dinsdag 17 mei 2011

Franse Alpen in de lente


De Haute Savoie met bekende plaatsen als Morzine, les Gets en Mégève is vooral bekend van fijne ski vakanties van december tot eind april. Maar zodra de bergtoppen beginnen te smelten lopen de rinkelende milka koeien weer op de berghellingen, staat alles in bloei en heb je vanuit je chalet het meest prachtige uitzicht. Het is stil, relaxed en de lucht is Zuiver. Wat heel fijn is aan een verblijf in deze streek is dat je op 1 dag zowel "alleen op de wereld" op een berg staat te koekeloeren naar een andere bergtop, in de hoop iets van een steenbok te zien en later op de dag tussen de Jet Set Chic in Genève op een terras zit.

Een paar suggesties voor een onvergetelijke vakantie:
Chalet of hotel:

Slapen als een roosje doe je in de bergen. In de periode van mei tot juli zijn veel hotels gesloten. Het ligt dan meer voor de hand een leuk chalet te boeken. Dat kan o.a. via:

http://www.vip-chalets.com/summer

http://www.chalet-papillon.com/

Je kunt natuurlijk ook overnachten in een heerlijk SPA hotel aan het Lac Leman.

Hotel Ermitage in Evian-les-bains is een klassiek hotel waar je kan genieten van alle Spa faciliteiten terwijl kids worden vermaakt in een eigen kid's resort.
http://en.evianermitage.com/

La Réserve in Geneve is ultra hip. Je wordt fantastisch ontvangen, er zijn 2 zwembaden, een mooie SPA en geweldige boomhutten voor de kids. La Reserve ligt iets buiten het centrum, geen probleem want de eigen boot van het hotel vaart jou zo naar het centrum.
http://www.lareserve.ch/

Geniet:

Maak met de kids kleine of grote wandeltochten in de omgeving van Morzine, bezoek het lac Montriond en het Adventure park in Morzine.
Als de stilte in de bergen je weer even doet verlangen naar wat leven in de brouwerij daal je af naar beneden. Bergschoenen uit, hakken aan en je kunt een middag gaan shoppen in Genève.

Een andere must see iets dichterbij is de stad Annecy. Een stad waar je wel zou willen wonen, heel erg sfeervol en prachtig gelegen aan het super zuivere meer van Annecy. Wandel door de oude stad en huur een fiets voor een prachtige tocht langs het meer.De thermen van Evian-les-bains zijn helaas alleen toegankelijk voor kids boven de 16 jaar. Niet getreurd, de Buddha Bar Spa van het Hilton Hotel heeft een heerlijk verwarmd buitenbad. Je kunt dan tevens gebruik maken van alle SPA faciliteiten.

Een van de hoogtepunten voor de kids is wel een bootochtje op de Lac Leman. In Thonon-les-bains kun je een motorboot huren. Daarna lekker eten op het terras aan het water. Er is een kleine omheinde speeltuin bij.
Adressenboek:

Annecy:
- Huur een fiets bij Takamaka (ze hebben stoere kinderfietsen, helmpjes en zitjes) http://annecy.takamaka.fr/

- Voor de lunch Cafe Brunet, 18 Place Gabriel Faure of  Brasserie des Europeens tegenover het stadhuis, http://www.brasserie-des-europeens.com/


Genève:
 

Voor een lunch in de stad is place du Molard een goede optie. Cafe du Centre en Brasserie du Molard hebben allebei een heerlijk terras.Om de hoek bij Place du Molard is Rue du Rhone met alle dure horlogemerken op een rij. Grote modehuizen zijn er gevestigd maar ook de Zara en H&M. Het warenhuis Globus heeft de heerlijke verzorgingsproducten van Nuxe.

Yvoire:
Deze middeleeuwse plaats aan Lac Leman zal in de zomer wel hordes toeristen trekken, maar nog niet in mei. Ga lunchen op het terras aan het water in restaurant Vieille Porte.
http://www.la-vieille-porte.com/Thonon-les-bains:
Bootverhuur aan de kade voor 65 euro per uur.

Evian-les-Bains:
Buddha Bar Spa Hilton Hotel
http://www.hilton.com/en/hi/promotions/hi_buddhabar_fr/index.jhtml
Last but not least: vergeet niet lokale producten te eten. Verse vis uit het Lac Leman of Lac d'Annecy. Aan het eind van de middag een glas wijn op het balkon van het chalet met Reblochon en Tome de Savoie. Proef de lokale patisserie van de bakker in Morzine en ga niet naar huis zonder tussenstop bij de Carrefour voor petits cornichons, Mosterd van Maille, confiture de framboise en voor onderweg een doos madeleines voor de kids.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten