vrijdag 24 oktober 2014

Do's en Don'ts bij een Homeswap

Een  appartement in SoHo, New York, een villa in Coconut Grove, Miami of een huis in Zuid-Italie. Huizenruil is een te gek concept maar je kan ook je bedenkingen hebben over huizenruil. Van ruilen komt huilen of toch niet? Wie gaat er in jouw bed liggen en kan je waardevolle spullen laten liggen in je woning? Is kunst aan de muur en de antieke vaas op tafel wel handig met de komst van een "vreemd" gezin met 3 kinderen? En is de huizenruil een beetje gelijkwaardig? Je zou je voor kunnen stellen dat jij in Barbados terechtkomt in een grote villa inclusief kokkin, tuinman, zwembad etc.en je tijdens je vakantie zorgen maakt of het andere gezin niets tekortkomt in jouw oh zo charmante maar ieniemienie appartement in de stad. Andersom natuurlijk ook. Jij in een beetje schmutzig appartement in Berlijn en zij in jouw stijlvol design appartement in Amsterdam. Maar als je het een beetje slim aanpakt (en de meeste homeswappers zijn open minded) vind je een tophuis op een droomlocatie en ben je een mooie en originele reiservaring rijker.

 

Voor een fabulous homeswap 10 tricks and tips:


1. Kies de perfecte homeswap website die bij je past om je in te schrijven (kijk o.a. op Love Homeswap). Maak mooie foto's van je woning en geef eerlijke informatie.

2. Kies een verassende locatie, misschien eerder een plek die niet zo voor de hand ligt. Je bespaart veel geld met je verblijfskosten dus kijk eens uit naar New Orléans, Goa, Brazilië of St.Barthlemy.

3. Skip foto's van huizen met rommelige interieurs. Lees de reviews van eerdere homeswap ervaringen.

4. Denk na wat je zelf in huis wilt halen. Liever een ouder echtpaar, gezin met een baby of groter gezin met jongens tussen de 4-10 jaar?

5. Amerikanen zijn dol op comfort en dat vind je ook in hun huizen terug. Maar hoe zit dat met Italianen, Fransen etc. Is het een vakantiehuis of woonhuis? Wees je ervan bewust als je gaat ruilen.

6. Vraag je gasten om Insider tips voor je vertrekt. Zo ben je er zeker van dat je tijdig op de hoogte bent van de fijnste hotspots, boutiques, festivals en concerten in de omgeving.

7. Geef je gasten het gevoel dat ze in een boutique hotel terechtkomen. Zorg voor nieuwe handdoeken, (Dyptique) geurkaarsen en mooie zeep flacons (L'Occitane, Rituals, Sissy Boy Homeland etc.). Het zijn kleine attenties waar je veel punten mee scoort bij je gasten.

8. Leg mooie boeken klaar over de omgeving, een stadskaart en een lijst van fijne restaurants, musea en activiteiten in de buurt. Maar ook de huisregels (over praktische zaken in en om het huis).

9. Geef je gasten een hartelijk ontvangst, bij voorkeur zelf en laat het anders over aan die lieve buurvrouw, oppas of vriendin. Verse bloemen op tafel en laat een paar mooie lokale produkten achter in een mand op tafel. Ruim je koelkast op voor je vertrekt!

10. Enjoy de homeswap, live like a local!Perez Art Museum Miami

Geen opmerkingen:

Een reactie posten