maandag 11 juli 2011

Glamourous Camping


Bestaat dat nog, tentje opzetten, visjes vangen, hout sprokkelen en kampvuurtje maken? Mijn zoontje van 6 wil niets liever dan dat een keertje meemaken. En nu hebben vader en zoon al plannen gemaakt om een weekend te kamperen, even mannen onder elkaar. Niks geen glamping maar écht kamperen.

Als je van luxe, privacy en authentieke urban escapes houdt is kamperen in een zelf opgezette tent out of question. Glamping wordt gezien als een nieuwe trend maar heeft inmiddels zijn weg al gevonden naar de "gewone" campings in Europa. Kamperen, maar dan in een leuk ingerichte Yurt in plaats van een caravan of eigen tent. Geen klamme slaapzak en zaklantaarn maar luxe aupingbedden, mooie lampjes en ruimte in en rondom je tipi, safaritent of ecopod. Als je even googled vindt je al snel een boerderijcamping in Overijssel die naast caravans en tenten een paar safari tenten op een rij heeft staan. Quelle horreur, dit is uiteraard niet glamping zoals glamping is bedoeld.
Voor een bijzonder luxe, authentieke en coole gypsy ervaring geef ik een aantal adressen voor travel snobs. Ken je er nog een paar? Ga naar de pagina van Family Travel Delights op Facebook en geef het door!

Here we go:

Schotland
http://www.domesweetdome.co.uk/
Een eco koepel met spectaculair uitzicht over het Schotse landschap. Luxe interieur en high end audiovisuele apparatuur. Voor gezinnen iets minder geschikt maar met 1 kindje prima te doen.

Foto: website http://www.domesweetdome.co.uk/

Frankrijk
http://www.orionbb.com/
Waanzinnig mooie boomhutten bij St. Paul de Vence.


Foto: website http://www.orionbb.com/

Spanje
http://www.rental-tent-rural-spain.com/
Bijzonder verblijf aan de Costa Blanca in een mooi ingerichte bedouinentent.
http://lanzaroteretreats.com/
Eco Yurts op Lanzarote, zie ook mijn blogpost over sterren kijken (twinkle twinkle little star...)


Californië
http://elcapitancanyon.com/
Mooie houten hutten en safaritenten met uitzicht op de pacific!


Foto: http://elcapitancanyon.com/accom.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten