zondag 16 januari 2011

Travel trend 2011: Home Swapping


Een verblijf in een super de luxe stylish hotel is heerlijk, het liefst inclusief alle 5* voorzieningen voor ouders en kids. Maar een beetje stijlvol hotel met connecting rooms, zwembad, SPA, gym en goed restaurant is ook kostbaar, zeker in het hoogseizoen. Bovendien is elke avond met kleine kinderen naar het restaurant niet altijd een feestje.

Met kleine kinderen is het prettig om een vakantiewoning te huren. Maar dan ook graag het 5* idee in en rondom het huis. Alles moet kloppen: ligging van het huis, voorzieningen in de omgeving, indeling en inrichting van het huis. Het is niet makkelijk een droom van een vakantiehuis te vinden en foto’s geven lang niet altijd het droombeeld wat je ervan had verwacht. Reviews van hotels (“don’t stay here” of “absolutely fabulous”) op de websites Tripadvisor en Gekko zijn er niet voor vakantiehuizen.

En wat dan te denken van home swapping? Op het eerste gezicht niet zo’n aantrekkelijk idee onbekende mensen in je huis en waar kom je zelf dan terecht? In ieder geval avontuurlijk, living like a local en zonder huurkosten.

Op de website Luxe Home Swap krijgt je al gauw meer vertrouwen in het ruilen van je woning. Je kan zoeken op lokatie, voorzieningen, kindvriendelijkheid en… wat je dan te zien krijgt: stijlvolle en goed gesitueerde huizen van Amsterdam-Centrum tot Los Angeles en Buenos Aires. Dus als je zelf een stijlvol, chic en fijn gelegen (tweede) woning hebt is het de moeite waard eens te kijken op de website.

Voor 115 Euro per jaar ben je al lid van Luxe Home Swap. Een team van leden (concierge team) staat je bij als je vragen hebt en controleert dagelijks of het nieuwe aanbod voldoet aan de kwaliteitseisen (bijzonder gunstige ligging, klein en chic of groot en luxe). Heb je het droomhuis gevonden dan treedt je door middel van een beveiligde e-mail service in contact met de eigenaar. Digitale contracten voor home swapping zijn beschikbaar via de website.

Misschien zo gek nog niet Home Swapping. Ik zie ons wel zitten in een waanzinnig mooie villa op Sri Lanka (must see destination 2011), een city trip naar Hong Kong of beach house in AustraliĆ«.

Zie voor alle informatie de website van Luxe Home Swap http://www.luxehomeswap.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten