dinsdag 12 november 2013

City Treasures in Milaan

10 Corso Como cafe

Mi scusi maar in Milaan zie ik dat wij Nederlanders nog veel kunnen leren van de Italiaanse elegantie, smaak, schoonheid en authenticiteit. Oud en nieuw en jong en oud gaan heel goed samen in Milaan. Dus design naast antiek en fashionista´s zitten naast ouders met hun bambini in hetzelfde hotel. De beste patisserie in Milaan heeft geen `zoveelste` design interieur maar klassieke kroonluchters, fluwelen bankjes en wordt er thee geschonken uit een zilveren theepot. In het minimalistische cafe Trussardi naast het Teatro alla Scala eten Italiaanse Bella's een salade, drinken `Sartorialist` mannen er hun espresso maar zijn ook ouders met kinderen welkom.
Al wandelend door het Brera district zie je achter grote houten deuren groene patio´s, hoor je toevallig een opera klinken uit een van de binnentuinen en ontdek je kleine parfumhuizen zoals Olfattorio.  En hoe leuk zijn die kleine volgepakte mooie groente- en fruit winkels. 10 Corso Como is fabulous en the place to be als je inspiratie wilt opdoen. De presentatie van mode, kunstboeken en accessoires is zo mooi. Bij een bloemist in de buurt drink je espresso en bestel je een cupcake of drink je op vrijdagavond een drankje tijdens happy hour.


Op weg naar het hotel Principe di Savoia loop je langs een boutique waar mannen hun overhemd kunnen personaliseren met initialen en even verderop de winkel Mercatores met uitsluitend uniformen voor bedienend personeel. Waar anders dan in Milaan?


Bar Il Principe is de fashion week hang out tijdens de modeweken in Milaan


En dan heb ik het nog niet gehad over pasta met witte truffel, de vele mooi parken in de stad en  schitterende daktuinen. Tel daarbij op de ontelbare mooie fashion boutiques in Via Montapoleone, Via Sant´Andrea en Via Spiga. Natuurlijk kan je niet om de imposante Duomo heen en zie je alle mooie tassenmerken bij elkaar in de Galleria Vittorio Emanuele II. Ik loop nog even naar binnen bij de boekhandel Rizzolli. Dan realiseer ik me dat ik te weinig tijd heb voor de vele bijzondere musea en een opera in het Teatro alla Scala.

Mooie boutiques in Via Spiga


Shoes!-------------------------
Places to be in Milaan:

Pasticceria Cova
De beste Patisserie in de stad tussen de fashion boutiques aan de Via Montapoleone.

Fioraio Bianchi caffe
Denk Pompon in Amsterdam maar dan met een paar tafeltjes waar je een koffie kan drinken en op vrijdagavond een aperitivo drinkt tijdens Happy Hour.

Profumo
Fijne exclusieve parfummerken aan de Via Brera.

Bagutta
Authentiek Italiaans eten in de buurt van de Duomo aan de Via Bagutta,

Corso Como 10
Met mega smaak ingerichte Concept Store, tevens hotel met 3 kamers.

Il Principe di Savoia
De Principe Bar is the place to be en de service in het hotel is amazing.

Peck
Yummie Traiteur maar let ook even op de authentieke groente winkeltjes in Brera district.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten