woensdag 29 december 2010

Travel and food 2011
Reizen en eten: Voor foodies zoals ik gaat dit altijd samen. Je kan nog zo'n leuke bijzondere vakantiebestemming vinden maar als het culinair niks voorstelt, is het nauwelijks de moeite waard. Een vakantie in Finland of het binnenland van Tjechië kan heel mooi en puur zijn maar het eten...... Ik wil  lokale markten in Italië met de beste olijfolie, de meest lekkere buffelmozarella en pecorino kaas. De Franse wekelijkse marchés met lokale producten zijn een must. Zelf een gerecht bereiden van de meest verse lokale producten of genieten van een heerlijke lunch in een Italiaanse osteria of Franse bistrot is natuurlijk puur genieten.Internationale culinaire tijdschriften voorspellen tegen het eind van elk jaar de trends in eten voor het volgende jaar.Voor 2011 is het opvallend dat uit alle hoeken van de wereld eettrends samen komen. Dus waarschijnlijk binnenkort in Amsterdam maar ook daarbuiten de volgende culinaire avonturen waarvan je een aantal best ook eens met je kids kan beleven:
  • Asian streetfood, denk kleine gerechten uit China, Vietnam, Korea en Thailand. 
  • De Cupcake mania is misschien gauw ten einde. In Amerika zitten ze in ieder geval niet meer te wachten op nog een volgende Cupcake shop. Alles draait in 2011 om de Pie. Hartige taartjes in cupcake formaat worden het helemaal.
  • Fondue, allemaal aan tafel rond hetzelfde pannetje.
  • Thee is hot. Teashops zijn de nieuwe Starbucks en thee wordt verwerkt in vele gerechten en gedronken bij het eten.
  • De sushi restaurants gaan plaatsmaken voor de Japanse Zakayas. Japans bier, Sake en Japanse cocktails met kleine Japanse hapjes.
  • Ijslollies. Hoe exotischer hoe beter met weinig calorieën.
  • Pubfood. Naast bier en wijn worden ook kleine gerechten geserveerd.
  • Restaurants gaan (eigen) lokale verse producten verkopen.
  • Saus is uit maar in plaats daarvan overgewaaid uit Scandinavië (Noma in Denemarken) gedroogde poederachtige, kruimelige ingrediënten als smaakmakers. 
Genoeg te ontdekken in 2011 op culinair gebied. En ....vergeet niet kruiden, wijn, olijfolie, thee, culinaire tijdschriften, ideeen en inspiratie mee te nemen naar huis. Dat wordt dan nog lang nagenieten van je vakantiegevoel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten