zondag 23 januari 2011

SAIL AND STAYEen van de leukste vakantieherinneringen bewaar ik nog steeds aan zeilvakanties. Mijn eerste kennismaking met zeilen was op de Friese meren, wat een feest! Maar ook een surrealistische reis op de Galapagos eilanden en een zeiltocht langs de Siciliaanse kust zijn hoogtepunten geweest van mijn reiservaringen die ik niet snel zal vergeten.

Als er een plek is waar je helemaal bijkomt van alle drukte en stress is dat bootje varen. Daar kan geen strandvakantie, bootcamp, detox of yogareis tegenop! Op het water voel je altijd een positieve vibe en een gevoel van vrijheid.

Ook in Amsterdam is schuitje varen “theetje” drinken de ultieme urban escape. Als het voorjaar aanbreekt wordt er weer lekker gevaren. Met Amsterdam Sail 2010 nog in ons achterhoofd en het volgende grootse Olympische zeilevenement in London 2012 wordt het misschien tijd zelf de zeilen te hijsen.

Als de kinderen wat ouder zijn, een jaar of 7 met zwemdiploma’s op zak is het wel te doen om "le grand bleu” op te zoeken. Bij voorkeur natuurlijk op een mooi zeiljacht samen met vrienden of eigen gezin. Dolfijnen spotten, een duik in het kristalheldere water, rondje waterskiën en aan het eind van de middag aanmeren in een haventje om de dag af te sluiten in een sfeervol visrestaurant.

En zeiltocht in de Cariben is natuurlijk prachtig maar dichterbij kun je ook fijne zeilreizen maken. Leuk is wel om het te combineren met een verblijf in een fijn hotel aan de wal. Wat zijn de mogelijkheden? Een paar voorbeelden ter inspiratie:

Turkse kust
Maak een zeiltocht langs de Lycische kust op een traditioneel houten zeilschip, een gulet. Combineer dit met een verblijf in het Hill Side Beach Hotel (zusje van het design hotel Hill Side Su) in Fethiye. Het hotel is sprookjesachtig gelegen ligt in een prachtige baai en er zijn veel voorzieningen voor de kids en veel watersportmogelijkheden.
http://www.hillside.com.tr/


Kroatië
Eén van de mooiste zeilervaringen in Europa! Kristalhelder water, prachtige authentieke eilandjes zoals Lastovo en Vis.Sicilië en Eolische eilanden
Geniet van de fantastische Siciliaanse keuken, verken de eilandjes per scooter en combineer de zeilreis met een verblijf in het hippe Raya Hotel op jet set eiland Panarea.
http://www.hotelraya.it/


Griekenland, Cycladen
Island hoppen door de Cycladen, van Santorini tot Mykonos.
Aansluitend verblijf in boutique hotel Mykonos Theoxenia.
http://www.mykonostheoxenia.com/


Voor het huren van een zeiljacht met of zonder crew kan je kijken op volgende sites:


http://www.nautilus-yachting.com/

http://www.hiddencroatia.co.uk/

http://www.sailcroatia.net/

http://www.dalmationdestinations.com/

http://www.top-yacht.com/

http://www.seafarer.gr/

http://www.sunsail.nl/

http://www.themoorings.nl/Hop Hop...... Bretonse streeptrui aan, leer de juiste knopen op de apps Knot Guide, neem goede zonnebrandcreme mee en sail in style!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten