woensdag 26 oktober 2016

Chic and Quiet in le Gers

Bleu de Lectoure - Pastels:Vanuit Biarritz of Bordeaux ben je in een kleine twee uur in het dunst bevolkte departement van Frankrijk. Ogen dicht, denk oneindige zonnebloemvelden, wijngaarden, kleine dorpjes met een boulangerie en cafe-tabac, c'est tout. Op het dorpsplein elke week een zonnige markt waar gegrilde kip, foie gras, meloenen uit de streek en honing wordt verkocht.

Als je de stad wilt ontvluchten is er eigenlijk geen betere plek dan hier, vinden ook een aantal Parijzenaars. Zij hebben Le Gers al lang ontdekt als chic hide away met hun waanzinnig mooi verbouwde maisons de campagne. Als de stilte je net iets teveel wordt is daar nog de roze stad Toulouse, het jazz festival in Marciac of een concert tussen de wijngaarden van een plaatselijk wijnchateau.

Lectoure is de plaats met een brocante markt waar je nog echt treasures vindt. Veel aardewerk en prachtige 60(!) delige serviezen die ik het liefst had meegenomen. Het dorp is geliefd bij textiel-lovers, interieur stylisten en couturiers vanwege de indigo BLAUWE kleur die hier wordt gemaakt. De BLAUWE kleur komt van het pigment van de bladeren van de woad plant. In het dorp zie je de kleur terugkomen in de luiken van de huizen. Er is een super lunch adres in Lectoure: Le Barbacane met heerlijke tajines en salades.


Zo zijn er meer treasures te ontdekken tussen de heuvels, soms met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeen. Het is heel anti glamour, maar wel weer chic. Zo zit je aan de champagne met foie gras op een eeuwenoud plein, rijden we in een Citroen Mehari met volle picnic mand naar een jazz concert tussen de wijngaarden. Als ik weer terug ben in Amsterdam droom ik van een huis in de heuvels van le Gers met blauwe luiken.....
In le Gers vind je mooie vakantiehuizen o.a. via Sawdays.co.uk, le Farguet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten