woensdag 1 december 2010

Twinkle Twinkle little star…..

Foto: Carré d'Etoiles


Voor een mooie sterrenhemel hoef je niet naar stargazing hotspots Chili, Zuid-Afrika of Oman af te reizen. Ook binnen Europa zoals Frankrijk, Italie en op de Canarische eilanden is het goed sterren kijken. Een schone, heldere en donkere lucht zonder kunstmatig licht zijn de ideale omstandigheden voor een stralende sterrenhemel.

Wat is er mooier dan op een zomeravond in Frankrijk nog even na te genieten met vrienden van een diner en dan valt het je eigenlijk pas op dat er miljoenen sterren staan aan een kraakheldere hemel. Waauw, een ultiem vakantiemoment!

De kids lopen ook nog rond en doen graag mee met sterren spotten. Vallende sterren, de Grote Beer maar ook lichtpuntjes die in rechte lijn door de hemel trekken, een satelliet volgens een van de kinderen. Onze city kiddies zijn betoverd door de sterren en wensen op slag allemaal een sterrenhemel in hun eigen slaapkamer.

Slapen onder de sterrenhemel kan op diverse plekken in Frankrijk met het concept Carré d’Etoiles. The French Cube for Green Holidays is minimalistisch en voorzien van alle comfort. Droom met open ogen, de kubus heeft een transparent koepel en is voorzien van een telescope.

http://www.carre-detoiles.com/

De Canarische eilanden zijn een favoriete bestemming voor sterren spotten vanwege de zuivere donkere lucht. Voor slapen onder een sterrenhemel boek je een luxe Yurt bij Lanzarote Retreats.

 
                                                Foto: Lanzarote Retreats


www.lanzaroteretreats.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten