vrijdag 1 maart 2013

Koffie en lunch aan de GrachtLiving like a local in the City! Iedere stad heeft zo zijn eigen buurtrestaurant, koffiebar, organic stores en boutiques. Denk le Marais in Parijs, Notting Hill in London, Meatpacking district in NY en de grachten van Amsterdam! Waar kan je in de ochtend een goede koffie drinken of voor de lunch een gezonde salade eten zoals de locals doen? Bestel een cappucino met croissant in de fijnste koffiebar aan de Gracht, een gemoedelijk buurtcafe op de Noordermarkt met speeltuinje voor de kids of museumcafe.

Waar drinkt de urban -working- mum haar koffie nadat ze met haar bakfiets de kids naar school heeft gebracht, waar spreekt creatief and fashionable Amsterdam met vrienden en familie af voor een lunch en waar zijn kids bovendien meer dan welkom?

Het is weer tijd voor een klein FTD Insider lijstje "where to go" voor een koffie of lunch aan de Amsterdamse grachten. Nieuwe hotspot maar ook "the perfect places still going strong", allemaal op loopafstand van de Westertoren:Letting
Tussen de Prinsengracht en Keizersgracht in de Prinsenstraat. Klein maar fijn! Al jaren favoriete koffie hang out voor urban moms en artistieke buurtbewoners. Ontbijtje, koffie en yummie carrotcake.Wannemakers
Beetje verborgen aan de 't Singel, Groot, mooi en nieuw. Kindvriendelijk adres voor ontbijt en lunch. Nog lang niet ontdekt door de crowd, heerlijk!
Le Baton
On the corner! -Net de kids naar school gebracht koffie moment van urban moms- maar op andere tijden ook fijn even alleen met koffie en MacBook. In de zomer heerlijk zonnig terras!

Finch
Klein maar fijn. Un petit cafe en kids spelen in het speeltuintje op de Noordermarkt. Een van de mooiste plekken van Amsterdam.
Foam
Museum is een must see maar het Cafe is ook geen straf. Koffie met croissant, broodje pindakaas voor de kids en een leeshoek.

 Vinnies Deli
Niet aan de gracht maar dichtbij de Brouwersgracht aan de Culinaire Haarlemmerstraat. Organic ontbijtje of lunch en je wordt omringd door vintage design.Flinders
Een paar stappen doorlopen richting Frederik Hendrik Plantsoen. Leuk concept voor ouders (yummie food!) met kinderen. Een uitgebeide kinderkaart met babyccino's, kinderchampagne en design your pizza. Er is een aparte speelhoek en elke woensdagmiddag is er een gratis knutselmiddag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten