maandag 24 mei 2010

Cornwall, St. Moritz Hotel

Times online zaterdag 29 mei 2010:
St Moritz Hotel, near Padstow, Cornwall
At first glance this gleaming white-and-blue Modernist building looks as though a 1930s ocean liner has docked in a palm grove overlooking the Atlantic. Recently revamped, the hotel offers ultra-stylish rooms along with a clubby bar, buzzing restaurant and the sort of spa that people travel hundreds of miles to be pounded and pummelled in. And there’s even a selection of buckets. spades and surfboards piled up in the lobby.Cornwall, in het zuid westen van Engeland is dé beach escape voor gezinnen met kids die willen uitwaaien maar ook kunnen genieten van kunst, goed eten en mooie hotels. Cornwall heeft waanzinnig mooie surfstranden, goede restaurants en steeds meer boutique hotels die zijn ingesteld op kinderen. Vanwege het micro klimaat wordt Cornwall ook wel de Engelse rivièra genoemd. Ik heb Cornwall in het voorjaar bezocht, waarschijnlijk de beste tijd van het jaar om Cornwall te bezoeken.
In de buurt van de leuke havenplaats Padstow ligt het schitterend aan zee gelegen St. Moritz Hotel. Het moderne hotel beschikt over 45 hotelkamers, een aantal gardenvilla’s en zeer ruime familie appartementen met uitzicht op een grote tuin en de zee. Appartement 05 is gesitueerd op de begane grond en beschikt over 3 ruime slaapkamers, 3 badkamers, een grote zitkamer met open keuken (van alle apparatuur voorzien!). In het appartement is op elke kamer een flatscreen televisie en DVD speler. Er zijn dvd’s, boeken, een i-Pod Dock en free WiFi. Op alle badkamers zijn de quirky Cowshed producten te vinden van de gelijknamige SPA in het hotel.

Cowshed SPA is in 2009 door het tijdschrift Tatler aangewezen als “international SPA of the year“. De Cowshed SPA producten zijn 100% natuurlijk en bestaan uit essentiële olieën zoals citroengras, rozemarijn en wilde rozen. Cowshed SPA heeft ook nog vestigingen in London, NY, Miami en Berlijn. St. Moritz Hotel heeft een goed restaurant en zowel een binnen- als buitenzwembad, fitnessruimte en een kleine speelkamer voor de kids met een Wii. Wetsuits, regenlaarzen, visnetjes en surfboards zijn te leen in het hotel.

Wat is er zoal te doen in de omgeving?
Geniet van de waanzinnig mooie baaien waar je het gevoel krijgt je eigen strandje te hebben ontdekt. De kinderen vinden het heerlijk om tussen de rotspartijen in de “rockpools” krabbetjes en kokkels te vangen.Cornwall is het mekka voor surfers en er zijn veel surfscholen waar je met de kinderen surflessen kan nemen.


Er zijn goede farmshops met lokale producten. Een aantal beroemde Engelse koks zijn er gevestigd waaronder Rick Stein in Padstow (Fish & Chips en Seafood Restaurant) en Falmouth (Fish & Chips) en Jamie Oliver met Cornwall Fifteen aan het geweldige uitgestrekte surfstrand Watergate Bay.
Bezoek de Tate Gallery met moderne kunst in St. Ives (momenteel expositie van Nederlandse kunstenares Lilly van der Stokke) en de beeldentuin van Barbara Hepworth. Kinderen kunnen zelf aan de slag met tekenpapier en potloden in het atelier.

Je kan prachtige fietstochten maken langs de Camel Trail. Fietsen zijn te huur in de haven Padstow

Zie voor meer info over hotel St. Moritz: http://www.stmoritzhotel.co.uk
Voor de Cowshed SPA en producten: www.cowshedonline.com

Voor foodies:
http://www.rickstein.com
http://www.fifteencornwall.co.uk
http://www.padstowfarmshop.co.uk

Tate Gallery St. Ives: www.tate.org.uk/stives

Geen opmerkingen:

Een reactie posten