woensdag 27 oktober 2010

Une petite touche de France in Amsterdam

In Amsterdam Parijse chic, authentieke Franse keuken en de geur van Aix en Provence. Smaakvol en je ne sais quoi van brasserie tot boutique, zie hier mijn favoriete adressen:

Shopping:

Agnes B voor mooie tijdloze chic. Mooie vestjes, veel zwart/wit combinaties en leuke accessoires! Op het Rokin maar ook te bestellen vanuit de luie sofa (ook voor kinderen!)
www.europe.agnesb.com

Antik Batik is kleurrijke kleding met prachtige borduursels. Voor Antik Batik kan je terecht bij Too in de Utrechtsestraat, www.tooamsterdam.nl of Raak in de Leidsestraat www.raakamsterdam.nl
Antik Batik is ook verkrijgbaar via de webshop www.antikbatik.com met lieve folklore jurkjes voor je dochter.

Isabel Marrant, één van mijn favoriete Franse kledingmerken vindt je bij Sky, Herengracht 228.


Afbeelding: Architonec.com

Fermob:
Je kunt de Franse woonbladen Elle Decoration en Coté Sud niet openslaan of ze staan erin, de trendy Fermob aluminiumstoelen, bekend van Jardin Luxembourg in Parijs. In alle kleuren te verkrijgen bij Dacks in Amsterdam Z.O. maar ook Sissy Boy Homeland in Magna Plaza.

Caulils Delicatessen
Traiteur maar ook fijn culinair adres voor kleine cornichons, Franse mosterd (Maille), Franse kazen en gekookte kastanjes. Zie ook www.caulils.com

De boulanger op het Olympiaplein: Le Fournil
Voor de echte baguette ga je naar deze bakker!
http://www.lefournil.nl/

L’Occitane uit de Provence.
Verveine badproducten, lavendel zeep en yummie mummy body lotion voor moeder en kind. Je vindt L´Occitane op de Heiligeweg.


Afbeelding: Diptique.com

Dyptique parfum en kaarsen.
Voor komende winter de geurkaars Feu de bois maar ook groene munt, cypress, oranger…... Te verkrijgen bij Sissy Boy Homeland (Magna Plaza)en SkinsCosmetics, Runstraat 11. Bij Skins Cosmetics, www.skins.nl, kan je ook de heerlijke huidverzorgingsproducten van Nuxe kopen! In Frankrijk ook verkrijgbaar bij de Monoprix.

Franse bistrots:Bouchon du Centre
Een beetje verborgen in de Falckstraat, om de hoek bij de Utrechtsetraat ligt een echte typische Franse bistrot met heerlijke streekgerechten uit Lyon. Deze kleine bistrot is een geweldige plek om te lunchen. Eigenaresse en goede kokkin Hanneke haalt de Franse regionale produkten uit Frankrijk en kookt en serveert alles zelf. www.bouchonducentreamsterdam.com

Bistrot Neuf
Nog een heerlijke Franse bistrot met typisch Franse gerechten zoals Blanquette de veau en fruits de mer. Helemaal op zijn plek in de culinaire Haarlemmerstraat.
www.bistrotneuf.nl

The French Café bistrot in de Pijp mag niet ontbreken in deze lijst. Je hebt de keuze uit mooie Franse klassieke gerechten zoals steak tartare, paté de campagne, tarte tatin en crème brulée.
www.thefrenchcafe-bistrot.nl

Cote Ouest is te vinden in de Gravenstraat en serveert een authentieke Franse regionale keuken. Galettes, Cotriade en mosselen! Zie voor reserveringen www.coteouest.nl

Zelf aan de slag…:La Cuisine Française/Le Cordon Bleu op de Herengracht
Je kunt er workshops en cursussen volgen. Hoe leuk en leerzaam zou het zijn om ook een kookprogramma te hebben voor de kids. Misschien binnenkort ook in Amsterdam? Zie als voorbeelden www.ritzparis.com kinderen van 6-11 jaar kunnen kook workshops volgen in de école Ritz Escoffier en les petits cordon bleu, zie www.lcbparis.com


Franse taal en cultuur:

Maison Descartes
Maison Descartes vertegenwoordigt al meer dan zeventig jaar de Franse aanwezigheid in Nederland. In mijn studententijd was ik er regelmatig te vinden voor een prachtige Franse film en super Franse authentieke gerechten van Ariane Ghiardi in het restaurant. Het restaurant is er helaas niet meer maar voor een Franse film of expositie nog steeds de moeite van het bezoeken waard!
www.maisondescartes.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten