woensdag 4 juni 2014

Amsterdam: lunch en diner met de kids!

Het is tijd voor een deel 2 kindvriendelijke lunch en diner! Van Noord naar Zuid en Oost naar West de 10 meest originele en fijne plekken in de stad om te eten. En omdat het bijna zomer is ook in het park en op het terras.

1. Spaghetteria

Met een pasta restaurant doe je heel veel kinderen een groot plezier. En ook jezelf want de Spaghetteria heeft ook hele lekkere tiramisu en scroppino´s!
De chef baseert zijn gerechten uit de keuken uit zijn eigen jeugd, wat wil je nog meer?
Er zijn nu maar liefst 2 Spaggetteria´s, in West en in de Pijp.


Spaghetteria


2. Petit Gateau

Alleen al voor de macarons, madeleines en leuke kinderworkshops hoort deze in de lijst. En dan kan je ook nog heerlijk lunchen. Vlakbij de meest sfeervolle speeltuin van Amsterdam, de Herenmarkt.

3. De Ysbreeker

De Weesperzijde is een mooi stuk aan de Amstel. Loop met je kinderen even langs de free little library. En dan lekker lunchen bij de Ysbreeker. In de zomer groot terras aan het water. Dus met bootje aanmeren kan ook :). Binnen is een tafel aan de voorkant het leukst.
De Ysbreeker

 

4. Rosa & Rita  

Biefstuk of pizza. Beetje aparte plek zo aan een parkeerterrein en uitzicht op trein en kantoren. Maar wel erg gezellig aan lange tafels en buiten eten kan ook. Eten is goed en wijn komt uit een caraf. Heel kindvriendelijk!

5. Vondelpark 3

De nieuwe hotspot in het Vondelpark met prachtig terras. Er is een kindermenu.
 
Vondelpark3
 

6. Flinders Cafe

Kinderfeest voor alle leeftijden!! Kids mogen hun eigen pizza versieren. Ook een aanrader als afsluiting van een verjaardagspartijtje.

7. Crepes op de Noordermarkt

De Noordermarkt op zaterdagochtend is de plek om dozen aarbeien, frambozen en heerlijke avocado's te kopen. Trakteer jezelf en kids daarna op een crêpe! 

8. Picknick Tuin Rijksmuseum

Alleen al de fontein in de tuin van het Rijksmuseum! Daar kan geen speeltuin tegenop;). De tuin is een oase en doet heel even denken aan les Tuileries in Parijs met charmante Fermob stoeltjes. Dus sandwich mee en picknicken in de tuin. Of zonder kids gewoon met een goed boek in de zon.


 

9. Il Pecorino

Met het pontje over naar Noord. Heerlijke houtoven pizza's en Italiaanse desserts.10. Restaurant Noord West

Reserveer op een mooie zomeravond een grote tafel buiten. Kids vermaken zich op de Noordermarkt. Toplocatie in Amsterdam! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen