maandag 15 oktober 2012

Travel trends 2013

Als de zomer voorbij is en ik op mijn fiets weer overspoeld wordt door een reeks onophoudelijke regenbuien maak ik in mijn hoofd weer nieuwe reizen. Ik zit al onder de citroenbomen in Apulië of op een boot richting Corsica en flaneer met mijn gezin aan de haven van Portofino. En dan ben ik ook nog even een weekendje naar Stockholm voor een bezoek aan het nieuwe Abba Museum. Net als Amélie drink ik een koffie in Parijs en logeer ik in het nieuwe hippe Ace Hotel in L.A.

Wat zijn dé reisbestemmingen van 2013? Er zal komende maanden nog een hoop voorspeld worden door reisorganisaties (o.a. Scott Wiseman van Cox & Kings) en trendwatchers. Waar het vooral om gaat zijn de authentieke belevenissen. Denk smaakvol en persoonlijk.

Voor FTD inspiratie een overzicht van reistrends voor 2013:

Insta-travel

"Wish you were here" reismomenten delen met het thuisfront. 

Verzameling bijzondere souvenirs en kunst

Mooie “street art” en andere (goedkope) kunstobjecten als bijzonder souvenir mee naar huis.

 

 

Tapasreisjes

Beter meer kleine bijzondere trips dan 1 enkele grote reis. We willen immers van alle smaken proeven. Dus we reizen af naar een stad voor een culinaire belevenis, concert, sportevenement of om vrienden te ontmoeten.

Persoonlijk

We boeken veel online en kiezen bij voorkeur voor een kleine reisorganisatie die gespecialiseerd is in alleen Marokko, India of culinaire reizen.

 

Ontdekkingsreizigers

De eerste ruimtereis voor toeristen zal naar verwachting in 2013 worden gemaakt. We willen reizen zoals de held in film en boek (denk James Bond, Elizabeth van Eat Pray Love en Charlotte uit Lost in Translation) en terug in de geschiedenis (Michiel de Ruyter).
 


Home swapping

Love Homeswap, FTD schreef er al over in 2010. Steeds meer zullen wij aan huizenruil doen.

De bestemmingen voor 2013

Veelal exotisch zoals Myanmar voor authenticiteit in Azië, Brazilie (op weg naar de World Cup 2014), Bhutan, Colombia en dichterbij huis Duitsland (worstcafés en biertuinen winnen aan populariteit), Baltische Staten en natuurlijk Marseille als culturele hoofdstad 2013. Maak eens een stop over in Lyon voor de culinaire experience. En laten we vooral Amsterdam niet vergeten. Een paar fabulous nieuwe hotels rijker, de heropening van het Vincent van Gogh Museum, het Rijksmuseum en de grachtengordel bestaat 400 jaar.

FTD schreef eerder al over een aantal top bestemmingen voor 2013. Lees meer over Marseille, Amsterdam en Duitsland... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten