zaterdag 14 januari 2017

Hotel Saint Marc, Parijs

Nog niet zo lang geleden zijn er weer een paar parels van hotels geopend in Parijs. Ze kunnen voor wat betreft look & feel en inspiratie voor je eigen interieur allemaal op de whishlist. Misschien zijn deze hotels niet het meest geschikt voor families, dat is nog steeds Mama Shelter J maar met je geliefde, vriendin of dochter zijn deze nieuwkomers parfait! Hotel Providence om haar geweldige sfeer (WoW behang!) en Le Roch Hotel & Spa op een fijne locatie en het interior design is van de hand van Sarah Lavoine*.

En dan de parel van Dimore  Studio uit Milaan, Hotel Saint Marc. Het hotel is een zusje van Hotel du Petit Moulin in de Marais en ligt niet ver van de Opéra. De  sfeer is vintage/art deco/glamour. Veel fluweel en de kleuren mosterdgeel, paars en donkergroen voeren de boventoon. Groot pluspunt is het zwembad en de hamam.  In de zomer ontbijt je op de patio. Maar voor een cafe en croissant loop je net zo lief naar een verwarmd terras aan de Place de la Madeleine. Daarna nog even bij Fauchon naar binnen en andere culi winkels op dit plein.

Tip! Niet ver van hotel St. Marc ligt Rue St Anne, de straat met de beste Japanse restaurants (ramen!) van Parijs. Voor lunch is Belle Epoque aan Rue des Petit Champs the place to be.

*Meer over Sarah Lavoine in het blogbericht: FTD loves Sarah Lavoine, interieurontwerpen van een coole ParisienneGeen opmerkingen:

Een reactie posten