woensdag 9 november 2011

10 travel trends voor 2012

Vakantie in 2012! Daar gaan we, de voorspellingen van grote reisorganisaties wereldwijd:


1. VERBORGEN JUWELEN


We willen niet meer en masse naar hetzelfde strand maar reizen naar bijzondere authentieke hideaways die nog niet door de massa toeristen zijn ontdekt. Kijk eens voor wat inspiratie op http://www.gypset.com/ voor secret places, enclaves en outposts.

2. MIND, BODY & SOUL

Er zijn Spa resorts die zijn ingesteld op kinderen. Een keer zonder kids is misschien een beter idee. Lichaam en geest weer opladen kan in Spa resorts met aandacht voor gezonde voeding yoga & meditatie. Dat kan zijn in de Himalaya, op Bali, in India of Ibiza.
3. ONDERSTEUNING VAN GOEDE DOELEN

We gaan kritischer om met geld uitgeven en willen naast het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld een bijdrage leveren aan de bescherming van ons erfgoed. Dus we overnachten in een hotel waar een deel van het geld wordt besteed aan het opknappen van eeuwenoude tempels, het bouwen van een schooltje voor kinderen uit het dorp of bescherming van de natuur.

4. STADSBELEVENISSEN

We gaan de stad niet als een “silly tourist” bezoeken maar ERVAREN. We willen doen zoals de locals doen. Fietsen in New York, boodschappen doen op de markt in Rome, picnicken in het park in Bordeaux. Initiatieven op Facebook zoals Spotted by locals, het huren van een appartement in plaats van overnachten in een hotel dragen daar aan bij.5. GREEN TRAVEL

Deze trend zet nog even door. We willen naar het groen en naar een hotel dat verantwoord omgaat met natuur en milieu. Denk wel comfortabele ecolodges, luxe boomhutten en green hotels die bijdragen aan bescherming van natuur & milieu.

6. BRIC LANDEN

Brazilie, Rusland, India en China als opkomende economische grootmachten zijn steeds meer in trek.

7. F-FACTOR

Friends, Fans & Followers. Social Media wordt steeds belangrijker bij het boeken van een reis. We vragen onze Facebookvrienden om advies, laten weten waar we zijn en hotels willen fans en gevolgd worden. Steeds meer aanbiedingen zijn dan ook te vinden via Social Media.

8. BACK TO YOUR ROOTS

Amerikanen zijn er dol op. Reizen die je terugbrengen naar waar je vandaan komt. Komen je ouders/grootouders uit het buitenland? Visit that country!

9. TOP STEDEN 2012

London (ook na de Olympische Spelen), Stockholm, Guimaraes in Noord-Portugal (Culturele hoofdstad van 2012), Muscat & Hong Kong.
10. TOP LANDEN 2012

Indonesië (niet aleen Bali), Abu Dhabi, Cuba (nu nog de charme van 1959!), Ukraine (Euro 2012) en Zwitserland.Geen opmerkingen:

Een reactie posten