dinsdag 3 april 2012

Sweet Travel Memories, part 2

FRIESLAND
Bijzondere stijlvolle en authentieke hideaways zijn natuurlijk ook in Nederland te vinden maar het idee dat ik op enig moment toch weer in de Etos of Albert Heijn sta van dat pittoreske dorp in Zeeland.... Weg holiday feeling en wat schreeuwen die Nederlandse families toch (mijn eigen kinderen incluis) en wat zien de Hollanders eruit in hun gekreukte zomerhemden, korte broek met Crocs en Birckenstocks aan hun voeten.
Je m´excuse maar op zo'n moment verlang ik toch weer naar de Franse Leclercs en Carrefours, de Italiaanse Essalunga, de Franse joie de vivre en Spaanse zon.

Maar Friesland is toch une autre histoire. Mijn vader, geboren en getogen in Amsterdam is zeer trots op zijn Friese roots, spreekt eigenlijk geen woord Fries, maar zegt te pas en te onpas het gekke en irritante zinnetje  "Butter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries". Het enige Fries dat hij kent maar daarmee wel te kennen geeft dat hij een echte Fries is.

Mijn kinderen denken dat Friesland een ander land is met een eigen taal en vlag. Met ook veel Family Travel Delights denk ik er zelf achteraan. In Friesland Slapen, Eten en Opladen in willekeurige volgorde, here we go:


♥ Voor het allerlekkerste suikerbrood ga je naar bakkerij Ypma in Heeg, http://www.ypmasbakkerij.nl/suikerbrood.html
Zeilbootje of sloep huren, nu met de kids bij Ottenhome in Heeg, http://ottenhomeheeg.nl
Familieweekend in Terherne, http://www.deoudeherbergh.nl


Chic Familie weekend in hotel Lauswolt, Beesterzwaag. Degelijk, met feestdagen altijd veel kinderen, fijne badproducten van Etro, diner is chic en biologisch ontbijt wordt origineel verpakt en gepresenteerd.  http://www.bilderberg.nl/hotels/landgoed-lauswolt♥ Fietsen `en famille`, zeehonden kijken en cranberries plukken op Vlieland. Overnachten doe je in het dorp Oost/Vlieland bij Badhotel Bruin http://www.badhotelbruin.nl
Dromen van een buitenverblijf, een Friese boerderij met traditioneel uilebord met zwanen op het dak (zoals mijn grootvader had)....

Sweet travel memories zijn nog helemaal anno 2012.
Mijn Franse en Friese travel memories zijn zo gek nog niet en mijn kids zijn altijd wel te porren voor een "French Fries" delight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten