote en Kleine Zavel the place to be. Ik wil bonbons van Chocolatiers Marcolini en Laduree. Maar eerst een petit dejeuner aan de lange tafel van Le Pain Quotidien. Even later sta ik op een zonnige zondagmorgen tussen brocante treasures op de markt en vind ik vintage Chaneltassen in een tassen boutique. De meest bijzondere vintage boutique is in de Hoogstraat 202 met mooie kleding, meubels en quirky interieur accessoires.
Wat een fijne buurt en mix van kunst, vintage en chic.


Als je weet waar je moet zijn heeft Brussel veel prettige verassingen. Zowel vintage als nieuw. Top food, veel chocolade, Franse taal, internationale vibe en net wat chiquer dan chez nous ;) Allez en route en als je tijd over hebt doe je nog even boodschappen bij Delhaize want de Nederlandse supermarkt haalt het niet bij deze SUPER supermarche! 

zaterdag 8 november 2014

Family Travel Delights in 2015

De eerste blogpost van Family Travel Delights werd geplaatst in april 2010. Ik ben de blog destijds gestart omdat ik mijn passie wil delen voor authentieke reiservaringen met een "local feel", weg van de massa: chic for less escapes met een focus op familie. Cornwall, Montauk, Noord-West Mallorca en het plattelandsleven in Frankrijk kwamen voorbij. Mooie locaties waar je even weg bent van het hectische stadsleven met kinderen. Maar Parijs, Miami, New York en Amsterdam blijven ook favoriete bestemmingen voor nieuwe inspiratie op het gebied van kunst, food en mode. En  nu komen de reistrends voor 2015 wel heel dichtbij de travel esssentials waar Family Travel Delights zo van houdt.

Let's go to a place where people are in a good mood!


❤ Local food experience

2015 wordt het jaar van de thuiskoks & private dining. Kleinschalig en puur. Komt het door kookboeken van Ottolenghi en Mimi Thorisson, foodblogger en auteur van het kookboek "A Kitchen in France" dat ik wil aanschuiven in hun keuken? De instagramfoto's Mimi Thorisson zijn zoals je een vakantie in Frankrijk voorstelt. Een chateau, versgeplukte vijgen uit eigen tuin, veldbloemen, een zondagse brunch en adorable kids om door een "Bonpoint" ringetje te halen. De local food experience dus, maar net zo goed in Amsterdam of hartje Parijs. Geheime adresjes waar thuis goed wordt gekookt. Kijk eens op de website van EatWith.com. Hou het in de gaten, er gaan er meer volgen. En mocht je een food treasure hebben gevonden, graag delen op de FB pagina van Family Travel Delights.



❤ Boerenland

Een klein boerendorp graag met een sfeervol vakantiehuis dat smaakvol is ingericht met brocante en vintage meubels, een gitaar in de hoek van de kamer, een tuin vol rozemarijn, olijfbomen en lavendel, een hangmat om weg te dromen en een kleine taverne in het dorp om te eten met familie en vrienden. Ik moet toegeven het allerliefste in een mediterraan klimaat dus Grieks eiland Hydra of mijn favoriete Deia op Mallorca, een klein dorp in de Provence of Umbrie. Maar een weekend weg in Drenthe, Twente of Vlieland is net zo fijn!


Deia




Boerenland in Drenthe

❤ Digitaal en op papier

Ja die Smartwatch komt eraan en zien we al onze belevingen (inclusief selfies) al door de lens van de digitale camera's. Maar ik mis mijn fotoboeken. De verre reizen van de laatste paar jaar naar Bali, Amerika en Hong Kong staan ongeordend op mijn I Phone, I Pad en laptop. Misschien nostalgie en behoefte om door een boek te bladeren (hoe fijn en slow zijn Travel books van Gypset travel, inspirerende kookboeken en interior design boeken!). Ik wil graag iets tastbaars.
Daar zijn 2 oplossingen voor:
1. Leg de digitale camera even weg en maak sketches en (aan) tekeningen van wat je ziet!
2. Maak een fotoalbum met behulp van Milk&Print (van Moleskine).

Milk&Print

❤ Chic & Cheap Hotels

Ik schreef al eerder over Mama Shelter in Frankrijk, Freehand Hotel in Miami, Ace Hotels in Amerika en College Hotel in Lyon. Deze trend zet verder door in 2015 en is heel aantrekkelijk voor families met kinderen.



Freehand Hotel, Miami




Een paar top bestemmingen voor 2015

NOORWEGEN
Het spectaculaire landschap diende als inspiratie voor de film Frozen en wat denk je van cross-country skiing in winter wonderland, het noorderlicht zien en 24 uur licht bij midzomernacht!



IN DE SPOREN VAN DALI
Voor 2015 zien we mode geinspireerd door Art Iconen zoals Dali. Bezoek de Dali Triangle in het voorjaar. Een paar dagen Barcelona en dan door naar Girona, Figueres en Cadaques.

Dali Museum


Airbnb Cadaques


PORTUGAL
FTD loves Lissabon! Kleinschalig, vriendelijk, authentiek en fijne boutique hotels. Niet ver van Lissabon ligt Comporta (heaven!) en fijne kustplaatsen met bijzondere (eco) hotels.


Pasteis de nata


Comporta


SINGAPORE
Top country 2015 volgens Lonely Planet. Lees er alles over in onze Insider blogpost van 2013.