maandag 24 november 2014

Brocante & chic in Brussel

Als je in Brussel bent heb je het ene moment het idee dat je op een Parijse Avenue loopt maar even later is het best grauw en lelijk. Een renovatie hier en daar zou de stad misschien wel goed doen. Maar vergane glorie is ook charmant en zijn er genoeg city treasures die heel erg de moeite waard zijn. 


Als je de Avenue Louise, koninklijke musea voor Schone Kunsten en le Grand Place gezien hebt ga dan zeker naar de Dansaertstraat. Alle Franse modemerken op een rij (love Rue Blanche, Ba&sh en Eleven Paris) en een fijne bookshop. Maak een pitstop bij Merd du Nord op Rue Sainte Catherine. Het is druk bij de staantafels. Hippe stedelingen drinken witte wijn en bestellen kleine bordjes met vis (mosselen, garnalenkroketten en inktvisringen). 


Op zondag is de Grote en Kleine Zavel the place to be. Ik wil bonbons van Chocolatiers Marcolini en Laduree. Maar eerst een petit dejeuner aan de lange tafel van Le Pain Quotidien. Even later sta ik op een zonnige zondagmorgen tussen brocante treasures op de markt en vind ik vintage Chaneltassen in een tassen boutique. De meest bijzondere vintage boutique is in de Hoogstraat 202 met mooie kleding, meubels en quirky interieur accessoires.
Wat een fijne buurt en mix van kunst, vintage en chic.


Als je weet waar je moet zijn heeft Brussel veel prettige verassingen. Zowel vintage als nieuw. Top food, veel chocolade, Franse taal, internationale vibe en net wat chiquer dan chez nous ;) Allez en route en als je tijd over hebt doe je nog even boodschappen bij Delhaize want de Nederlandse supermarkt haalt het niet bij deze SUPER supermarche! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten