dinsdag 3 augustus 2010

Logis de Bresdon: petit paradis in de Charente




Logis de Bresdon is een parel, de ultieme plek waar je tussen de oneindige zonnebloemvelden op je terras kan genieten van een glas wijn uit de Charente met uitzicht op een groot weiland met paarden terwijl je kinderen zich amuseren in de boomgaard, zwemmen of frambozen plukken uit de moestuin. Een boek lezen kan ook in de hangmat tussen de fruitbomen. En wat dacht je van een petit déjeuner met croissants en door de Engelse eigenaresse Kathy zelfgemaakte vijgenjam en abrikozenjam. De eieren zijn van de eigen zwarte kippen die elke dag worden gevoerd met oesters, charente meloen en franse kaas. Kathy kan heerlijk koken en s'avonds kan je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijk diner samen met andere gasten. Voor de kids regelt Kathy een aangepast menu. Need I say more???



De chambre d'hote en bijbehorende gite van Logis de Bresdon ligt vlakbij het dorpje Bresdon. Hier ben je op het echte Franse platteland. Vergeet glitter en glamour maar denk hooibalen, zonnebloemen, wijnranken, kleine dorpjes maar wel: puur en authentiek. Na drukke tijden van werken, bruiloften, feesten en eindejaarsactiviteiten op de school van mijn 2 boeven in Amsterdam was het tijd voor frisse lucht en stop de tijd...

Kathy en haar man Chris verdienen sterren voor hun bijna niet te evenaren gastvrijheid en service. Niets is teveel gevraagd, alles kan worden geregeld. Van kinderspeelgoed, het regelen van een oppas tot het gebruik maken van de jacuzzi midden in de nacht etc. Kathy is dol op kleine kinderen, je voelt je de eerste minuut bij binnenkomst at home.

Logis de Bresdon heeft 5 mooi ingerichte slaapkamers in grijs/blauwe/beige farrow & ball tinten in het "hoofdhuis" en een comfortabele gite voor 4-5 personen met een terras met bbq en grote tuin.

Als je de stilte wilt doorbreken raad ik je aan in ieder geval de volgende plaatsen en fijne adressen te bezoeken. Reken er wel op dat je voor alle hieronder vermelde adressen minimaal 30 minuten (Angouleme) tot 1.30 uur (Bordeaux) onderweg bent.

* La Rochelle, Mooie havenplaats met fijne markt voor foodshopping.
Oesters eet je bij het visrestaurant St. Andre, 5 rue St-Jean/place de la Chaîne tel. 05-46-41-28-24. Voor kinderen is er een apart menu.
Daarna op de hoek van de straat ijs eten bij Ernest, Rue du Port, http://www.ernest-le-glacier.com



* Ile de Re, een eiland met witte huizen, zachtgroene luiken. Leuke sfeervolle havenplaatsen (denk St. Trop maar dan meer authentiek en puur). Ile de Ré is makkelijk te bereiken via een brug vanuit La Rochelle. Huur een fiets in St. Martin de Re voor een prachtige tocht vlak langs de zee en ga daarna oesters eten. Voor handige info kun je ook een Ile de Ré tour apps op je I Phone downloaden.





* De stranden nabij Royan. In Royan vindt je tevens de grootste dierentuin van Europa.

* Angouleme, voor foodshopping (franse kazen, wijn, vis en meloen van de charente) in de overdekte markt en natuurlijk macarons (passievrucht!) bij pâtisserie Geslin, 1 Place Francis Louvel. Op hetzelfde plein een leuke bloemist-interieurwinkel Coté Art, http://www.cote-art.com. Bezoek ook een Pharmacie, kan bijna in elk klein dorp om heerlijke producten mee te nemen naar huis zoals baby verzorgingsproducten van Klorane, huidverzorgingsproducten van Avene en maskers en crèmes van het bekende welness merk les Sources de Caudalie.



* Cognac, voor als je ervan houdt: alle grote cognac huizen zijn er gevestigd,

* Last but not least must see: de stad Bordeaux! Hier zou je een heel weekend kunnen doorbrengen zonder kids met bezoek aan prachtige wijnchateaux en het bekende wellness hotel les Sources de Caudalie (!!). In een dag kan je veel zien van de stad. Bezoek midden in de stad het Musee des beaux arts met veel Nederlandse grootmeesters (klein en prima te doen met kids) of het museum van moderne kunst met goed rooftop lunchrestaurant (7 Rue Ferrère). Bezoek le jardin publique voor een picnic, de kathedraal en de vele leuke autovrije straatje met fijne boutiques en restaurantjes waar je prima met de kids kan lunchen. Je vindt hier ook al de boucherie (slagerij) restaurants (een foodtrend die je ook Nederland op termijn zult zien). Vergeet niet een doos wijn mee te nemen en wederom macarons....!



Voor meer informatie en beschikbaarheid kijk op de website www.logis-de-bresdon.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten