vrijdag 17 mei 2013

Must visit Lyon
 
BCBG a Lyon

Lyon, de stad die je zo voorbij rijdt op weg naar jouw vakantiehuis in de Provence of hotel aan de Cote d´Azur. Next time, stop over want deze stad is zooo leuk. Food, wijn, stad van de zijde, fijne festivals en het autovrije historische centrum staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Met vrienden lekker eten bij Bocuse of met je kinderen een ijsje eten op het plein in de oude binnenstad. 1000 trappen lopen naar een indrukwekkende Basiliek en een wandeling langs de Rhône of Saone. Une grande surprise, Lyon is een must see!

Allez on y va...

Must visit


Le vieux Lyon. Het oude stadscentrum staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Slenter en ontdek de autovrije steegjes en pleinen.

Musee des Beaux Arts de Lyon met een grote kunst collectie en binnentuin.

De kleine boekenmarkt aan de Saone. Je waant je even in Parijs aan de Seine. FTD zocht en vond het kinderboek `De wereldreis van Babar`.

Parc de la Tete d´Or is het grootste stadspark van Frankrijk met rozentuinen en een kleine dierentuin.

De Basiliek boven het oude stadscentrum. Brand een kaarsje en bewonder deze wow spot!


Food Capital of the world

Vegetariërs graag even doorscrollen naar de patisserie .....In Lyon eet je alles van het varken en le cochon c´est bon! Een salade de Lyon met spekjes is nog prima te doen maar je kunt ook kiezen voor bloedworst en worst gevuld met van alles van een varken. Mijn dochter van 9 durfde het aan. We hebben geproefd maar ook laten staan....helaas.

In Lyon eet je in hele sfeervolle bouchons. In Amsterdam runt Hanneke Schouten haar eigen Bouchon du Centre en haalt haar produkten uit Lyon, o.a bij de hallen van Bocuse. Wat zijn haar favoriete bouchons in Lyon?

- La Meuniere in Rue Neuve
- Le Merciere in Rue Merciere
- l´Amfitryon in Rue St. Paul in het oude stadcentrum

Ga op zoek naar de foodtruck The rolling cantine voor lekkere junk food! Kijk op de website waar de camion noir staat.

Voor een fruit cocktail maak je een tussenstop bij de Camion a jus de fruits, langs de Rhône vlakbij het grootste stadpark La Tete d´Or.

Voor een super brunch gaan de hippe locals in Lyon naar naar La Poule au Pot, vlakbij het stadhuisplein en het Musee des Beaux Arts.

Voor een ontbijtje met kinderen is Paul (Franse keten) fijn en delicieux.

Faire le shopping
De Pharmacie voor shampoo van Klorane en produkten van Nuxe. Monoprix voor kinderkleding. The Kooples, Maje, American Vintage en Zadig & Voltaire voor mama, Villebrequin voor vader en zoon. Alle winkels bevinden zich op loopafstand van het stadhuisplein. Het warenhuis Le Printemps is fijn voor alle merken onder 1 dak. Ook in de wijk Croix Rousse vind je leuke boutiques.

Elk jaar vindt ook de Marche de la Mode Vintage plaats. Kijk op de website voor data en plaats www.marchemodevintage.com

Les Halles de Bocuse voor macarons en alles wat je mee kan nemen naar huis om nog heel lang na te genieten.

Festivals in Lyon


European Lab 2013 - Les Nuits Sonores 2013


Heel bijzonder is La fete des Lumieres. Kijk op de website voor meer www.culture.lyon.fr


Dormir


Met kinderen is het quirky College Hotel erg fijn. Terug in de schoolbanken en drankjes haal je uit de gele retro fridge op de gang. Thee met een scholiertje van Lu en lekkere tapas op de hoek bij Baragones. Op loopafstand van het oude stadcentrum.


Na Parijs en Marseille nu ook Mama Shelter in Lyon.


Zonder kids sfeervol en chic bij Cour des Loges in het oude stadcentrum.

Like retro? Dan slaap je in het Loft Vintage AppartementGeen opmerkingen:

Een reactie posten