dinsdag 12 oktober 2010

Er was eens.....Marrakech: sprookjes uit 1001 nachtEen paar dagen Marrekech is natuurlijk super romantisch met je geliefde. Toen ik met mijn geliefde een aantal jaren gelden voor het eerst een bezoek bracht aan deze stad en verbleef in het schitterende hotel Villa des Orangers (www.villadesorangers.com) was ik vastberaden nog eens terug te keren.

Marrakech is een fantastisch stad om met de kids te ontdekken in het voorjaar of in het najaar. Laat ze met alle 5 de zintuigen deze magische stad beleven! Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar zullen betoverd worden door deze sprookjesachtige stad: Haal de sprookjes van Alladin en de wonder lamp, Ali Baba en de veertig rovers en Sinbad de Zeeman maar weer uit de kast!

De top 10 highlights van Marrakech:
1. Het plein Jamaa el Fna met slangenbezweerders, muzikanten, verhalenvertellers en acrobaten is zowel overdag als s’avonds (een must voor foodies) een bezoek waard.2. Shopping in de souks. Via het plein Jamaa el Fna heb je diverse ingangen naar de souk. Laat wandelwagen en/of buggy in het hotel en slenter door de smalle straatjes van deze geweldige markt. How much, combien? En het afdingen is begonnen……. sieraden, babouches, theeglazen, djellabas, tajines, shawls in alle kleuren, lantaans en manden. Sieraden, shawls en lantaans waren bij thuiskomst een hit. De gekochte djellabas en babouches belanden uiteindelijk toch in de verkleedkist van mijn dochter…

3. Neem de tijd voor een heerlijke lichte lunch in de Medina op het prachtige terras van La Terasse des epices, www.laterassedesepices.com

4. Een tochtje met de paardenkoets. Zéér toeristisch maar toch echt de moeite waard met kinderen. Even bijkomen in de koets van alle indrukken is geen slecht idee. Vergeet niet af te dingen!

5. Geniet van het zwembad. De riads in de Medina zijn zeer sfeervol maar hebben lang niet allemaal een lekker groot zwembad. Kijk eens op www.I-escape.com of www.cntraveller.com voor mooie stijlvolle riads. Ook buiten de Medina zijn een aantal stijlvolle hotels met fijne voorzieningen voor de kids. Zie o.a. www.beldicountryclub.com en het nieuwe www.peacockpaviljons.com

6. Jardin Majorelle, deze door YSL gerestaureerde tuin met blauwe villa/museum is een paradijsje om even bij te komen van de drukte in de Medina. Wandel met je kids langs cactussen, exotische bloemen, palmen en citroenbomen en bezoek de koloniale blauwe villa www.jardinmajorelle.com

7. Voor je dochter(s): laat een rode henna tatoeage zetten, bv je naam in het arabisch op het Place des Epices of meer “chill” in het hotel (o.a. in boutique hotel Dar les Cigognes).

8. Het Bahia paleis: alleen al om de mooi aangelegde tuinen, decorative tegels, fonteinen en kamers van de sultan een must see.

9. Voor de wat oudere kinderen is een excursie naar Quarzazate ook een must. Dit is de laatste stop voor de Sahara woestijn. Het is een geliefde Hollywood filmlocatie (o.a. SATC 2010, Babel en de Gladiator) en de ideale plek voor een kamelen tocht of 4WD rit door de zandduinen.

10. Food!! Ga met de kids naar het plein Jamaa el Fna. Als je het niet aandurft aan te schuiven bij de eetmarktkramen ga dan een heerlijke tajine eten in een van de goede maar eenvoudige restaurants aan het plein. Voor sprookjesachtige sferen zijn Dar Moha, Dar Marjana en le Tobsil echte aanraders. Voor buiten de Medina: bar, restaurant, boutique le Comptoir.
Geniet van de Marokkaanse keuken: pastillas, couscous, tajines en de smaak van amandelen, dadels en vruchten.
Bij thuiskomst zelf aan de slag met nieuwe tajineschotel, harissa kruiden en kookboek van Mourad Mazouz (MoMo).

Een reiservaringen sprookje rijker ………. en zij leefden nog lang en gelukkig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten