zondag 18 september 2011

Verleng je holiday-feeling!

"The glow of a Holiday fades faster than a tan"'. Je stapt weer in het vliegtuig naar huis, je staat 2 dagen later de lunchpakketten voor je kids te maken of je sluit aan bij de slappe koffie automaat op je werk. Zo, vakantiegevoel weg. Doe er wat aan! Bij thuiskomst kun je alweer gaan denken aan je volgende reis maar je kunt ook nog even nagenieten met de meest eenvoudige maar heerlijke producten uit het buitenland. Ik geniet nog minstens 3 maanden later van de kastanjes uit Frankrijk, de olijfolie en wijn uit Toscane en de walnoten in honing uit Spanje. Mijn dochter heeft de mooiste schooltas uit Parijs en mijn zoontje loopt op de meest coole sneakers uit de States.


Ook verzorgingsproducten uit het buitenland gaan nog wel een paar maanden mee en de geur van parfum, shampoo en zeep houdt het vakantiegevoel heel dichtbij. Ga voor vertrek nog even naar de plaatselijke “pharmacia” en "supermarch√©" voor de meest eenvoudige maar heerlijke beauty- en verzorgingsproducten. Alors, on y va:

* Voor jou en de kids de verzorgingsproducten van Klorane op basis van natuurlijke plantenextracten. Neem in ieder geval een shampoo mee op basis van cederappel. Verkrijgbaar bij de Franse en Spaanse apotheek.
Afbeelding: www.laboratoires-klorane.fr

* Producten van Nuxe vindt je bij de Monoprix in Frankrijk. Neem dan in ieder geval de Fondant Body Scrub mee voor thuis.Afbeelding: http://www.nuxe.com/
* Voor de pappa’s scheerschuim van Noxzema, te vinden in de Italiaanse supermarkt waaronder Conad (Montepulciano).
* Ga je naar de States of UK dan moet je het wondermiddel Rainforest Hony meenemen. Beetje plakkerig maar uit recent onderzoek is gebleken dat je na een paar weken gebruik van het product er maar liefst 10 jaar jonger uitziet. Dus weg botox en ander fillers. In de U.S. en U.K. staan ze nu in de rij voor dit product uit Chili.


* Arganolie is ook te koop bij de (natuur)drogist in eigen land maar is het niet veel fijner het wondermiddel voor huid en haar in Marokko zelf te kopen? Nadat je in je Riad in Marrakesh elke dag hebt kunnen genieten van badkamerproducten op basis van Argan olie, is een dergelijk flesje een must have voor thuis.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten