maandag 10 juni 2013

Het Betere Boerenbed
Ik ben een stadsmeisje. Even het Stedelijk museum binnenwandelen, de bakker op loopafstand, fietsen over de verlichte grachten (in de maneschijn), zomerfestivals, een capuccino op een terras in de Jordaan, a girlzzdrink in de nieuwste hotspot in Oud Zuid en heel veel inspiratie van de straat. Het mag niet te stil, te saai, te langzaam en te provinciaals zijn. Nee, ik hou van de dynamiek en tot op zekere hoogte de `laat mij m´n eigen gang maar gaan` lifestyle (hoewel de stad soms ook een dorp is).

Maar het stadsmeisje heeft ook roots op het Franse en Limburgse platteland: bessen plukken uit oma´s tuin, verse eitjes van de kippen rapen, klimmen in de appelboom, de Vlaamse reus te eten geven, koeien melken, spelen op de hooiberg en klimmen op de tractor. Dat zijn sweet memories.Mijn `stadskindertjes` komen niets tekort maar moeten ze ook niet een keer de natuur beleven? Zo zonde als ze `op de boederij` alleen maar kennen uit het peuter prentenboek van Nijntje. Wat te denken van een kampvuurtje maken (onder toezicht) om marshmallows te roosteren, slootje springen, klimmen in een appelboom, rennen waar je maar wil en zo hard als je kan zonder `pas op auto en wachten op de hoek! Of wat dacht je van een hele hoge zandberg afrollen, een kalfje en konijntjes voeren en een hut bouwen in het bos. Wedden dat er dan geen DS of wat voor schermpje dan ook aan te pas komt?Neem familie, vrienden en veel kinderen mee en ga een weekend naar het Betere Boerenbed. Slapen bij de boer maar dan wel in een eigen ruime en erg sfeervolle tent. Kids in de bedstee en een houtkachel, olielampjes en kaarsjes zorgen voor wat warmte en licht. Samen ontbijten aan een lange eettafel buiten met verse eieren, landbrood en zelfgemaakte confiture. Bokkende Geitjes observeren vanuit je luie ligstoel, liggend in de hot tub sterren kijken, een fietstocht maken, boederij ijs eten en de BBQ aansteken. Mezelf erop betrappen hoe leuk ik het eigenlijk vind om achter een kruiwagen te lopen en hoge hakken en de laatste fashion trends me even helemaal niets kunnen schelen en zo oppervlakkig lijken. Ik ervaar puur plattelandsgeluk.

Het Betere Boeren Bed vind je door heel Nederland. Het Wesselink is een paradijsje. Het is nog even aspergetijd en dan haal je yummie asperges uit Salland bij Aspergeboerderij de Weerd.

1 opmerking:

 1. Henk en Margriet Smale11 juni 2013 om 13:03

  Wat ontzettend leuk en fijn te lezen dat jullie het naar de zin hebben gehad op/bij onze boerderij. Al het zand van de zandberg weer uit de sokken en schoenen gekregen:)
  Groeten van ons en natuurlijk alle (jonge) konijntjes en andere dieren. Die zullen jullie aandacht wel missen!!

  Familie Smale
  BoerenBed 't Wesselink
  Schalkhaar

  BeantwoordenVerwijderen