woensdag 6 augustus 2014

Bohemian chic in Deia

Deia in Noord West Mallorca is een paradijs. Bohemian chic en inspiratiebron voor kunstenaars van over de hele wereld.



Deia is een dorp in de bergen aan zee met nog geen 800 inwoners waarvan 1/3 voornamelijk hippe, artistieke Amerikanen, Engelsen en Fransen. Dat willen ze ook graag zo houden. Een paar boutiques, restaurants, cafe´s en een -alleen maar lekker produkten- kruidenier/bakker. Om te overnachten het beroemde Residencia Hotel en een aantal mooie vakantiehuizen met waanzinnig uitzicht op het Tramentura gebergte en de azuurblauwe zee. Touristen kunnen Deia niet heel makkelijk bereiken en het strand Cala Deia met een onvergetelijke vibe is moeilijk bereikbaar en niet super comfortabel met alleen maar keien. Als de avond valt en `dagjesmensen` weg zijn is het magisch in het dorp. 



Geen plastic witte champagneglazen en Dj´s op het strand maar de populaire hang outs zijn een strand met alleen maar keien en een eenvoudig maar erg goed visrestaurant op houten palen aan zee. Grote jachten in de baai gaan voor anker om vervolgens met kleine bootjes aan te meren voor een fijne lunch. In het dorp een eenvoudig cafe met uitzicht op de bergen waar zowel locals, verstrooide kunstenaars met hoed en schilderijen onder hun arm en beroemdheden samen de zon zien onder gaan. Als je het grote geluk hebt een eigen huis te bezitten in Deia nodig je vrienden uit en eet je aan een lange tafel de meest lekkere tapas en komt de rosado ´gewoon` uit de kraan.  


Een dag in Deia stijl:



- een ontbijt met verse jus, capuccino, toast en croissant op het terras van Sa Font Fresca
- naar het strand van Cala Deia en lunch bij Ca´s Patro March
- Siësta in de hangmat
- borrel Sa Fonda
- Diner in het dorp Chinees(!) bij Sa Cova of kindvriendelijk bij Village restaurant of Es Punt.
- A la Casa gegrilde kip en gekoelde champagne van de plaatselijke kruidenier op het terras van je eigen (vakantie) villa.


Overnachten in Deia:

- Hotel La Residencia
- een vakantievilla via Kensington
- een vakantievilla via Deia Homeservices

En dan het huis in Deia van Alexandre de Betak.... droom weg :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten