zondag 17 juli 2016

What we love, Amsterdam local's favourites

Net als de vorige edities neemt Amsterdam City Treasure Map 3rd Edition 2016 je mee naar onze favoriete plekken in de stad. Waar halen wij onze taartjes, drinken we koffie en beleven wij onze geluksmomenten met vrienden, alleen of met familie? Veel hotspots in de stad komen en gaan maar er zijn van die plekken waar we altijd weer terugkeren omdat het timeless en altijd goed is. What we love, daar gaan we:

1. Sunday Family Brunch
So many choices maar The Hoxton en de Plantage (kids kunnen buiten spelen en de Hortus is om de hoek) zijn favoriet. Bluespoon @Andaz heeft een geweldig brunchbuffet!

2.  Sushi met kids
Kagetsu in de Hartenstraat is een eenvoudig maar heerlijk sushi restaurant. Al jaren een fijn adres in de buurt.

3. Romantisch diner
Moon in de A'dam Toren is op dit moment the place to be. Restaurant Bak is een real treasure omdat het een beetje verstopt zit in een oud pakhuis met magisch uitzicht over het water en op het bord 'een schilderij'. De Franse keuken bij Bistrot Neuf en Bouchon du Centre is heerlijk voor een lunch date.


4. Speeltuin 
De Madelievenspeeltuin in de Jordaan voor de kleintjes en zeker ook het Amstelveld, de Herenmarkt en de tuinen van het Rijksmuseum.

5.  Koffie en fresh juice?
Voor de kids een Dr. Orange bij Dr. Blend en koffie to go met mini croissants voor op de boot haal je bij Il Momento.

6. Geluk
Onder het Rijksmuseum fietsen verveelt nooit, met een sloep door de grachten is een mini vakantie en zondagochtend over de grachten wandelen en verse croissants halen bij Mediterranee is een goed begin van de dag. Het uitzicht vanaf A'dam Toren met ondergaande zon is magisch en op een bankje in de Palmentuin van de Hortus is heel zen. Bij Huis Marseille en Foam zijn altijd fijne overzichtelijke exposities.
7. Sweet
Met de kids naar 't Oud Hollandsch snoephuisje in de Jordaan of Pappabubble in de Haarlemmerstraat. De lekkerste taartjes halen we op zaterdag bij Pompadour.

8. Girlsdate
Lunch bij Lavina en Buffet van Odette, een drankje bij het haardvuur in The Dylan of met de hele girls tribe naar The Lobby, Mr. Porter of Stork.


9. Boutique
Er is zoveel van hetzelfde maar de volgende adressen zijn de beste boutiques van Amsterdam: SKY-Amsterdam op de Herengracht, Il Pelicano in de Raadhuisstraat, Rika Boutique in de Oude Spiegelstraat, Ou. Boutique by Val + Rose en Kiki's Stocksale in de Herenstraat. De Herenstraat heeft de meest verassende en unieke boutiques, van keramiek tot tassen tot witte lakens van Egyptisch katoen, Franse zeep, bloemen en meer...

10. Beauty
Skins Institute in hotel de l'Europe en Skins in het Conservatorium hotel en 9 straatjes voor Atelier Cologne, Frederic Malle, Byredo en de kaarsen van Dyptique. Akasha Spa in het Conservatorium hotel is heel fijn.Veel meer local treasures vind je op Amsterdam City Treasure Map.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten