dinsdag 18 mei 2010

Opening soon: Les Manoirs de Tourgéville, Deauville

Normandië behoort al jaren tot één van mijn favoriete streken van Frankrijk. Normandië is fruits de mer eten, calvados drinken en genieten van prachtige stranden met de karakteristieke krijtsteenrotsen. Naast het mooie Honfleur is daar ook het “XXIde arrondissement” van Parijs: Deauville. De stad ligt 2 uur van Parijs en veel welgestelde Familles Parisiennes hebben een huis in de omgeving van Deauville.
Deauville is een mondaine badplaats waar elk jaar in september het Amerikaans filmfestival plaatsvindt, paardenraces worden gehouden en alle grote merken zoals Hermès en Dior zijn er gevestigd. Coco Chanel opende één van haar eerste winkels in Deauville.

Het strand is bekend om zijn houten plankiers en kleurige parasols. Flaneren over de plankiers met gezin is dan ook een must om daarna te genieten van een lunch bij le Bar de la Mer of le Bar du Soleil. In Deauville zijn mooie hotels waar je ook met “les enfants” meer dan welkom bent.

Juni 2010 opent Les Manoirs de Tourgéville haar deuren. Het belooft één van de meest charmante en luxe hotels te worden in Normandië. Het hotel is eigendom van de Floirat Groep die ook eigenaar is van het Byblos in St. Tropez. In het park van het hotel worden in de manor houses ook appartementen gerealiseerd, perfect voor families! Prijzen vanaf 130 Euro per kamer per nacht. Zie voor meer info http://www.groupe-floirat.com

In het centrum van Deauville is het zeer sfeervolle Hotel Normandy Barrière ook een optie. Kinderen zijn zeer welkom. Er zijn speciale activiteiten en in de Franse schoolvakanties is er een club enfant. Zie voor meer informatie http://www.lucienbarriere.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten