maandag 1 april 2013

Singapore, insider tips 2013Wowspot Singapore staat dit jaar in the famous list ‘46 places to go van de NY Times”. Family Travel Delights vroeg expat Rinske Bloemendal alle bliss Insider tips voor een bezoek aan deze stad. Ze woont er als expat met man Paul en haar 2 kinderen, beide geboren in Singapore en dit is haar stylish little black book:

1. Wat is jouw favoriete buurt in Singapore en waarom? 
Tiong Bahru.  Een hippe wijk, gebouwd in de jaren 30. Er is een markt en verschillende kleine, hippe restaurantjes zoals Open Door Policy en  40 Hands. Er is weinig hoogbouw, maar traditionele 
black-and-white  walk-ups  van 4 verdiepingen.  Kijk uit naar Tiong Bahru Bakery, voor vers brood, broodjes en heerlijke croissants en koffie.

Tiong Bahru Bakery

2. Wat is the place to be met kids voor een Sunday Family Brunch? 
Elk groot hotel in Singapore doet een Sunday Brunch. Tafels met allerlei heerlijks en voor de ouders free flow champagne. De beste plek als je je kinderen meeneemt is de Beaufort Sentosa op Sentosa Isand, waar ze een aparte kinderruimte hebben en waar je na afloop lekker kan zwemmen en chillen bij het zwembad.


3. Waar vind ik een fijn sushi of dimsum restaurant waar je de kids mee naartoe kan nemen?  Op elke straathoek is er wel een sushi restaurant waar je aan de belt  kunt zitten en de kids zelf hun sushi van de band kunt laten pakken. Dé plek voor dimsum is Din Tai Fung, een keten uit Taiwan. De vestiging in Hong Kong heeft zelfs een Michelin ster! Heerlijke gestoomde dimsum met varkensvlees, garnaal, groenten en soep als inhoud.


4. En voor een romantisch diner? 
Midden in de stad, maar verstopt tussen het groen ligt restaurant Flutes at the Fort.  Een oude black-and-white uit 1908. Intieme tafeltjes voor 2 op de veranda, met fijne service en heerlijk eten.

Flutes at the Fort


5. Waar in Singapore moeten we zijn voor het beste streetfood? 
Lau Pa Sat, oftwel oude markt, was Singapore’s eerste wet market. Sinds 1973 een monument, nu een groot foodcourt met tientallen stalletjes met goedkoop en lekker eten. Na zonsondergang wordt de straat afgezet en zetten de saté stalletjes hun bbq’s op straat. Gezeten op een plastic stoeltje, tussen de hoge gebouwen van het Central Business District, is dit echt een topplek!


6. Een speeltuin voor de kids. Where to go? 
West Coast Park heeft een enorme speeltuin, met zand als ondergrond. Speeltoestellen voor klein en groot, en 1 grote zandbak.7. Wat is een bijzonder souvenir uit Singapore dat jij mee naar huis zou nemen?
Ten eerste: de zon, het is zo fijn om altijd in de zomer te wonen. De dierenriem slingers of Chinese handgemaakte slofjes uit Chinatown zijn een leuke baby gift. 


8. Je hebt weinig tijd in Singapore. 3 hotspots die je niet mag missen bij een stop over van 2 dagen met je gezin? 
De Singapore ZOO met de Nightsafari is een must.  De Nightsafari opent pas om 19.00 uur, een dierentuin in het donker. Door het kunstmatige maanlicht echt een bijzondere ervaring.  Borrelen of eten bij het Crossroads Café van het Marriott Hotel. Midden op Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore. Zie alle flagship stores, rijen wachtende mensen voor de dure merken winkels en ongeneerd het winkelpubliek bekijken. Ga lekker een ochtend of middag bij één van de strand clubs op Sentosa zitten. Sentosa is een opgespoten eiland, helmaal nep, maar wel met Universal Studio’s, een golfbaan, een waterpark, restaurants en hotels. Coastes en Tanjong Beach Club zijn heerlijke plekken om te luieren en te zwemmen.


9. Singapore en Groen. Waar vind ik het mooiste park?
Aangelegd in 1859, de Singapore Botanic Garden is een oase van groen en rust, midden in de stad. Er zijn schildpadjes om te voeren, zwanen drijven er in het Swan Lake, en de Palm Valley is een uitstekende plek om te picknicken en met de kindjes een balletje te trappen.
10. Wat zijn de trending rooftop bars in Singapore van dit moment? 
De Ku de Ta, bovenop de Marina Bay Sands. Kinki, een Japanse rooftop bar met uitzicht over de Marina Bay. En One Altitude, de hoogste buiten bar ter wereld, op 282 meter!

Ku de Ta Singapore11. Insider tip, secret place die jij kent “as a local” en niet in de reisboekjes staat?
Loop rond op Dempsey Hill, talloze restaurantjes, hippe lunch tentjes zoals het PS Cafe en Jones the Grocer, een galerie en antiekzaken, allemaal gevestigd in oude black-and-white legerbarakken.

PS Cafe


12. Waar ga je met de kids heen voor koffie en fresh juice?
Het Riders Cafe ligt naast de Saddle Club, de manege van Singapore. Terwijl je geniet van ontbijt of koffie draven de paarden voorbij en kun je een rondje langs de stallen maken.

Riders Cafe


13. Bijzonder hotel dat je kan aanraden?
De Marina Bay Sands, geopend in 2010, bestaat uit 3 torens met daarop een 340 meter lang skypark en een 150 meter lang infinity pool.  Echt een architectonisch hoogstandje. 


Marina Bay sands


14. Is er in 2013 een speciaal evenement of festival?
Ieder jaar in september  is er de F1 race. Wat het bijzonder maakt is het dat het circuit dwars door de stad loopt en dat het de enige avond race, dus in het donker, is! Bekende artiesten treden op, dus zelfs als je je niet voor F1 interesseert, nog steeds een mooi spektakel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten