vrijdag 23 november 2012

Travel Delights: de verlanglijst

Kunst uit Praag, een tafelboek uit London, een parfum uit Parijs.... als ik op reis ga, moet er altijd een tastbaar souvenir mee naar huis. Van fijne badproducten uit het hotel in NY en een Marokkaanse lantaarn uit de souk tot kaarsen en sieraden uit Zuid Frankrijk. Bovendien wat van ver komt is meestal goed en loopt soms ook zo lekker op de Nederlandse mode en trends vooruit. Die fijne dierbare souvenirs zijn bij thuiskomst ook vaak nog "lang leve het internet" na te bestellen uit de luie sofa.
 
Natuurlijk zijn er ook souvenirs die zo quirky waren in meer exotische oorden maar thuis meteen in de verkleedkist van mijn dochter (de Panama hoed en de Marokkaansse babouches) of achter in de kast belanden. Zo waren de sandelhout geurkaarsen uit Bali toch iets too much fragrance in ons Amsterdams appartement.
 
Met de feestdagen in aantocht een paar ultieme Travel Delights voor op je wishlist. En wist je dat je de leukste cadeaus (boeken, notebooks, gadgets) vaak koopt in een museumwinkel? Dus hop hop Sinterklaas en Kerstman ook naar het Stedelijk Museum of de Hermitage voor super cadeautjes in alle prijsklassen.
 
De FTD verlanglijst voor de feestdagen:

1. Gypset Travel van Julia Chaplin voor inspiratie voor de vakantieplannen in 2013. Ver weg van de massa en luxe for less escapes die echt bijzonder zijn.2. Met de geurkaarsen van Diptyque ben ik weer even in Rue des Rosiers in Parijs.


3. Cowshed SPA badproducten net als in de Engelse Cowshed Spa van het St. Moritz hotel in Cornwall en Babington House in Somerset.4. Kinderen van Jessica Parker, Halle Berry, Katie Holmes hebben al een rugzakje van BeatrixNY.
5. Nog zo'n leuke trend uit de U.S.  Shoe Wings oftewel Shwings, op de wishlist van alle kleine super heroes in Amerika, nu ook in Nederland verkrijgbaar, alleen bij Serendipity Kids in Amsterdam.
6. Onmisbaar voor de Little Travel Planner, een Travel Notebook voor kinderen via Amazon.com8. The Eye has to travel met deze coole zonnebril. Uit Milano en tijdens Fashionweek in september veel gespot. Snel voordat de bril en masse wordt gedragen! 
9. Soo beautiful, de sieraden van Aurelie Bidermann uit Parijs. Niet zo luxe for less maar zeer Parijse chic, j'adore!!

 10. Daddy Cool met deze shoes via thefancy.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten