dinsdag 24 mei 2011

Spa oder Wein in Duitsland, of allebei?

Duitsland heeft eigenlijk nooit op mijn Holiday Wishlist gestaan. Behalve Berlijn of Munchen lijkt Duitsland verder niet echt te boeien. Waarom eigenlijk? Omdat het mij vooral deed denken aan worst met bier, suffe reisjes langs de rijn rijn rijn, enorme degelijkheid en weinig flair.Toen ik een jaar geleden met enige tegenzin voor een lang weekend in de auto stapte naar de Moezelstreek kwam ik na een paar dagen volledig herboren en heel enthousiast weer thuis. Ik ben helemaal om. Heerlijke wijn, prachtige natuur en mooie hotels met hele goede service en bovenal hele sympathieke Duitsers. Wat was er nou niet leuk? Nou vooruit, misschien op het culinaire vlak, het is geen Frankrijk of Italië. Maar dat is Nederland immers ook niet.

SPA, the real thing

Als de tropenjaren (lees: jaren van zorg en gebroken nachten in combinatie met een drukke baan en behoud je sociale leven) en/of een ongezonde levensstijl je even teveel worden en je kan het je veroorloven, boek dan een verblijf zonder kids in één van de beste Ayurveda SPA Hotels ter wereld in Traben-Trarbach: Parkschloesschen Bad Wildstein. Dit is niet zomaar een 5* hotel. Nadat de poorten opengaan en je in het 11 hectare park je auto hebt geparkeerd loop je langs een bosachtig pad met kabbelend beekje naar de entree van het hotel. Als je dan het prachtige Art Nouveau gebouw binnenkomt waan je je een beetje in een sanatorium. Vergeet bling bling, dit is het echte werk. Alcohol, koffie en thee zijn uit den boze en de Ayurvedische kookkunsten zijn biologisch en vegetarisch. Mobiele telefoons staan uit, computers staan in een aparte ruimte, geen WIFI en televisie op de hotelkamers. De inrichting van de hotelkamers bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen. De hotelkamers hebben bovendien een kleurcode: blauw, abrikoos of groen. Afhankelijk van jouw dosha (Ayurveda type op basis van 5 elementen) krijg je een kamerkleur toegewezen. Alles wordt in het werk gesteld om lichaam en geest (weer) in balans te krijgen. Daarvoor stelt de Ayurveda arts een op jouw afgestemd therapieplan op. Programma’s variëren van "A Day of Ayurveda" voor 240 Euro tot een Anti-Stress programma van 7 dagen voor 1.490 Euro of Beauty Week voor 960 Euro. Je kunt ook een heel Detox programma doorlopen van 14 dagen.
Voor meer info over traditionele Ayurveda en de hotelvoorzieningen zie de website: http://www.parkschloessen.de/Wijn

Als je weer helemaal opgepoetst uit de SPA komt of kiest voor een ander hotel in de buurt met de kids kan je de omgeving gaan verkennen. Aan de rand van de rivier de Moezel zijn uitgestrekte wijngaarden. Op zijn mooist in september en oktober wanneer de druiven worden geplukt. Een wandeling door de heuvels van Traben-Trarbach naar Bernkastl –Kues met kinderen is een must om vervolgens te gaan lunchen in Bernkastl-Kues bij Restaurant Doctor Weinstuben. Loop daarna ook even langs bakkerij Hansen.
Je kunt dan terug met de boot over de Moezel. Beetje reisje langs de rijn ervaring maar prima om met de kids op het open dek te zitten.

Bezoek ook het Buddha museum in Traben –Trarbach, zie voor meer info http://www.buddha-museum.de/
Anders dan de wijn is shoppen geen feest in Traben-Trarbach. Nadat je de heerlijke Riesling hebt geproefd wil je een paar dozen wijn mee naar huis nemen. Bij Caspari in Traben-Trarbach heb ik geweldige wijn gekocht. Daarna via internet te bestellen via http://www.caspariwein.de/
Voor overnachting in Traben-Trarbach is het Art-Nouveau Hotel Bellevue aan de Moezel ook een fijne optie. Het hotel heeft een zwembad en een dependance met moderne en nieuwe kamers die erg ruim zijn.
http://www.bellevue-hotel.de/


Aan de moezel heb je ook een prachtig hotel van Relais & Chateaux.
Zie voor meer info http://www.weinromantikhotel.com/

Ik heb een ander beeld gekregen na een paar dagen in Moezelstreek. Trouwens, bier en worst smaken heel goed na de Ayurveda kookkunsten. De Duitse degelijkheid kan ik wel waarderen als het gaat om comfort. Alles is vooral schoon en de hotelkamer in Hotel Bellevue was huge. 

De autorit naar de Moezelstreek is ongeveer 4 uur. Het kan ook veel sneller met het vliegtuig naar Frankfurt- Hahn. In Traben-Trarbach gaan Spa en Wein dus wel degelijk samen. Dus EN EN (zoals prinsesje nooit genoeg altijd zegt).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten