vrijdag 15 november 2013

Nomadic Chic @ the beach in Marokko

Als je een paar dagen in sprookjesachtig Marrakech* hebt doorgebracht en misschien ook nog als een gypset nomade door het Atlasgebergte hebt gereisd is het heerlijk om verkoeling te zoeken aan zee. Marokko heeft prachtige verlaten stranden met verrassende boutique hotels en beach restaurants die soms zomaar uit het niets als een Fata Morgana opdoemen. Saskia Krabben is Marokko specialist en neemt ons mee naar de mooiste adressen aan de kust van Marokko. Met veel kennis van het land, de mensen en haar gevoel voor schoonheid, authenticiteit en stijl stelt ze als mede-eigenaar van Heritage Travel prachtige Marokko reizen samen. Onlangs bracht ze weer een bezoek aan Marokko en reed samen met man en kinderen onder begeleiding van een lokale gids van Casablanca naar Mirleft over het strand naar de meest mooie en authentieke plaatsen met bijzondere secret hide aways.


 
Ten zuiden van Casablanca ligt het kustplaatsje El Jadida met haar 16de eeuwse medina. In de oude Portugeze kerk midden in de medina is een origineel en hip hotel gevestigd met restaurant. Langs de kust vind je nomadic chique strandtenten en wordt de vis direct uit de zee fantastisch bereid.

  


 

 
Bezoek iets ten noorden van El Jadida de medina van Azemmour. Vooral als je van Street Art houdt en van een sprookjesachtige sfeer is dit the place to beach.


Iets ten zuiden van El Jadida vind je het kleine plaatsje Oualidia, de `Oesterkoning` van Marokko.
En wat meer naar het zuiden kom je aan in het meer bekende Essaouira, een vissersplaats met blauw - witte huizen. Essaouira was vroeger een belangrijke handelsstad als schakel tussen de scheepvaart en de woestijn karavanen. Nu is het een fijne beach escape en perfecte surfspot. Proef de gegrilde sardientjes en overnacht in een van de mooie boutique hotels.


 


 
 Als je van Essaouira wat meer naar het zuiden trekt kom je in het plaatsje Mirleft. Verlaten stranden, een onverwacht hippe strandtent en een magnifique boutique hotel aan zee.

 
 
 Wil je meer weten over de Nomadic Chic adressen aan de Marokkaanse kust en local guides die je over het strand de weg naar bijzondere hide aways wijzen, neem contact op met Heritage Travel via info@heritagetravel.nl

*Als je meer wilt weten over Family Travel Delights in Marokko, lees dan ook de blogpost over
Marrakech.
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten