woensdag 28 maart 2012

Sweet Travel Memories part 1

Going back to my roots is helemaal 2012 maar ook van alle tijden. De zonnige zomers in Frankrijk en op ontdekkingstocht met mijn vader naar zijn Friese roots in Friesland is jeugdsentiment. In deze en volgende blogpost een paar "French Fries" travel memories en delights die de moeite waard zijn.

Een stukje nostalgia maar ook helemaal anno 2012 met hele fijne adressen...

LA FRANCE
♥ In de 80's met 2CV en picknickmand langs eindeloze zonnebloemvelden door de Poitou, nu kan het weer met http://www.tourdecanard.com


Overnachten bij Kathy, Logis de Bresdon is een super adres met het ultieme Franse Campagne gevoel, http://familytraveldelights.blogspot.com/2010/08/logis-de-bresdon-petit-paradis-in-de.html

♥ Naar de Printemps in Poitiers voor kinderkleding van Tartine & Chocolat, het kleurige Degrenne bestek en eau de toilette bien-etre meenemen voor mijn moeder bij de Monoprix
De lekkerste oesters eten uit Ile d’Oleron

♥ Voor de kids Hollywood kauwgom en carambar caramel snoepjes kopen bij de plaatselijke kruidenier
 

Met een groep vrienden het kindvriendelijke en luxe kasteel La Couronne huren via I escape of Chic Retreats, http://www.chateaudelacouronne.com 



Een lokale krant kopen en een glas wijn drinken bij de Cafe Tabac op de hoek in een verlaten gehucht in de Poitou waar de kindjes op een pleintje kunnen spelen.
Net als mijn moeder de Franse Vogue en Arts & Decorations meenemen voor de terugreis! Wist je dat je op de Noordermarkt in Amsterdam prachtige retro Vogue covers kan kopen!

♥ Isabelle Adjani in the 80's
Franse helden Johnny Halliday en Jean Jacques Goldman sur la radio Francaise…




Bij thuiskomst traditionele amandeltaart Montmorillon maken uit de Poitou

Voor 6 personen

-      300 gram amandelpoeder
-      75 gram meel
-      75 gram boter
-      300 gram poedersuiker
-      6 eieren
-      Beetje zout
Oven voorverwarmen op 160 graden
Eerst de boter laten smelten
Doe in een schaal amandelpoeder, poedersuiker, meel en zout. Roer alles door elkaar en giet de gesmolten boter erbij
3 hele eieren en van 3 eieren alleen het eigeel toevoegen aan het mengsel in de schaal en kloppen tot een luchtig beslag
3 eiwitten opkloppen en langzaam toevoegen aan de rest van het beslag.
Taartvorm invetten en bestuiven met wat meel
Het hele beslag erin gieten en in de oven zetten gedurende 25-30 minuten.
Als de amandeltaart klaar is kan je hem eten a la Francaise, doop stukjes taart in de koffie te dopen of een beetje confiture naar eigen smaak erbij, delicieuse!

Volgende keer Part 2 travel delights uit Friesland, enjoy ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen