woensdag 17 november 2010

Kids in Kopenhagen

Er leefde eens in de grote oceaan een Zeekoning met zijn zes dochters. De kleine zeemeermin was de jongste dochter ....... wie kent niet dit bekende sprookje van Hans Christian Andersen?Kopenhagen is natuurlijk veel meer dan het beeld van de kleine zeemeermin. De stad loopt voorop in moderne architectuur en fashion en heeft zichzelf onder meer tot doel gesteld om de eerste klimaatneutrale hoofdstad te worden tegen 2025. Een van de maatregelen die bijvoorbeeld worden genomen is om op alle gebouwen zoveel mogelijk gras te krijgen.

Ook op het gebied van food maakt Kopenhagen naam met het beste restaurant van de wereld Noma.

Maar bovenal is Kopenhagen één van de meest kindvriendelijke steden in Europa. "Cycle chic" met de kids en laat je betoveren door deze veelzijdige stad en inspireren door de happy Danes.

Deens design, musea met activiteiten voor kinderen, een zomerse picnic in het Kongens Have, een rondvaart, het Tivoli park, kindvriendelijke hippe restaurants. Let's go!Nog wat fijne adressen om te onthouden:

Avenue Hotel, luxe for less boutique hotel met Danish design en Missoni beddengoed. Er zijn familiekamers, speelgoed voor de kids, babybedjes en kinderstoelen. Kijk op de website: www.avenuehotel.dk

Informatie over het Tivoli park: www.tivoli.dk

Statens Museum for Kunst: www.smk.dk

The Royal Cafe www.theroyalcafe.dk voor de culi trend smushies, de moderne versie van smorrebrod welke naam refereert naar sushi

Ida Davidsen voor lunch met heerlijk smorrebrod
www.idadavidsen.dk

Voor algemene informatie over kindvriendelijk Kopenhagen ga je naar www.visitcopenhagen.com en bezoek een van mijn favoriete links CN Traveller (voor hotels en restaurants) en Cycle chic (bewijs dat stijlvol op de fiets ook kan!!!)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten