maandag 11 april 2011

Eco family delights


Earthday, 22 april 2011
Eerlijk is eerlijk, zodra je mamma to be bent komt het nieuws over besmet vlees, vervuild drinkwater en luchtvervuiling hard aan. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik bij het zien van de aandoenlijke commercial van het WNF steeds weer dikke tranen. Je gaat je toch op enig moment afvragen hoe het voor je kind over pakweg 40 jaar zal zijn. Is er dan nog voldoende schoon drinkwater?

Mijn dochter van 8 en zoon van 6 komen nu zelf geregeld met vragen als: “waarom eten wij nu wéér koeienvlees?” en ‘is dit wel een biologische appel?’ Op school maakt mijn dochter nu haar eerste werkstuk over het regenwoud en zitten de kids met hun neus bovenop het jeugdjournaal als er weer nieuws is over milieu- en natuurrampen. Op kinderfeestjes wordt de laatste jaren creatief gerecycled en worden steeds vaker kinderfeestjes gehouden op de biologische boerderij. Kids zijn nieuwsgierig en uit zichzelf erg betrokken bij de natuur.Family Travel raakt natuurlijk ook aan natuur, milieu en klimaatverandering. Een lange vliegreis met 2 x overstappen naar Bali is natuurlijk niet de beste bijdrage aan het milieu. Als we het reizen met de kids niet willen opgeven moeten wij iets kunnen teruggeven aan de natuur.

Vooruit, een paar positieve eco family delights:

1. voor in je achtertuin of dakterras en om de hoek:Een eigen moestuin voor je kids met snelgroeiende planten zoals radijs, sla, framboos en aardbei. Je kan je kind niet blijer maken.

Bij Urban Green in Amsterdam kan je terecht voor een groen dak, alleen maar kruiden en lavendel kan ook! Groene daken brengen de natuur terug in de stad en verbeteren het leefklimaat.
Zie de website http://www.urban-green.nl/

Bezoek de biologische markt in de buurt. De Noordermarkt op zaterdag in Amsterdam is mijn favoriet. Laat je kids tussendoor een pannekoekje eten.

Haal je producten rechtsreeks bij een farmshop zoals de biologisch- dynamische boerderij Sonnevanck in Middenbeemster. http://www.beemsterplattelandsvernieuwing.nl/Ga met de kids biologische aardbeien plukken in Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling.
http://www.groenhofcranberry.nl/

2. voor als je op reis gaat:

Vlieg rechtstreeks in plaats van met een tussenlanding, beperk je bagage en laat een boom planten ter compensatie van je vliegreis.

Neem eens de auto slaaptrein naar Toscane in plaats van de auto. Leuke ervaring met de kids en het scheelt een hoop vermoeidheid. http://www.autoslaaptrein.nl/bestemmingen/italie/livorno

Zeer luxe en eco-chic is MASSERIA TORRE COCCARO, een kindvriendelijk boutique hotel in Apulië, het zuiden van Italie. Het is een hotel met alle 5* voorzieningen. Tegelijkertijd gebruikt dit fantastische hotel zoveel mogelijk natuurlijke producten en maakt gebruik van biologische producten van de eigen boerderij. Kijk voor meer eco-chic adressen op de website van Mr & Mrs Smith (zie mijn favoriete links).
http://www.masseriatorrecoccaro.com/

Vlakbij Nice kan je logeren op een boerderij. Een fantastisch adres, ook voor de kids (er zijn veel dieren zoals biggetjes, kippen en een ezel). Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk eco producten en afvalwater wordt gezuiverd. Kijk voor alle info even op de website: http://www.graine-ficelle.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten