zaterdag 29 september 2012

Once upon a time in Sicily...Vogue Japan maakt een grote mode reportage en korte film in Taormina en Dolce & Gabbana brengen een ode aan dit eiland met hun voorjaar/zomercollectie 2013. Op culinair gebied is er onlangs een nieuw inspirerend kookboek uitgekomen van Giorgio Locatelli, Made in Sicily. Authenticiteit, eenvoud, het familieleven, al fresco dining op oude pleinen, de stralende zon en cultuur “e molto di più doen mij weer verlangen naar Sicilië.

Met een zeilboot binnenvaren in de haven van de eeuwenoude stad Siracusa, de lekkerste caponata ooit eten op een terras op het eilandje Lipari, een lange zwoele zomeravond op een plein in Taormina met prosecco en limoncello, het uitzicht op de actieve vulkaan Stromboli vanaf een bootje op zee, een lekker visje met couscous  aan de haven met sublieme witte Siciliaanse wijn, een feestje op de rooftopbar van hotel Raya op Panarea. Allemaal sweet travel memories van een eiland dat zoveel karakter heeft.

Sicilie heeft een groot aanbod aan cultuur met prachtige plaatsen. Family Travel Delights geeft je inspiratie en een paar mooie adressen voor een onvergetelijke tijd op Sicilië met toute la famiglia:

·       Bijzondere adressen van een Siciliaanse Insider en fijne logeeradressen vind je op Sicily Holidays

·         Een luxe vakantiehuis vind je via Think Sicily

·         Hotel Villa St. Andrea  in Taormina is een romantisch droomhotel aan zee. Neem een kamer met zeezicht en geniet van een Siciliaanse lunch op het mooie terras. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen maar kids echt geen bezwaar. Er zijn zelfs kinderactiviteiten.

 
 

 

·         Family chic @ Verdura Resort

 
 
 
·         Maak een tripje met een catamaran naar de Eolische eilanden. Huur een scooter en verken de diversiteit van de eilandjes, heel bijzonder!

·       Helemaal gypset is een verblijf in Hotel Raya op het eilandje Panarea. Kinderen vanaf 12 jaar welkom.

 

·        Geniet van de Siciliaanse keuken en oefen daarna thuis met het kookboek van Giorgio Locatelli. Zorg wel voor de beste ingrediënten want tsja de Nederlandse tomaten zijn niet de Siciliaanse….

Caponata by Giorgio Locatelli  Photo: LISA LINDER


·       Ga op een terras zitten en laat het Siciliaanse leven aan je voorbij trekken. De markt, de bezoekjes aan de kerk van jong tot oud en de geur van citrusbloesem.

·        Blijf in Siciliaanse sferen  met Siciliaanse (home) fragrance Ortiglia Sicilia, verkrijgbaar in het Verdura resort of de eigen winkel in Siracusa en kijk de films "Stromboli" van Roberto Rossellini en "The Postman" (Il Postino), opgenomen op het eilandje Salina.
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten